خبرگزاری مهر - گروه استانها: در حالی که امروزه بسیاری از استانهای کشور دارای امکانات مختلف زیرساختی نظیر فرودگاه برای جابجایی مسافر هستند، ولی استان ایلام از معدود استانهای کشور است که به رغم دوری از مرکز کشور دارای پروازهای کافی و منظم نیست.
کمبود پروازهای فرودگاه ایلام طی چند سال اخیر باعث مشکلاتی برای مردم استان ایلام شده بهطوری که اکثر مردم برای تهیه بلیت با مشکل مواجه میشوند و از برکات پروازها و فرودگاه بیبهره هستند.
در حال حاضر بیشتر اوقات این مسئولان استان ایلام هستند که از پروازهای فرودگاه استفاده میکنند و البته برای تهیه بلیت با مشکل مواجه نمیشوند اما مردم عادی حداقل باید ۱۲ روز قبل از پرواز بلیت تهیه کنند.
این در حالیست که استان ایلام دارای یک فرودگاه بوده و از مزایای راهآهن، آزادراه و... برخوردار نیست و همین مسئله باعث شده برای دسترسی مردم به سایر استانها و مرکز کشور از جادههای پرپیچ و خم عبور کنند و مخاطرات تردد در جاده از جمله تصادف و صرف وقت و انرژی زیاد مواجه شوند.
در مجموع آنچه که در حال حاضر در فرودگاه ایلام مشاهده میشود کمبود شدید پرواز در عین وجود متقاضی و ازدحام مسافران است.
با نگاهی به نقشه فرودگاه های کشور بیشتر به محرومیت استان ایلام پی میبریم، استانی که با وجود ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک حتی از فرودگاههای مرز هوایی هم برخوردار نیست و فرودگاه آبدانان نیز متعلق به نیروی هوایی ارتش است و استفاده عمومی از آن نمیشود.
البته قرار بود در شهرستانهای مهران و دهلران فرودگاه ایجاد شود ولی این مهم نیز محقق نشد تا همچنان مردم استان ایلام از مزایای پرواز برخوردار نباشند.
با توجه به وجود مرز بینالمللی مهران افزایش پروازهای این فرودگاه بسیار ضروری است چراکه هماکنون روزانه پنج هزار نفر از مرز مهران تردد دارند که بهطور قطع راهاندازی پروازهای جدید فرودگاه ایلام به سایر نقاط کشور از توجیه اقتصادی برخوردار است.
ین استان دروازه عتبات عالیات است و در سالهای گذشته پروازهایی از فرودگاه ایلام به مشهد و اهواز انجام میشد که طی سالهای گذشته این پروازها نیز دیگر انجام نمیشود و هماکنون تنها روزانه دو پرواز از طریق ایلام به تهران و برعکس که در مجموع چهار پرواز است انجام میشود.
هنگام پروازهای فرودگاه ایلام با نگاهی به سالن فرودگاه انبوهی از مسافران در صف انتظار مشاهده میشود و البته در این بین خود فرودگاه ایلام دارای مشکلاتی است که باعث شده لغو پروازها در آن بیشتر دیده شود.
در حال حاضر دو شرکت هواپیمایی ماهان و آسمان در فرودگاه ایلام مشغول ارائه خدمات هستند که متأسفانه به دلیل نبود هواپیما در خود استان برنامه مشخصی در طول سال برای افزایش پروازها دیده نمیشود.
در حال حاضر پروازهای فرودگاه ایلام به روال گذشته برگشته و ۳۲ پرواز در هفته در استان انجام میشود و ۴۰۰ مسافر در طول روز در فرودگاه ایلام جابجا میشوند.
برای تهیه بلیط ماهها سرگردان هستیم
مجید مرادی از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به خاطر ماهیت و نوع کارم در حال حاضر هفتهای دو بار از ایلام به تهران پرواز دارم ولی متأسفانه از یک ماه قبل باید بلیت رزرو کنم چراکه پروازها خیلی زود پر میشود.
وی بیان داشت: پروازهای فرودگاه ایلام بسیار کم است و بااینهمه مسافر که برای لیست انتظار وجود دارد باید از پروازهای فوقالعاده در این فرودگاه استفاده شود.
این شهروند ایلامی اظهار داشت: اکثر مسافران هم مسئولان، نیروهای کاری، شرکتهای نفت و ...هستند و خیلی کم نوبت به مردم عادی برای پرواز میرسد.
مرادی گفت: بیشتر بلیط ها از قبل حتی برای چند هفته بعد رزرو شده است.
استان ایلام باید صاحب یک هواپیمای اختصاصی باشد
احمد شوهانی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات در بحث کمبود پروازهای فرودگاه ایلام بحث نبود هواپیمای ثابت در خود استان است.
وی بیان داشت: هواپیماها متعلق به شرکتهای هواپیمایی دیگر است که به سایر استانها نیز پرواز انجام می دهند ولی اگر یک هواپیما متعلق به خود استان باشد بسیاری از کمبودها حل میشود.اگر یک هواپیما متعلق به خود استان باشد بسیاری از کمبودها حل میشود
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: متأسفانه هماکنون پروازهای فرودگاه جوابگوی مردم استان نیست بهخصوص اینکه زائران ایرانی و عراقی نیز این فرودگاه استفاده میکنند.
شوهانی گفت: استان ایلام به دلیل نبود زیرساختهای لازم در بخش حمل و نقل نیازمند ایجاد یک فرودگاه جدید و توسعه فرودگاه شهدای ایلام است و این مهم باعث توسعه استان نیز می شود.
وی افزود: با تصویب منطقه آزاد تجاری مهران مسئولان قول ایجاد فرودگاه مهران را نیز داده اند که محقق شدن این مهم باعث تسهیل در تردد زائران عتبات عالیات می شود.
لزوم استفاده از هواپیماهای وزارت نفت برای افزایش پروازهای فرودگاه ایلام
وی گفت: یکی از مهمترین ظرفیتهای استان ایلام بخش نفت و گاز و وجود شرکتهای متعدد نفتی، پالایشگاه گاز ایلام، پتروشیمی دهلران و ...است که باید از این ظرفیت برای راهاندازی پروازهای هواپیمایی نفت در استان باید استفاده کرد.
وی گفت: هماکنون رایزنیهای مختلفی در این زمینه صورت گرفته ولی باید مسئولان ارشد استان نیز پیگیری کنند تا ورود پروازهای هواپیمایی نفت به ایلام فراهم شود.
نیاز به ۵ پرواز در روز برای فرودگاه ایلام و حل مشکلات تا پایان سال
محمدرضا مروارید استاندار ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به اینکه استان ایلام دارای مرز مهران و حجم زیاد متقاضی برای جابجایی هوایی است،پنج پرواز در طول روز نیازهای استان را تأمین میکندپنج پرواز در طول روز نیازهای استان را تأمین میکند.
وی بیان داشت: هماکنون روزانه دو پرواز و گاهی سه پرواز در فرودگاه انجام میشود که واقعاً این میزان بسیار کم است و جوابگوی حجم زیاد مسافر و زائر در استان نیست.
مروارید عنوان کرد: تا پایان سال مشکلات مربوط به کمبود پروازهای فرودگاه ایلام حل میشود چراکه رایزنیهای مختلف با شرکتهای هواپیمایی برای برقراری پرواز در فرودگاه ایلام انجام شده است.
وی افزود: به طور قطع توسعه زیرساختهای استان ایلام در دستور کار مسئولان است و توجه به افزایش پروازهای فرودگاه ایلام علاوه بر تسهیل در رفت و آمد باعث افزایش سرمایه گذاری ها در استان می شود.
به هر روی بدون شک توسعه فرودگاه در استان مرزی مثل ایلام به خصوص در شهرستان مهران ضروری است و با توجه به تردد زوار در این استان می توان حجم زیادی از زائران را از طریق فرودگاه جابجا کرد و از ترافیک مسافرت های زمینی در این استان مرزی کاست.
استان ایلام یکی از استانهای محروم کشور بوده که نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی است و این مهم محقق نمی شود مگر اینکه زیرساختهای استان برای جذب سرمایه گذار مهیا باشد و در این صورت از استان استقبال می کنند.
باید شرایطی را فراهم کرد که رفت و آمد برای مردم به مرکز کشور بسیار تسهیل شود چراکه فاصله زمینی ایلام تا مرکز کشور و اهمیت استراتژیک مرز مهران و استان مرزی ایلام تقویت زیرساخت ها در این بخش را ضروری کرده است.
نظر شما