به گزارش خبرنگار مهر، ارکستر فیلارمونیک چین به مدیریت هنری و رهبری لونگ یو بعد از اجرای موفقیت آمیز خود با رهبری ارکستر علی رهبری که چندی پیش در کشور چین برگزار شد، پنجشنبه شب ۲۲ مرداد ماه برای اولین بار اولین کنسرت مشترک خود را با نوازندگان ایرانی در تالار وحدت تجربه کردند.
علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به همراه پانگ سن سفیر چین در ایران در این کنسرت حضور یافته بود طی پیامی که در بروشور کنسرت قبل از شروع برنامه توسط عوامل اجرایی اسپانسر کنسرت در بین جمعیت توزیع می شد، آورده بود: «موسیقی زبان مشترک ملت هاست و آنچه می تواند مهرورزی و انسان دوستی را به زبانی مشترک بیان نماید موسیقی است. امروز ملت هنردوست ایران میزبان سفیران فرهنگی و هنرمندانی شایسته از جمهوری خلق چین هستند و این اتفاق فرخنده می تواند نقطه آغازی برای تعاملات فرهنگی هرچه بیشتر باشد.
همراهی ارزشمند ارکستر فیلارمونیک چین و ارکستر سمفونیک تهران که با همکاری نهاد محترم ریاست جمهوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امور خارجه میسر شد در نگاهی سمبولیک نشانه دوستی و نیز راهگشای مسیر توسعه روابط دیپلماتیک فرهنگی دو کشور است. با افتخار پذیرای حضور هنرمندان شایسته ارکستر فیلارمونیک چین هستیم.»
بر اساس گزارش مهر، ارکستر فیلارمونیک چین در بخش اول اجرای این کنسرت که به نوعی در قالب پروژه فرهنگی «جاده ابریشم» این مجموعه موسیقایی برگزار می شد قطعه «رقص های پلوواتسین شاهزاده ایگور» ساخته الکساندر برودین را در قالب هفت موومان به علاقه مندان عرضه کردند که این بخش از کنسرت به دلیل توانایی های گروه نوازندگان و حرکات جالب توجه لونگ یو با تشویق ممتد تماشاگران که تعداد زیادی از آنها را اتباع چینی تشکیل می دادند، همراه شد. این در حالی است که اینتردوسیون، آلگروویو، آلگرو، پرستو، مودراتو بخش های مختلف این قطعه را تشکیل می دادند.
قطعه «پروانه های عاشق- کنسرتو برای ویولن» اثر هی ژن هاوو وچن گانگ اجرای دوم ارکستر فیلارمونیک چین در بخش اول کنسرت را تشکیل می داد که در این بخش زِنگ چِنگ از نوازندگان جهانی کشور چین به عنوان سولیست ویولن حضور داشت.
اما بعد از تنفس و استراحت چند دقیقه ای بود که نوبت به اجرای بخش دوم کنسرت توسط ارکستر فیلارمونیک چین این بار به رهبری ارکستر علی رهبری رسید.
در این بخش از کنسرت که به نظر می آمد با انرژی و هیجان مضاعفی از سوی مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران هدایت می شد، اُپوس ۶۴ شماره پنج سمفونی چایکوفسکی در قالب موومان هایی با عنوان آندانته آلگرو کن آنیما، آندانته کانتا بیله، آلگرو مودراتو و آندانته مایستوزو آلگرو ویواچه برای مخاطبان توسط نوازندگان چینی ارکستر فیلارمونیک چین اجرا شد.
رهبری در اجرای این بخش از کنسرت با توجه به همکاری قبلی که در کنسرت کشور چین با این ارکستر داشت با توانایی هرچه تمام تر نمایشی پر غرور از توانایی هنرمندان ایرانی در عرصه های بین المللی را به مخاطبان نشان داد. به ویژه اینکه او در این اجرا ضمن آمادگی کامل نشان داد که نسبت به اجراهای قبلی کنسرت تلاش بیشتر و مضاعفی را به خرج داده است.
وی در پایان اجرای این قطعه و اجرای قطعه بعدی و آخر کنسرت که به قول خودش نوعی سورپرایز برای مخاطبان به حساب می آمد در حالیکه به شدت از سوی تماشاگران حاضر در تالار وحدت تشویق می شد، نفس زنان و در حالیکه بخشی از صحبتهای خود را به فارسی و بخشی را انگلیسی ترجمه می کرد، توضیح داد: آدم دیگر نمی داند چه بگوید. من فکر می کنم امشب شب خیلی ویژه ای است و فقط برای شما تماشاگران نیست که از این برنامه لذت می برید. این برنامه مدیون تلاش بسیاری از همکاران من در پشت صحنه است که ماهها تلاش کرده اند این کنسرت به این کیفیت بالا در تهران اجرا شود. من فقط امیدوارم حالا که امشب نوازندگان چینی به این کیفیت نوازندگی کردند، نوازندگان ارکستر خودمان نیز نه تنها به همین کیفیت بلکه بالاتر از آن در کنسرت جمعه شب هنرنمایی کنند که می دانم این کار را انجام خواهند داد.
رهبری با بیان اینکه هنرمندان چینی ارکستر فیلارمونیک چین مهربان و خوب هستند، گفت: یاد گرفتن زبان چینی بسیار کار دشواری است به طوری که من در این مدت فقط توانستم سه کلمه ساده را یاد بگیرم.
مدیر هنری و رهبر ارکستر سمفونیک تهران در حالیکه با زبان چینی از تماشاگران چینی حاضر در سالن تشکر می کرد گویی در قالب یک حرکت از پیش تمرین شده به یکباره با قرائت فریاد گونه یک کلمه چینی تعدادی از نوازندگان ارکستر فیلارمونیک چین را از جای خود با حالتی طنزگونه بلند کرد و درست در حین خروج گروه چینی از روی صحنه بود که تعدادی از نوازندگان ایرانی ارکستر سمفونیک تهران از جمله پرویز بیات، بردیا کیارس، امین غفاری، تینا جامه گرمی، امیر باورچی، آرین قیطاسی، دانیال جورابچی و تعدادی دیگر در سریع ترین شکل ممکن روی صحنه آمدند و روی صندلی های خالی که قبلا جای برخی از نوازندگان چینی بود، نشستند و این چنین بود که بخش آخر کنسرت با اجرای مشترک نوازندگان ایرانی و چینی همراه شد.
مصطفی کمال پورتراب،علیرضا مشایخی، فرزاد طالبی، محمد سریر، داود گنجه ای، هادی آزرم، علی جعفری پویان و تعدادی دیگر از هنرمندان از جمله مهمانان ویژه اولین شب از کنسرت مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر فیلارمونیک چین بوند.
شب دوم این کنسرت مشترک جمعه ۲۳ مرداد ماه ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت برگزار می شود.
نظر شما