به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین نشست مشترک مرزبانان ایران وافغانستان که روز شنبه درمحل هنگ مرزی تایباد به منظورتعامل و همکاری در برقراری امنیت پایداردر مرز های شرقی و با حضور فرماندهان مرزبانی ایران و پلیس عمومی ولایت سرحد افغانستان برگزار شد با امضای تفاهمنامه همکاری دو جانبه همراه بود.
ایجاد سد در برابر نفوذ اشرار و قاچاقچیان
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی روز شنبه در حاشیه برگزاری این نشست در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مرز طولانی مشترک بین ایران و افغانستان و حضور نیروهای معاند درکشورهای همجوار به منظور رسیدن به راهکار مشترک و برخورد با مخلان امنیت هرسه ماه یک بار با نشست مرزبانان دو کشور همراه است افزود: نتیجه این نشست ها و تبادل اطلاعات منجر به مسدود شدن راه نفوذ اشرار و باند های قاچاق می شود.
قاسم رضایی افزود: وجود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و موضوعات مشترک در راستای مبارزه با اشرار و قاچاقچیان محور بحث این نشست های مشترک با حضور فرماندهان نظامی طرفین است.
وی گفت: نشست های مشترک بین مرزبانان دو کشور موجب تقویت روابط و ایجاد آمادگی بیشتر در راستای برخورد قاطع با موضوعاتی همچون قاچاق مواد مخد، قاچاق انسان و اشراف اطلاعاتی درعمق مرزها می شود.
وی گفت: در نشست امروز نیز در راستای برقرای امنیت پایداردرمرزهای شرقی و مشترک با ایران به توافقات مطلوبی رسیدیم که تمرکز و مدیریت مرزهای شرقی در مناطقی از جمله زابل و نیمروز برای تلاش بیشتر درجهت جلوگیری ازتردد اشرار و گروهای ترورستی شاهد بهترشدن امنیت می باشیم و طرف مقابل هم عزم جذم درمبارزه با تروریست دارد.
ورود غیر مجاز اتباع بیگانه با همکاری مرزبانان افغانی مدیریت می شود
سردار رضایی افزود: مشکلاتی که درمناطق مرزی میانی و خراسان رضوی و جنوبی داریم بیشتر شامل تردد های غیرمجاز و قاچاق مواد مخدراست که با فرماندهی مرزبانی کشور دوست و همسایه افغانستان توافق شد تا متجاوزین مرزی و افرادی که از ایران طرد می شوند با تلاش مرزبانان افغانستان از بازگشت آنها به ایران جلوگیری شود.
وی افزود: توافق در این نشست بر محور مدیریت و جلوگیری از ورود غیر مجاز اتباع بیگانه بود که از مرز پاکستان وارد افغانستان و سپس وارد ایران می شوند.
فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی گفت: در حال حاضر برخی از گروه های تروریستی درافغانستان شروع به فعالیت کرده اند که موضوع را درعمق مرزها باید مدیریت کنیم لذا رسیدن به یک تفاهم مشترک برای مبارزه با گروهای تروریستی بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه این نشست ها نتایج مطلوبی به دنبال داشته است و امنیت حاصله در دو طرف مرز نتیجه همین تعاملات مرزبانان است افزود: در چهارمین نشست مشترک برگزار شده بدون هیچ اختلاف دیدگاهی مذاکرات انجام پذیرفت و دستاورد های مثبتی به همراه داشت.
وی همچنین ازبرگزاری نشست های فرهنگی، مسابقات فرهنگی و ورزشی دو کشوردر آینده نزدیک خبرداد و گفت: تلاش می کنیم که روابط ما با مرزبانان افغانستان هرچه نزدیکتر و بهتر باشد زیرا این موضوع موجب ارتقای شاخص های امنیتی در دو طرف مرز ها می شود.
همکاری با ایران امنیت پایدار به ارمغان می آورد
دراین نشست همچنین فرمانده پلیس عمومی ولایت سرحد کشور افغانستان با تشکر از فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی ایران در راستای برگزاری این نشست در نقطه صفر مرزی بیان کرد: همکاری با جمهوری اسلامی ایران امنیت پایدار و آرامش به همراه خواهد داشت.
«پاسوال رحمت الله روفی» گفت: ما با کشور جمهوری اسلامی ایران مشترکات فراوان و دشمن مشترک داریم و این نشست ها و تفاهم نامه ها می تواند سطح امنیت دوکشوررا بالاتر ببرد.
وی افزود: هماهنگی وتبادل اطلاعات و عملیات های لازم برای جلوگیری از تهدید امنیت دو کشور مورد توافق ما است و لذا سعی می کنیم ازقاچاق مواد مخدر و شرارت ها مرزی با هماهنگی و همکاری مرزبانان جمهوری اسلامی جلوگیری کنیم و در این راستا و به منظور برقراری امنیت پایدار در مرزهای دو کشور از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.
وی افزود: این نشست ها با هماهنگی لازم در آینده نزدیک درکشور افغانستان و استان هرات برگزارخواهد شد تا با ارتباط و تعامل بیشتر نقاط ضعف درمرزها مورد بررسی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: تعامل و همکاری دوجانبه دو کشور سرنوشت ساز و امنیت آور بوده و لذا امیدواریم با کمک وهمدلی طرفین ازامنیت مطلوب در مرز های مشترک برخوردار شویم.
نظر شما