آزاده نامداری مجری و بازیگر سینما و تلویزیون تفکیک جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان را مثبت ارزیابی کرد و به خبرنگار مهر گفت: روشن است که حوزه کودک و نوجوان از یکدیگر جدا است و بیشک دغدغههای نوجوانان و خطراتی که آنها را تهدید میکند با دغدغهها و نگاههای دوران کودکی متفاوت است.
وی ادامه داد: تفکیک جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان به دو بخش مجزا از لحاظ طبقه بندی سنی تصمیم درستی از سوی مدیریت جشنواره است و دست کارگردان ها را برای طرح موضوعات مختلف باز می کند و در عین حال قدرت انتخاب در خانواده را بالا می برد.
نامداری که موضوع پایان نامه رشته تحصیلی خود را با عنوان «عوامل محافظت کننده و عوامل خطرساز در نوجوانان» ارائه کرده است، بیان کرد: کارگردانی که میخواهد در حوزه کودک فیلم بسازد و یا نویسنده ای که می خواهد برای آنها کتاب بنویسد به خوبی می داند که با خیال کودکان سر و کار دارد، اما در حوزه نوجوانان چنین نیست و نوجوان در حال تصمیمگیری برای جهانبینی خود است و نویسنده و کارگردان این حوزه نمیتواند همانند کاری که برای کودک میکند، نوجوان را با مسائل خیالی راضی نگه دارد. نوجوانان با خیال زندگی نمی کنند و در حال آماده شدن برای ورود به دوره حساسی به نام جوانی هستند.
وی ادامه داد: ویژگی مهم نوجوانان فلسفه بافی و کشف چرایی پدیده های مختلف است از همین رو کار برای این گروه سنی حساس است و باید به نوجوانان خوراک مناسب ارائه شود و آنها را از وابستگی به فیلمهای خارجی و فرهنگ کشورهای بیگانه نجات دهیم تا دچار بحران هویت نشوند. متاسفانه همیشه نوجوانان در رنج فیلمهای سینمایی گم بودهاند و مادامی که به آنها احترام گذاشته نشود از فیلمهای ما استقبال نمیکنند.
تهیهکننده برنامه تلویزیونی «خانمی که شما باشی» درباره مرزبندی سنی مخاطبان نیز گفت: تفکیک عنوان کودک و نوجوان از یکدیگر باعث میشود دست کارگردانها برای طرح موضوعات نوجوان بازتر شود تا نوجوانان و والدین آنها بتوانند با خیال راحت به تماشای فیلمها در سینما بروند؛ درست همانند تلاشی که سالها در تلویزیون برای درجه بندی بینندگان شد که برنامهها و فیلمهای مناسب هر گروه در ساعت مشخصی پخش شود. ضمن اینکه نوجوانان به توجه لازم دارد و باید به آنچه مورد نیاز آنها است اهمیت داد درست مانند فیلم موفق «دختری با کفشهای کتانی» ساخته رسول صدرعاملی که به خوبی به خطرات و تهدیدات این دوره پرداخت.
نامداری که اجرای بیست و چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان را به عهده داشته است، افزود: مسئولان جشنواره باید با تمام افتخار از این تفکیک دفاع کنند و آن را اطلاعرسانی کنند. هر حرکتی که به شکل اصولی انجام شود قطعا با استقبال مخاطب هم روبرو خواهد شد. سینما باید برای شعور مخاطب احترام قائل باشد تا والدین به راحتی فرزندان خود را به سینما ببرند و نوجوانان با خیال راحت به تماشای فیلمها بنشینند و کارگردان ها نیز بتوانند موضوعات جدی را مطرح کنند. در مقابل کودکان نیز به تماشای دنیای خیالی و موزیکال خود به دور از هیچ آسیبی مشغول باشند.
این مجری تلویزیون درباره نخستین تجربه بازیگری خود در فیلم «نسیم» ساخته پرویز شهبازی گفت: نوع فیلمسازی پرویز شهبازی بر همه آشکار است و نیاز به توضیح من نیست. در فیلم «نسیم» روندی وجود دارد که خود بازیگران هم درباره فیلم با یکدیگر صحبت نمیکنند.
نامداری در پایان گفت: من بازیگر نیستم و حتی با وجود پیشنهادهایی برای بازی در فیلمها هیچگاه هدفم در زندگی بازیگری نبوده است اما به هر حال اسم آقای شهبازی و فیلمهای او در انتخاب من اثر داشت. بازی در این فیلم تجربه خوشایندی بود و بقیه اتفاقاتی که ممکن است از بازخورد بازیام در فیلم رخ دهد، مهم نیست زیرا همه سعیام را در بازیگری در کنار این گروه خوب و منسجم کردهام.
نظر شما