۳ شهریور ۱۳۹۴، ۱۵:۰۴

در نامه‌ای مطرح شد:

دعوت شیخ الازهر از آیت‌الله مکارم شیرازی برای سفر به مصر

دعوت شیخ الازهر از آیت‌الله مکارم شیرازی برای سفر به مصر

قم - شیخ الازهر در پاسخ به نامه آیت‌الله مکارم شیرازی، از این مرجع تقلید برای شرکت در همایش صدور فتوای حرمت ریختن خون شیعیان و اهل تسنن دعوت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نامه‌نگاری دکتر احمد الطیب و آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی وارد مرحله جدیدی شد.

دکتر الطیب بلندپایه‌ترین مقام بزرگ‌ترین مرکز دینی اهل تسنن و آیت‌الله مکارم شیرازی یکی از مراجع تقلید شیعه و رئیس حوزه علمیه امام کاظم(ع) هر دو از معتقدان جدی وحدت امت اسلامی و همکاری تشیع و تسنن هستند که در ماه‌های اخیر برای پایان دادن به خونریزی و کشتار مسلمانان دست به کار شدند.

اقدام عملی این دو عالم برجسته جهان اسلام برای مبارزه با جریان‌های افراطی در برگزاری کنگره‌های ضدتکفیری در قم و مصر نمود یافت اما نامه‌نگاری‌های اخیر احمد الطیب و آیت‌الله مکارم شیرازی حکایت از تصمیم جدی بزرگ‌ترین مرکز دینی شیعی و اهل تسنن در صدور فتوای حرمت ریختن خون مسلمانان دارد.

شیخ الازهر در ماه مبارک رمضان تمایل عمیق خود را برای برگزاری جلساتی بین علمای شیعه و اهل سنت نشان داد تا راهی برای همزیستی مسالمت آمیز دو مذهب پیدا شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی هم در پاسخ به این اظهارات الطیب، نامه‌ای به وی نوشت و ضمن تقدیر از مواضع وحدت بخش شیخ الازهر پیشنهاد کرد که «کنفرانس علمی با حضور برجسته‌ترین علمای دو مذهب شیعه و سنی برگزار شود تا مهمترین موانع وحدت اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و از سوی دیگر مهمترین اقدامات لازم برای تقویت وحدت اسلامی طرح شود و در پایان، نتایج این کنفرانس علمی، به صورت مصوبات الزام آور برای همگان مورد عمل قرار گیرد.»

تاخیر در پاسخ شیخ الازهر به نامه آیت‌الله مکارم شیرازی باعث شده بود آیت‌الله سیدمحمد حسینی قزوینی نماینده آیت‌الله مکارم شیرازی و مدیر شبکه جهانی ولایت، مصاحبه‌ای با خبرنگاران ترتیب دهد و محتوای این نامه را منتشر کند تا برای همگان معلوم شود علمای شیعی طرفدار این پیشنهاد هستند.

نامه جدید شیخ الازهر

شیخ الازهر به تازگی نامه دیگری به آیت‌الله مکارم شیرازی نوشته که در بخشی از این نامه که توسط دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی منتشر شده، آمده است: اختلافات مذهبی در این زمان در حد اختلاف فکری باقی نمانده، بلکه تبدیل به جنگ و کشتار و خونریزی شده است که نه اهل تسنن از آن سود می‌برند و نه شیعیان! بلکه تنها کسی که از آن بهره برداری می‌کند دشمنان اسلام هستند که در کمین مسلمانان نشسته‌اند.

وی در ادامه آورده است: اهالی سیاست از این نزاع مذهبی به منظور انجام کشتار و دخالت در امور دیگران و توهین به شخصیت‌ها و مقدسات دینی و... سوء استفاده می‎کنند.

شیخ الازهر با اشاره به ضرورت گفتگوی علمای مذاهب اسلامی تصریح کرده است: من بارها بر ضرورت برگزاری همایشی با حضور برجسته‌ترین علمای شیعه و سنی تاکید کرده‌ام تا به واسطه آن بتوانیم از خطراتی که متوجه همه ماست فاصله گرفته و با پیروزی خارج شویم. در این همایش باید فتوای صریحی مبنی بر حرمت قتل شیعه توسط اهل سنت و همچنین قتل اهل تسنن توسط شیعیان صادر شود.

دکتر الطیب در پایان این نامه اظهار امیدواری کرده است که آیت‌الله مکارم شیرازی در این همایش شرکت کند.

دعوت مقام بلندپایه الازهر از آیت‌الله مکارم شیرازی برای سفر به مصر نقطه امیدبخشی برای تقویت وحدت بین علمای شیعه و سنی محسوب می‌شود اما با توجه به وضعیت حکومت مصر، این سئوال پیش می‌آید که آیا حضور علمای طراز اول شیعی در مصر عملا امکان پذیر خواهد بود؟

آیت‌الله حسینی قزوینی در این مورد گفته است: ما می‌دانیم با توجه به سیاست حکومت دولت مصر، امکان رفتن علمای شیعه به مصر یا اصلا نیست یا چه بسا با مشکلاتی مواجه باشد ولی مراجع ما می‌فرمایند که ما رسما از علمای الازهر دعوت می‌کنیم به قم تشریف بیاورند یا در کشور ثالثی دور هم بنشینیم و در مورد برون رفت از مشکلات جهان اسلام با هم صحبت کنیم و نتیجه این بحث‌ها برای بزرگان الازهر و علمای شیعی الزام آور باشد.

کد خبر 2895363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رستم ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      0 0
      سلام،وحدت شيعه سني عليهه وهابيت
    • saeed ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      0 0
      آیت الله حتما باید به این سفر بروند.. این یک فرصت استثنایی هست برای وحدت
    • بیک بابا ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      0 0
      عزت وقدرت در وحدت است. این اقدام منافع کلان برای مسلمین و تمام بشریت داردو انشاالله به عمل بپیوندد. همانگونه که سلطان الواعظین در موضوع شبه های پیشاور باعث وحدت علمای تراز اول مسلمین جهان(اهل تسنن و اهل شیعه) گردید، اثرات این کار نیز موثر و مبارک خواهد بود.