به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، غلامعلي حداد عادل در جلسه كميسيون تلفيق بودجه با بيان اينكه مهمترين كار مجلس در طول سال، تصويب لايحه بودجه است، اظهار داشت: اميدوارم ديدگاههاي كارشناسي بر گرايش هاي جناحي و سياسي غالب باشد و نتيجه اين كار سخت و طولاني كه در روزهاي آينده در پيش داريد به سود كشور باشد.
وي حضور نمايندگان در كميسيون تلفيق را مبتني بر يك پيش فرض اعلام نشده خواند و گفت: اين پيش فرض اين است كه من آمادگي دارم كه عقيده خود را تغيير دهم ، در غير اين صورت اگر فرد اين پيش فرض را نداشته باشد حضورش در اين جمع معنا ندارد.
حداد عادل بر رابطه قانون بودجه با قانون برنامه توسعه تاكيد كرد و گفت: من همواره نگران اين رابطه هستم، چنانكه نگران رابطه قانون برنامه توسعه با سياست هاي كلي و نگران رابطه سياست كلي با چشم انداز 20 ساله هستم ، و اين سوال براي من وجود دارد كه آيا در كشور ما سازوكاري وجود دارد كه به ما اطمينان بخشد كه سياست هاي كلي منطقا از دل چشم انداز بيرون آيد و قانون برنامه هماهنگ سياست هاي كلي است و قانون بودجه تحقق بخش قانون برنامه است.
وي افزود: اين واقعيت را چه كسي تضمين مي كند؟ بايد رابطه اي ميان قانون بودجه و قانون برنامه وجود داشته باشد و مثل چتري فراگير بر سر آن باشد.
حداد عادل تصريح كرد: اگر قرار است پس از 20 سال چشم انداز تحقق پيدا كند ما بايد تصور درستي از قدمهايي كه در اين 20 سال برداشته مي شود داشته باشيم.
وي خطاب به اعضاي كميسيون تلفيق با بيان اينكه در بررسي بودجه بايد ملي نگر باشيد، اظهار داشت: همه ما بايد در تصويب بودجه ديد ملي داشته باشيم و نفع كل كشور را بر مصالح بخشي و منطقه اي ترجيح دهيم .
نبايد اين تصور ايجاد شود كه فلان نماينده براي اين به كميسيون تلفيق رفته كه مراقب بودجه استان خود باشد. بايستي دامن شما بايد از اين تصورات مبرا باشد، زيرا شما در درجه اول نماينده ايران هستيد نه نماينده شهر و استاني خاص از كشور و بنابراين بايد به كشور به عنوان امر ملي نگاه كنيد.
حداد عادل در ادامه به معضلات اجراي بودجه در كشور اشاره كرد و گفت: سال گذشته نوع شما دوستان بودجه 84 را تصويب كرديد حال بايد اين سوال را از خود داشته باشيد كه اشكالات بودجه 84 چه بوده است كه اين بودجه محقق نشده، آيا عيب و نقص از نحوه كار مجلس بود يا كم كاري از دولت بوده است. هم اكنون نمايندگان بايد از خود بپرسند اشكال بودجه 84 در كجا بوده و چه كنيم كه ديگر اين اشكالات تكرار نشود.
حداد عادل با بيان اينكه امسال مجلس و دولت هماهنگ تر از هميشه است خاطرنشان كرد: اميدوارم دولت عزم جزمي براي اجراي بودجه داشته باشد. من افزايش كيان كشور و حفظ منزلت مجلس را به اين مي دانم كه از اجراي مصوبات مجلس حتي اگر خود به آن مصوبه راي نداده باشم، دفاع كنم.
وي افزود: از مهمترين امور ي كه بايد به آن توجه شود اجراي قانون بودجه است. اگر ما مطمئن باشيم كه در قانونگذاري دقت كرده ايم و منطقي تصميم گرفته ايم با اطمينان بيشتر مي توانيم بپرسيم كه چرا قانون مصوب مجلس را اجرايي نكرده اند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: طبيعي است كه اگر يك وزير بودجه مصوب مجلس را اجرا نكند، به مجلس فرا خوانده شود سوال شود و مورد استيضاح قرار گيرد كه چرا به بودجه مصوب مجلس عمل نكرده است. در غير اين صورت همه زحمات مجلس و سه نوبت كار نمايندگان به باد رفته است.
حداد عادل با بيان اينكه در صورت بي توجهي به مصوبات مجلس در خصوص بودجه چه لزومي به اين همه زحمت و كار طاقت فرساي مجلس وجود دارد گفت: اگر اين طور باشد خود سازمان مديريت و برنامه ريزي و دولت بودجه اي را تنظيم و تصويب كنند . بودجه بايد طوري تنظيم و تصويب شود كه همه ما با اطمينان خاطر اجراي آن را از مجريان طلب كنيم و اين مستلزم اين است كه ما نهايت دقت را در اين مرحله به كار ببريم.
حداد عادل ديدگاه سال گذشته در خصوص شروع نشدن طرح هاي جديد پيش از اتمام طرحهاي ناتمام گذشته را ديدگاهي منطقي، عاقلانه و عادلانه خواندو تصريح كرد: اين ديدگاه را با حفظ استثنائاتي كه هميشه وجود دارد، امسال هم رعايت كنيد و يكي از اين طرح هاي ناتمام هم طرح اسلكت فلزي متعلق به مجلس است كه بيش از 30 سال سرپا مانده است و در جلسه اي كه با هيئت رئيسه داشتيم به اين نتيجه رسيديم كه تكميل اين طرح به سود كشور است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص تثبيت قيمت ها هم گفت: بحث تثبيت قيمت ها سال گذشته يكي از وجوه بحث انگيز بودجه بود كه در ماههاي پيش از انتخابات هم تفسيرهاي سياسي در خصوص آن صورت گرفت كه همچنان اين تفسيرها ادامه دارد، امسال بايد كميسيون تلفيق و مجلس يك ديدگاه روشن و قابل دفاع از طرح تثبيت قيمت ها داشته باشد و در هر حال كار مجلس بايد قابل فهم و دفاع در نظر مردم باشد.
وي خاطرنشان كرد: از اينكه مبالغ تلفن ، آب و برق و گاز امسال گران نشد مردم راضي هستند و اين يك ارزش است كه نبايد فراموش شود.
حداد عادل با بيان اينكه طرح تثبيت قيمت ها با موضوع يارانه ها ارتباط دارد تصريح كرد: يارانه بايد مورد توجه قرار گيرد و بايد روزي به داستان يارانه خاتمه داد، اگر شما در بودجه زمينه اي را براي اجراي يكي از اين يارانه ها كه مهمترين آن يارانه سوخت باشد فراهم كنيد خدمتي به كشور كرده ايد. شما هر گاه در مورد افزايش قيمت سوخت تصميم مي گيريد در كنار آن در مورد سهولت استفاده از وسايل حمل و نقل عمومي هم تصميم بگيريد.
وي افزود: ما احتمال مي دهيم كه دولت امادگي براي اجراي كارهاي عملي در تحقق يارانه ها را داشته باشد و اين روحيه كاري را در دولت مي بينيم.
حداد عادل با تاكيد مجدد بر مد نظر قرار دادن ديد ملي در بررسي بودجه گفت: مسائل سياسي كه در برخي استان ها و مناطق كشور وجود دارد فراموش نشود زيرا ما يك سري مسائل سياسي داريم كه محروميت ها بهانه و زمينه اي براي تشديد آنها مي شود كه شما نمايندگان براي حفظ كشور ايجاد امنيت و ثبات ، به اين زمينه هائي كه در برخي استان ها وجود دارد توجه كنيد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر توجه به افزايش حقوق بازنشستگان اظهار داشت: در همه ايام به خصوص در دهه فجر و ايام عزاداري اخير فراوانترين شكايت مردم و انتظار آنان از مجلس كمي حقوق بازنشستگان بوده است . حتي در روضه اي كه در منزل خود ما بود چند پيرمرد آمدند و قبض حقوقشان را به من نشان دادند و با التماس گفتند با اين كهولت با 118 هزار تومان حقوق چه كنيم؟
وي با بيان اينكه من نمي توانم در تصميم گيري شما دخالت كنم گفت: اما آنچه را شنيدم منتقل مي كنم و تصورم اين است كه تامين حقوق بازنشستگان همان قدر ارزش دارد كه دو برابر كردن مستمري خانواده هاي تحت پوشش بهزيستي و كميته امداد ارزشمند بود. اين كار عدالتخواهانه و منطقي بود و ديدگاه مردمي مجلس را نشان داد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي وضعيت معيشت بازنشستگان را به درجات و طبقه بندي جهنم تعبير كرد و گفت: براي بازنشستگان با اي سطح زندگي فكري كنيد. اين افراد جوان هايي دور و بر خود دارند كه همان جوان هايي هستند كه انتظار داريم در صحنه باشند اما وقتي نوه اي مي بيند چه ظلم فاحشي در حق پدر بزرگش شده است نمي تواند ذهن خود را به اين انقلاب و مديريت كشور همراه كند.
وي در ادامه از اعضاي كميسيون تلفيق خواستا تا گوشه چشمي به لايحه نظام هماهنگ پرداخت حقوق داشته باشند.
حداد عادل با اشاره به درخواست برخي دستگاههاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي نسبت به افزايش بودجه آن دستگاهها گفت: هر گاه خواستيد بودجه دستگاهي را دو برابر كنيد بپرسيد كه آيا اين دستگاه قدرت جذب منطقي اين بودجه را دارد يا خير، اگر قدرت جذب نداشته باشد بودجه را حرام مي كند و نادرست استفاده مي كند. بنابراين اطمينان پيدا كنيد كه آيا دستگاه مزبور قابليت دارد و يا خير.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص بودجه صدا و سيما با اشاره به شرايط سياسي كنوني در دنيا هم گفت: با توجه به اينكه تبليغات جهاني عليه ما به شكل تازه اي ظاهر شده ، نياز است كه ما حضور بيشتري در عرصه جهاني داشته باشيم ، لذا هر طور كه مصلحت مي دانيد نسبت به بودجه صدا و سيما عمل كنيد.
نظر شما