۵ شهریور ۱۳۹۴، ۱۷:۱۷

باهدف شناسایی نقاط قوت و ضعف، زیرساخت ها؛

نخستین همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود آغاز به کارکرد

نخستین همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود آغاز به کارکرد

شاهرود- نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود، باهدف شناسایی نقاط قوت و ضعف، زیرساخت های گردشگری و بهینه سازی آن‌ها با استفاده از مقالات و طرح های ارائه شده آغاز به کارکرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود پیش از ظهر پنجشنبه، به همت کمیته گردشگری شهرستان و دانشگاه شاهرود، با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و مسئولان دستگاه های اجرایی شهرستان، در تالار شقایق های دانشگاه شاهرود افتتاح شد.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

نباید از تعاریف غربی در حوزه گردشگری استفاده کرد

امام جمعه شاهرود در ابتدای این همایش ضمن تأکید بر اینکه اگر می خواهیم تعریف خوب و درستی از گردشگری ارائه دهیم، هر آنچه که نیاز است را باید به دست آوریم، گفت: نباید از تعاریف غربی در حوزه گردشگری استفاده کرد.

حجت الاسلام محمود ترابی بابیان اینکه یکی از راه های نفوذ تهاجم فرهنگی و ایجاد تغییر در جامعه در حوزه گردشگری است، خاطر نشان کرد: در صورتی که این امر به درستی مدیریت نشود، آسیب های بسیاری به همراه خواهد داشت که حتی ممکن است امنیتی باشد.

وی با اشاره به زائران پیاده عازم حرم رضوی و مجموعه کاروان‌های راهیان نور اظهار داشت:  یکی از وظایف این گونه همایش ها نیز معرفی دارایی های ماست و باید مدلی از گردشگری مطابق با فرهنگ کشور خود ارائه دهیم.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

سفر یکی از تأکیدات خداوند در قرآن است

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شاهرود با اشاره به یادآوری تاکید قرآن به امر گردشگری تحت عنوان سیر در زمین خداوند، گفت:  یکی از پایه هایی که اساس بعثت پیامبر گرامی اسلام را تشکیل می دهد نیز هجرت است.

ترابی یکی از انواع سیر و سیاحت را سیر اعتقادی دانست و تأکید کرد: با دیدن نشانه های عظمت خدا در زمین و سرنوشت تمدن های گذشته در طول تاریخ از نظر اعتقادی نیز بیشتر به خدا نزدیک خواهیم شد.

وی خاطر نشان کرد: باید تقارن این مراسم با میلاد امام هشتم ما شیعیان را به فال نیک گرفته و با همراهی هم  برای پیشرفت شهرستان گام برداریم.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود نیز در این آئین، ضمن اشاره به اهداف همایش توسعه گردشگری در شاهرود، گفت: اشاعه فرهنگ گردشگری، معرفی پتانسیل های منطقه، توسعه گردشگری و اشتغال پایدار در زمینه های مرتبط به آن و بررسی راهکار های یافتن راه های گوناگون برای ایجاد اشتغال با رویکرد گردشگری از جمله اهداف برگزاری این همایش هستند.

سید محمد رضا هاشمی بابیان اینکه شهرستان شاهرود حدود یک سوم جمعیت و وسعت استان سمنان را دربر می گیرد، ابراز داشت: پتانسیل های خوب گردشگری در شاهرود را می توان در دسته های مختلف از جمله اکو توریسم با وجود جنگل ابر و آبشار مجن، توریسم عرفانی با وجود بایزید بسطامی و ابوالحسن خرقانی، توریسم هنری مانند صنایع دستی مردم رضاآباد و ... دسته بندی کرد.

وی افزود: امروزه دو شهر نمونه گردشگری مجن و بسطام حتی قابلیت ثبت جهانی را دارا هستند و ما معتقدیم بها دادن به گردشگری در شهرستانی که چنین پتانسیل هایی را یکجا در خود جمع کرده است در کنار کشاورزی تنها راه توسعه و اشتغال پایدار است که باید این مهم مورد اهتمام مسئولان قرار گیرد.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

ثبت جهانی بسطام یک مطالبه عمومی است

فرماندار ویژه شهرستان شاهرود همچنین خطاب به مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: امیدواریم با نگاه ویژه دولت یازدهم به مسائل گردشگری و همچنین عنایت ویژه مدیران استانی، در آینده نزدیک منجر به ثبت جهانی شهر نمونه گردشگری بسطام در فهرست مقاصد گردشگری جهان قرار بگیرد.

هاشمی ادامه داد: خوشبختانه مجوز این طرح با ایجاد زیرساخت های فرهنگی و عمرانی توسط رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اعطا شده است لذا امیدواریم با نگاه ویژه مسئولان این امر تسریع شود چرا که اعلام ثبت جهانی شهر بسطام مطالبه تمامی مردم شهرستان شاهرود است.

وی افزود: شهر نمونه گردشگری بسطام تنها یکی از صدها نمونه از پتانسیل گردشگری سطح شهرستان شاهرود است که به قاره کوچک معروف شده است.

رئیس کمیته گردشگری شهرستان شاهرود همچنین ایجاد بازارچه دائمی برای محصولات و صنایع دستی شهرستان شاهرود و شهرهای بسطام، بیارجمند و رودیان را دیگر مطالبه بخش گردشگری در شهرستان نامید و گفت: تجربه برگزاری بازارچه های عرضه محصولات شهرستانی در ایام نوروز با فروش بیش از ۷۰۰میلیون تومان در ۱۰۰ غرفه به ما این مهم را اثبات کرد که می توان با برگزاری این قبیل بازارچه ها هم در اشتغال موقت و هم در معرفی پتانسیل های شهرستان موفق بود.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

دانشگاه شاهرود حامی برگزاری همایش توسعه گردشگری

دبیر همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود بابیان اینکه وظیفه اجرای این همایش در دی ماه گذشته از سوی کمیته گردشگری شهرستان به دانشگاه شاهرود محول شد، خاطر نشان کرد: دانشگاه به عنوان مرکزی که یکی از وظایفش پاسخگویی به نیازهای جامعه است، حمایت های لازم را از این امر مهم به عمل آورده است.

حبیب الله قاسمی نخستین اقدام دانشگاه را تعیین دبیر همایش عنوان کرد و ابراز داشت: تجهیز دبیرخانه، تعیین شماره حساب مورد نیاز همایش و تشکیل کمیته های علمی و اجرایی بلافاصله انجام گرفتند.

وی با اشاره به محورهای تعیین شده برای همایش در کمیته گردشگری شهرستان شاهرود گفت: پس از تشکیل کمیته علمی با نظرخواهی از صاحب نظران حوزه گردشگری در دانشگاه ها و مراکز علمی مختلف کشور، این اهداف و محورها مورد بازنگری قرار گرفت و بیش از ۲۸ محور تعیین شده پس از تبادل نظر در هشت محور اصلی خلاصه شد که شامل تمامی جنبه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

دبیر همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود دیگر محورهای اصلی همایش را این گونه معرفی کرد: زیرساخت های گردشگری، مدیریت گردشگری، اخلاق و فرهنگ گردشگری، بازاریابی گردشگری، گردشگری الکترونیک، برندینگ مقاصد گردشگری و معرفی جاذبه های گردشگری شهرستان شاهرود.

قاسمی یکی دیگر از اقدامات انجام گرفته در خصوص برگزاری این همایش را تهیه جایگاه اینترنتی آن دانست و گفت: تمامی امور همایش از جمله اطلاع رسانی، دریافت مقالات و حتی داوری آن‌ها از طریق این پایگاه انجام می گیرد.

وی افزود: تعیین فرمت مقالات، فرم های داوری مقالات، تعیین حامیان همایش و تهیه پوستر و بنر همایش  و ارسال آن به بیش از ۳۰۰ دانشگاه و مرکز علمی کشور و تمامی استانداری ها از دیگر کارهای انجام شده است.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

ژئوتوریسم ظرفیت ویژه شاهرود به عنوان بهشت زمین شناسی دنیا

دبیر همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود همچنین از ژئوتوریسم به عنوان یکی دیگر از پتانسیل های شاهرود یاد کرد و گفت: در تمام دنیا ایران بهشت زمین شناسان است و شاهرود نیز بهشت زمین شناسان ایران است.

قاسمی افزود: در این منطقه بهترین پدیده های زمین شناسی آشکارا در معرض دید است در حالی که در بسیاری از کشورهایی که در این زمینه صاحب نظر هستند، زمین ها پوشیده از جنگل است.

وی قدیمی ترین سنگ های ایران را متعلق به بیش از ۵۰۰ میلیون سال پیش عنوان کرد و اظهار داشت: این سنگ های قدیمی تا رسوبات عصر حاضر همگی در منطقه بیارجمند، خارتوران و طرود شاهرود به فراوانی یافت می شود.

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه شاهرود در پایان بابیان این که بسیاری از زمین شناسان در سراسر دنیا مشتاق دیدن این پدیده ها هستند، خاطرنشان کرد: درآینده با همکاری دانشگاه یک شرکت دانش بنیان بر این اساس راه اندازی خواهد شد.

نخستین دوره از همایش ملی توسعه گردشگری شاهرود

گفتنی است در خلال این همایش گروه های سنتی موسیقی منطقه نیز در کنار هنرمندان شهرستان حضور داشتند.

همچنین نمایشگاهی از صنایع دستی و محصولات شهرستان  در طول برگزاری همایش مقابل تالار دانشگاه پذیرای علاقه مندان است.

کد خبر 2897254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha