۱۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۵۰

آیت الله مکارم شیرازی:

برجام برای کشور پیروزی محسوب می‌شود

برجام برای کشور پیروزی محسوب می‌شود

قم - یکی از مراجع تقلید با پیروزی خواندن برجام برای ملت ایران، گفت: نباید این مسئله باعث اختلاف بین گروه‌های مختلف شود و من از عاقبت آنکه سبب اختلاف افکنی شدید شود، سخت نگران هستم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر چهارشنبه در درس خارج فقه که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با ابراز نگرانی شدید از اختلاف افکنی مسئله برجام در جامعه، گفت: این مسئله در حال تبدیل شدن به یک عنوان اختلاف انگیز بین گروه‌های مختلف است و من از عاقبت آنکه سبب اختلاف افکنی شدید شود، سخت نگران هستم.

وی با تأکید بر اینکه برنامه جامع اقدام مشترک نقاط قوت فراوانی دارد، ابراز داشت: ممکن است نقاط ضعفی نیز داشته باشد؛ همه باید در فکر این باشند نقاط ضعف را حل و از آن عبور کنند و چنان نیست که راه حل نداشته باشد.

استاد برجسته حوزه با بیان اینکه برجام پیروزی محسوب می‌شود، اظهار داشت: نباید این مسئله را فراموش کرد و البته نباید برجام سبب شود افراد در مقابل هم بایستند تا برخی بگویند «وای بر ما که چنین پیمانی بستیم» و برخی دیگر نیز بگویند «برجام بزرگ‌ترین افتخار کشور است».

دشمن به دنبال اختلاف افکنی شدید است

وی با تاکید بر اینکه دشمنان به دنبال اختلاف افکنی شدید در جامعه هستند، گفت: «برجام» خدایی ناکرده نباید سبب اختلافات شدید شود؛ دشمن دلش می‌خواهد از این طریق در ملت اختلاف ایجاد شود تا بر ما مسلط شوند.

برای بررسی برجام مبارزه و اهانت نشود

آیت الله مکارم شیرازی گفتگوی منطقی و مستدل را لازمه بررسی دقیق برجام دانست و ابراز داشت: بحث‌ها باید منطقی و مستدل و با محبت و دوستانه مطرح شود تا مشکل حل شود؛ افراد به گونه‌ای بحث نکنند که بحث‌ها به عنوان معارضه، مبارزه، اهانت و گاهی نسبت‌های ناروا دادن دنبال شود.

این مرجع تقلید بر ضرورت هوشیاری نسبت به برجام تأکید کرد و گفت: از فرصت‌ها باید به خوبی استفاده کرد و فراموش نکنیم دشمن مرتب حرف‌های ناموزون و نامربوط می‌زند؛ باید داخل خود را اصلاح کنیم و وحدت خود را برهم نزنیم.

اختلافات به نزاع تبدیل نشود

وی تأکید کرد: از طرفی تکفیری‌ها مشکلاتی برای اسلام درست کرده‌اند؛ از سویی غربی‌ها حرف‌های نامربوط می‌زنند و نباید در داخل نیز مسئله‌ای به اختلاف و نزاع تبدیل شود که خدایی ناکرده در این صورت واویلا می‌شود.

آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود به آوارگان جنگ سوریه اشاره کرد و گفت: آوارگان در اثر همین جنگ‌های داخلی تبدیل به مشکلی در عالم اسلام شده‌اند.

آیا آوارگان جنگ باید بمیرند؟

وی افزود: در مناطقی که داعشی‌ها با قساوت و بی‌رحمی و وحشی‌گری مردم را به خاک و خون می‌کشند آوارگان مجبور به فرار هستند؛ اما این‌ها باید کجا بروند؟ آیا این افراد باید بمیرند؟؛ آتش افروزان جنگ چرا فکر این چیز‌ها را نمی‌کنند؟

این مرجع تقلید، جنگ افروزی را سبب عقب افتادگی، کشتار، خون ریزی و آوارگی دانست و گفت: عده‌ای که خودشان عامل جنگ هستند در اظهاراتی گفته‌اند «آوارگان پیدا شده بواسطه ایران و روسیه است که بشار اسد را تقویت می‌کنند».

انتقاد شدید و ابراز تأسف از اظهارات نخست وزیر ترکیه

آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد شدید از نخست وزیر ترکیه، اظهار داشت: ایران و روسیه می‌گویند حکومت سوریه باید بدست مردم سوریه انتخاب شود و انتخابات برگزار کنید در حالی که شما از اطراف دنیا عده‌ای را جمع کردید و آموزش دادید و همه چیز را بهم ریختید و مردم بی‌گناه را آواره کردید حالا می‌گویید دیگران سبب آوارگی هستند؟

وی با ابراز تأسف شدید از اظهارات زشت و بی‌منطق و بی‌اساس، گفت: سوریه را به دست مردم سوریه بدهید؛ چطور همه جا دموکراسی خوب است برای سوریه خوب نیست؟

استاد برجسته حوزه در بخش ابتدایی سخنان خود به دستورات اسلام در زمینه رفتار با فرزندان اشاره داشت و گفت: دین بر لزوم تکریم و شخصیت دادن به فرزندان تأکید کرده و این مسئله را یکی از عوامل تربیت برشمرده است.

از تنبیه بدنی کودکان پرهیز شود

وی نام نیک گذاشتن و تعلیم قرآن و تادیب را از دیگر عوامل تربیت فرزندان عنوان کرد و گفت: تنبیه بدنی در موارد بسیار نادر باید باشد؛ مدارس و آموزشگاه‌ها از تنبیه بدنی بپرهیزند، چرا که اثر خوبی ندارد و ممکن است در مواردی ضرورت داشته باشد که نیازمند اذن اولیاء فرزند است؛ تنبیه بدنی نباید موجب انحراف کودکان شود.

این مرجع تقلید با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه «اگر فرزند بر پدرش در کودکی جسور شود وقتی بزرگ شد نافرمانی می‌کند»، ابراز داشت: برخی افراد چنان فرزندان خود را آزاد می‌گذارند که هیچ حد و مرزی نمی‌شناسند و می‌گویند بچه را باید آزاد گذاشت.

آزادی و احترام به فرزند حد و مرز دارد

آیت الله مکارم شیرازی افزود: آزادی و احترام به فرزند حد و مرز دارد و متأسفانه همه مشکلات در افراط‌ها و تفریط‌ها است.

وی با اشاره به سخت گیری عجیب برخی متدینین نسبت به فرزندان، گفت: یکی از افراد را بنده می‌شناختم که نسبت به فرزند خود سخت گیری عجیبی داشت و فرزندش وقتی بزرگ شد از مبلغین فرقه ضاله شد چرا که در کودکی تحت فشار پدر روحانی خود بود و این مسئله سبب شد در دلش اسلام را منسوخ بداند و جذب فرقه ضاله شود.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه احترام و محبت به فرزند باید حساب و کتاب داشته باشد، ابراز داشت: برخی کودکان در مهمانی‌ها چنان آزاد هستند که به کلی مجلس را به هم می‌زنند و والدین آن‌ها نیز صرفا نگاه می‌کنند؛ به کودکان باید آداب حضور در مساجد و مهمانی‌ها را آموخت.

وی افزود: برخی خانواده‌ها این روز‌ها خیلی به سوی افراط می‌روند و باید بدانند فرزندان آنها بزرگ شوند به هیچ عنوان گوش به حرف آنها نخواهند داد.

کد خبر 2911712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha