به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل رضوی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه فرمانداران و بخشداران استان کرمان، با تأکید بر لزوم توجه ویژه به توسعه روستاها، گفت: تاکنون بیشترین توجهها به توسعه شهرها معطوف بوده و روستاها کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به ظرفیتهای روستاها، تصریح کرد: دیدگاهها نسبت به روستاها بهصورت سکونتگاه و همراه با مساعدت و ترحم بوده است؛ درصورتیکه روستاها محل تولید هستند و باید تحت حمایتهای تولیدی پاینده قرار بگیرند.
رضوی توسعه را تنها به معنای کار اقتصادی ندانست و افزود: توسعه امری مستمر و متوازن همراه با مشارکت پایدار است.
وی همچنین با اشاره به اینکه توسعه امری درونی است، گفت: توسعه کشور منوط بر مشارکت اقتصادی روستاییان در توسعه روستاهاست.
لزوم تقویت مشارکت اقتصادی مردم
رضوی با تاکید بر لزوم تقویت مشارکت اقتصادی مردم، افزود: مشارکت نکردن مردم در فعالیتهای اقتصادی به اقتصاد کشور ضربه وارد میکند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، با تأکید بر لزوم توجه به توسعه و مشارکت روستاها ادامه داد: این امر لازمه پیشرفت کشور و دستیابی به نرخ رشد اقتصادی هشت درصد در برنامه ششم توسعه است.
رضوی با اعلام اینکه نرخ اقتصادی کشور در دو مقطع جنگ و سالهای ۹۱ و ۹۲ منفی بوده است، افزود: این در حالی است که در سالهای جنگ نفت بشکهای هشت دلار و در سالهای ۹۱ و ۹۲ نفت بشکهای ۱۲۰ دلار فروخته میشد.
وی درآمد خانوار روستایی را ۶۰ درصد درآمد خانوار شهری دانست و گفت: باید بهگونهای عمل شود که به روستائیان بهصورت تولیدکننده نگاه شود.
کرمان رتبه هشتم روستانشینی را داراست
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور رتبه کرمان در زمینه جمعیت روستایی و تعداد روستاها را به ترتیب ششم و سوم دانست و ادامه داد: این استان رتبه هشتم روستانشینی را داراست.
رضوی گفت: در صندوق کارآفرینی امید مبلغ ۷۲ میلیارد تومان از سال گذشته باقیمانده که امسال نیز ۱۵۰ میلیارد تومان به این مبلغ اضافه شد.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات به طرحهای مشارکتی تصریح کرد: وامهایی با مشارکت اقتصادی مردم به روستاییان پرداخت میشود.
رضوی کارمزد این تسهیلات را سه درصد عنوان و تصریح کرد: اقساط آن از سال سوم آغاز میشود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: این وامها در مدت زمان پنج تا هفت سال به روستاییان پرداخت میشود و تنها وثیقه مورد نیاز کارت یارانه است.
رضوی ادامه داد: بر اساس توافق صورت گرفته با استاندار کرمان مقرر شد در هر شهرستان این استان سه طرح مشارکتی ۲۰۰ خانواری ارائه شود.
وی در پایان از برگزاری نمایشگاه و فروشگاه محصولات و صنایعدستی روستاها در تهران همزمان با روز ملی روستا خبر داد و گفت: در این نمایشگاه برای هر استان یک غرفه در نظر گرفتهشده است.
نظر شما