بگزارش خبرنگار خبر گزاري مهردر اين نشست ادبي كه با حضور تني چند از منتقدان ادبي كشور و جمع كثيري از علاقمندان ادبيات داستاني بر پا شد، داستانهاي كوتاه سال هاي زرد اثر اشرف كريمي و بدن بي موي بچه گربه از حسين جاويد پس از قرائت مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت .
بنابراين گزارش در اين نشست ادبي آقاي رضانجفي منتقد ادبي با تقدير از صاحبان آثار يادشده ، روايت اين دوداستان را روايتي نوگرايانه دانست و از آنها به عنوان داستانهايي ميني مال يادكرد . وي آنگاه با برشمردن نقاط قوت داستانهاي ميني مال ، خواستار حذف موضوعات جزيي در اين گونه داستانها شد.نجفي همچنين با برشمردن نكات زبانشناسانه در داستان كوتاه بدن بي موي بچه گربه ، بر خي تصوير هاي ارايه شده در اين داستان را فاقد توصيف داستاني دانست . خانم شعله آذر ديگر منتقد حاضر در اين نشست ادبي هم با بيان اينكه داستان كوتاه سالهاي زرد اثري تصويري است و عناصر موجود در آن از تصوير سازي هاي بديع به شمار مي روند گفت داستان بدن بي موي بچه گربه اثري توصيفي است كه در آنها فضا هاي سرد و رنگ هاي سياه و آبي كاملا بيانگر اين مساله اند . وي با رد نظر آقاي نجفي در خصوص داستانهاي ميني مال ، بيان جزييات بويژه در داستان جاويد را محصول شخصيت پردازي دقيق آن دانست .
در ادامه اين نشست آقاي محمد رضا گودرزي ديگر منتقد حاضر در اين جلسه ومجري نشست با اشاره به نظريه هاي نقد قرن بيستم ، نقد مولف ، نقد متني و نقد مطعوف به خواننده را از جمله نگره هاي نقد ادبي جهان حاضر دانست و خاطر نشان كرد در نقد مولف ، بر اساس زندگينامه نويسنده ، متن ادبي نقد مي شود . وي با بيان اينكه در نقد متني شكل گرايان روس و آمريكايي اثر محض بعنوان موجودي مستقل از نويسنده آن نقد مي شود ، نقد معطوف به خواننده را ازرويكرد هاي ادبيات انتقادي در عصر حاضر برشمرد و در عين حال خاطر نشان كرد بنا بر نظريات اخير و بدليل تعدد نظريات خوانندگان يك متن به نظر مي رسد بر مبناي نظريه غلط خواني امبرتو اكو نويسنده ومنتقد ايتاليايي ، متن ادبي بايد با استفاده از تعابير مختلف خوانندگان در حوزه متن و با ارجاع به نشانه هاي موجود نقد شود .
وي با اشاره به داستان هاي قرائت شده ، نوع پايان بندي باز را از خصوصيات داستانهاي مدرن برشمر د و در عين حال گفت برخي از نويسندگان پست مدرن همچون ريچارد براتيكان با نگارش پنج پايان براي خواننده امكان انتخاب يكي از آنها را خواننده اثر وا مي نهند . وي داستانهاي حال حاضر را مشمول دو نوع آرماني يا آخرالزماني دانست و خاطر نشان كرد : در داستانهاي آرماني ، اميد ، نيكي و رستگاري د رداستان مورد بحث قرار مي گيرد . اما در داستانهاي آخرالزماني ، همانند داستانهاي قرائت شده ، فضايي بي معنايي بر داستان حاكم است .
در پايان اين نشست منتقدان به برخي از سوالات حاضران در باره آثار قرائت شده پاسخ گفتند .
نشست آتي كانون ادبيات ايران به بررسي آثار شعري شاعر معاصر شمس لنگرودي اختصاص يافته است.
چهل وچهارمين نشست ادبي كانون ادبيات ايران با موضوع داستان و نقد آن در محل خانه هنرمندان ايران بر گزار شد
کد خبر 2912
نظر شما