عبدالمجید شیری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: متاسفانه در سیستم دولتی اعتقاد به بحث پژوهش و کار عملی کمرنگ و این واقعیت که روابط سیاسی تا حدودی به این مسئله دامن زده است انکارناپذیر است.
وی پایه و اساس شرکتهای دانش بنیان را بر پژوهش نوآورانه در زمینه فناوری منجر به تجاری سازی و تبدیل به ارزش افزوده اقتصادی دانست و افزود: روند انتخاب مدیران اجرایی در کشور نامعقول، غیر علمی و بر مبنای روابط جناحی است که این امر پژوهش در کشور را به یک معضل تبدیل کرده است.
شیری در ادامه افزود: متاسفانه در استان کرمانشاه دید و اعتقاد کافی در بحث پژوهش دانش بنیان مطرح نیست و تنها بعد نظری آن قابل مشاهده است و در این راستا بنیاد نخبگان از هیچ تلاشی برای رونق فعالیتهای پژوهشی دانش بنیان فروگذار نکرده و سایر دستگاههای اجرایی باید ورود پیدا کنند.
وی لازمه گسترش پژوهشهای دانش بنیان در کشور و به ویژه استان کرمانشاه را ورود اساسی دانشگاهها به این مسئله برای برقراری ارتباط تنگاتنگ با صنعت دانست و بیان کرد: دانشگاهها باید با جدیت بیشتری بحث تبدیل تئوری به راهبردهای عملی واحد ارتباط با صنعت پیش بروند.
شیری بخش عظیمی از مشکلات حوزه پژوهشی دانش بنیان را ضعف سیستم آموزشی در دانشگاهها یاد کرد و گفت: در این زمینه دانشگاهها در بسیاری از علوم کاربردی از روشهای قدیمی آموزشی استفاده میکنند و پیرو دانش روز دنیا نیستند.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان چکاد غرب تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان را با محور پرکردن خلأ دستیابی به علوم روز دنیا و کاربردی شدن پژوهشها به تصویب رساند.
وی با اشاره به شتاب روزافزون گسترش علم و دانش در جهان بیان کرد: دانشگاهها نقش اساسی در توسعه صنعت دارند اما هم اکنون کیفیت مطلوب آموزشی در دانشگاه برای پرورش استعدادهای موجود در استان حاکم نیست و همین مسئله مارا با عقبماندگی علمی در استان مواجه کرده است.
شیری پیرامون فعالیت شرکت دانش بنیان چکادغرب گفت: این شرکت فعالیتهای خود را در زمینه فناوریهای زیستی و تولید محصولات و اقلام مرتبط با این حوزه ارائه میدهد و توسعه و ترویج محصولات پربازده با رویکرد ترویج کشاورزی شهری به منظور کمک به توسعه فضای سبز و همراه کردن شهروندان جهت تولید نهادههای کشاورزی محور کار ما است.
نظر شما