۲۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۴۳

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتگو با مهر:

ایمان و تقوا معیار کیفیت در ازدواج است

ایمان و تقوا معیار کیفیت در ازدواج است

قم - مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم گفت: کیفیت در ازدواج به معنای دارا بودن شرایط خاص نیست و خداوند در قرآن کریم ایمان و تقوا را ملاک کیفیت در ازدواج عنوان می‌کند.

حجت الاسلام محمد صادق یوسفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ازدواج فاطمه زهرا(س) و امام علی(ع) اظهار داشت: ازدواج نه تنها در میان انسان‌ها بلکه در بین حیوانات نیز رایج است. ازدواج و تشکیل خانواده یک سنت الهی است که عمل نکردن به آن خروج از یک سنت الهی است که موجودات زنده عالم بر اساس آن زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به ملاک و معیار در ازدواج عنوان کرد: راه صحیح ازدواج این است که برای انتخاب همسر ملاک‌هایی در نظر گرفته شود و در این میان کیفیت اهمیت بسیار زیادی دارد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: کیفیت به این معنا نیست که فرد مقابل دارای شرایط خاصی باشد بلکه کیفیت به معنای ایمان و تقوا است و خداوند در قرآن کریم ایمان و تقوا را ملاک کیفیت در ازدواج عنوان می‌کند.

توجه به خانواده همسر

وی تصریح کرد: ملاک‌های دیگر ازدواج مربوط به خانواده همسر است؛ فرد برای انتخاب همسر لازم است به خانواده همسر خود نیز توجه کند که دارای تعهد انسانی و الهی باشد زیرا بعد از ازدواج با خانواده همسرش در ارتباط است و انتخاب خانواده شایسته موجب می‌شود با مشکل کمتری مواجه شود.

حجت الاسلام یوسفی مقدم با بیان اینکه انسان‌های پاک و درستکار از بدخلقی و بدطینتی به دور هستند، عنوان کرد: متأسفانه ارزش‌های اصلی و انسانی در ازدواج کم رنگ شده و اگر معیارهای اصلی را مورد نظر قرار دهیم از زندگی بسیار لذت می‌بریم.

وی اظهار کرد: حاکمیت آرامش، اساس زندگی را شکل می‌دهد و ارزشمندترین چیزی که به زندگی آرامش می‌بخشد سکون و در کنار همسر بودن است.

مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: خداوند در آفرینش، یکی از سنت‌ها را سنت زوجیت قرار داد. زوجیت یک جریان فراگیر در بین تمام جانداران است و حتی برای گیاهان نیز این مسئله مطرح است.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم بیان داشت: مسئله زوجیت یک سنت الهی در آفرینش است و خدا انسان‌ها، موجودات زنده و گیاهان را به گونه‌ای خلق کرده که دارای زوج باشند و بحث ازدواج در انسان‌ها یک واقعیت و ضرورت تکوینی است.

فاصله‌گیری از ازدواج انسان را از ماهیت وجودی خود دور می‌کند

حجت الاسلام یوسفی مقدم عنوان کرد: وجود تکوین در انسان‌ها آن‌ها را به ازدواج فرامی‌خواند و اگر انسان از ازدواج فاصله بگیرد از ماهیت وجودی خود دور شده است.

وی افزود: ‌ هر انسانی در برابر غریزه جنسی و تمایلات جنس مخالفش سه راه پیش رو دارد که می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب کند.

مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: یکی از راه‌ها این است که انسان از هر طریقی که می‌تواند غریزه جنسی خود را ارضا کند که این روش افراط در ارضای غریزه جنسی است.

وی ابراز کرد: راه دوم این است که انسان به طور کلی غریزه جنسی خود را سرکوب کند که در این صورت تفریط کرده است.

حجت الاسلام یوسفی مقدم با بیان اینکه راه حق راه اعتدال است، گفت: خداوند انسان را زوج آفرید و از او خواست برای رفع نیازهای جنسی راه اعتدال و ازدواج را در پیش گیرد.

کد خبر 2915438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha