به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام حسن روحانی در دیدار "برت کندرز"، وزیر امور خارجه هلند، روابط تهران - آمستردام را دیرینه و تاریخی دانست و گفت: دو کشور در زمینه روابط دو جانبه و در بخشهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ظرفیتهای مناسبی برای توسعه روابط دارند و گرچه در سالهای اخیر روابط اقتصادی ما رو به کاهش بوده اما امروز شرایطی ایجاد شده بود که باید گذشته را جبران کرد.
رییس جمهور تصریح کرد: ایران و هلند در خصوص مسایل مختلف منطقهای و حل و فصل آنها نیز میتوانند رایزنی و همکاریهای نزدیکی با هم داشته باشند.
روحانی با اشاره به تحولات منطقهای، بر ضرورت همکاریهای همه جانبه برای حل و فصل مشکلات منطقه تأکید کرد و گفت: امروز منطقه خاورمیانه با مشکلات بسیار زیادی مواجه است که بخش عمده این مشکلات از خارج به این منطقه تحمیل شده است.
رییس جمهور تصریح کرد: نباید به تروریسم صرفاً به عنوان مشکل منطقه ما نگاه شود بلکه باید یک مشکل جهانی است و مبارزه با آن نیز عزم جهانی می خواهد .
روحانی همچنین به مشکل پناهجویان اشاره کرد و گفت: راه حل رفع این مشکل ، مبارزه و مقابله جدی با تروریسم است.
رییس جمهور با اشاره به ریاست هلند بر اتحادیه اروپا از آغاز سال آینده اظهار داشت: هلند میتواند به عنوان رییس اتحادیه اروپا نقش هدایت کننده و بسیار تأثیرگذاری در روابط ایران با این اتحادیه در دوره پساتحریم داشته باشد.
"برت کندرز" وزیر خارجه هلند نیز در این دیدار با ابلاغ سلام گرم نخست وزیر کشورش به دکتر روحانی، اظهار داشت: هلند معتقد است با پیروزی دیپلماسی چندجانبه ایران که در نتیجه توافق خوب هستهای ایجاد شد، میتوانیم سطح تعاملات و همکاری خود را در زمینههای مختلف هر چه بیشتر افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه هلند از سال آینده ریاست دورهای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت، گفت: بیتردید یکی از اولویتهای هلند اجرای توافق هستهای و تلاش برای این است که این توافق به تعامل و همکاریهای جدیتری بین ایران، هلند و اتحادیه اروپا بینجامد.
وزیر خارجه هلند با اشاره به علاقمندی کشورش برای تقویت روابط دو جانبه با تهران در زمینههای فرهنگی، آموزشی ، اقتصادی و تجاری اظهار داشت: تهران و آمستردام در راستای منافع مشترک دو ملت میتوانند در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله در زمینه انرژی و نفت و گاز همکاریهای گستردهای با هم داشته باشند.
وزیر خارجه هلند همچنین مقابله جدی با تروریسم را مورد تأکید قرار داد و مبارزه با این پدیده را بسیار پیچیده و دارای جنبههای اجتماعی، سیاسی و نظامی دانست و گفت: امیدوارم این مسأله بسیار پیچیده، در همکاری نزدیک با ایران و با اراده جدی همه کشورها حل و فصل شود.
نظر شما