به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر یکشنبه جای برخی مدیران استان سمنان پشت میزهای اداریشان خالی بود، مدیرانی که به سبب تعامل مناسبشان با اصحاب رسانه و پاسخگویی به افکار عمومی به دعوت اهالی رسانه این بار بر روی صندلی های تالار اقاقیای دانشگاه شاهرود در همایشی شرکت داشتند که با هدف اشاعه فرهنگ پاسخگویی از سوی مسئولان و ترغیب نهادهای اجرایی، دولتی و خدماتی به تنویر افکار عمومی برگزار شده بود.
مدیرانی که از سوی اصحاب رسانه در سرتاسر استان سمنان از میامی، شرقی ترین شهرستان تا شاهرود و دامغان و سمنان و گرمسار و مهدیشهر به پاس تعامل مناسبشان با خبرنگاران مستحق تجلیل شناخته شده و در همایش مدیر پاسخگو به همت سرپرستی خبرگزاری مهر این استان، معرفی شدند.
جشنواره مدیران پاسخگو در حالی کار خود را با شناخت افراد برتر در عرصه پاسخگویی خاتمه داد که در خلال آن، اسماعیل عرب معصومی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گرمسار، احمد قاضی فرماندار شهرستان میامی، دکتر مهدی شادنوش رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سید محمدرضا هاشمی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود، دکتر عبدالرحمان رستمیان نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی، محمد وکیلی استاندار، حجتالاسلام علی شکری مدیرکل تبلیغات اسلامی، محمد رضا قنبری فرماندار شهرستان مهدیشهر و محمدرضا سوقندی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان برای دریافت لوح تقدیر خود به بالای سن رفتند.
نکته قابل توجه در این بین آن بود که مدیران پاسخگو، جوایز و هدایای خود را این بار از دست اصحاب رسانه دریافت کردند تا برای یک بار هم که شده جای تقدیر شونده و تقدیر کننده برای لحظاتی عوض شود که این امر مورد استقبال همه حاضران قرار گرفت.
رسانه ها پل ارتباطی بین مردم و مسئولان
چهارمین همایش مدیران پاسخگو نیز مانند سایر همایش ها بدون سخنران نبود، معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود در این مراسم با اشاره به فراهم بودن زمینه خدمتگزاری به مردم و ایجاد زمینه رضایتمندی در مردم، گفت: رسانه پل ارتباطی مردم و مسئولان است و مدیران باید به بهترین شکل از این ظرفیت بالای استان برای رسیدن به اهداف مطرحشده بهره ببرند.
سیدمحمدرضا هاشمی خبرنگاران خبرگزاری مهر استان سمنان را هم بی نصیب نگذاشت و درباره آنها، گفت: همیشه در کنار مردم بودید و در حوزههای مختلف فرهنگی، دینی، سیاسی، اقتصادی، عمرانی و ... به انعکاس اخبار پرداختید.
به گفته وی یکی از شاخصهای اصلی یک مدیر موفق ارتباط با اصحاب رسانه است و مدیران باید خوراک فکری مطبوعات را فراهم کنند.
فرماندار ویژه شهرستان شاهرود درباره وضعیت نشریات و رسانه ها در این استان نیز بیان داشت: از مجموع ۱۱ نشریه استان هشت نشریه در شاهرود منتشر میشود و امروز مردم اطلاعات کافی در همه زمینهها دارند پس مسئولان و مدیران باید با توجه به آگاهی مردم به رسانه پاسخ دهند تا مشکلات جامعه مرتفع شود.
فرهنگ پاسخگویی جزو دین ماست
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان دیگر سخنران مراسم مدیر پاسخگو در شاهرود بود که سخنان خود را با این جمله که «فرهنگ پاسخگویی جزو دین ماست» آغاز کرد و گفت: دین روحیه تحقیق، تتبع و پرسشگری را ترویج میکند بهگونهای که خود قرآن نیز مسائل مهم را در قالب سؤال بیان کرده و به آن پاسخ میدهند.
محمدرضا سوقندی بر این مهم که امروز مدیران خوب تنها مدیران پاسخگو نیستند بلکه مدیرانی هستند که سؤالات خوب مطرح کنند تاکید کرد و در ادامه سخنان خود گفت: اگر سؤال برای یافتن مفتاح و به دست آوردن علم و دانش و از روی تعلم باشد، باید به آن پاسخ داد اما سوالاتی که مبنایی غیر از این دارند طبق روایات پاسخگویی به آنان ضرورت ندارد.
وی با بیان اینکه بعضیها برای دانش سؤال نمیکنند بلکه برای مطرح کردن خودشان اقدام به پرسش میکنند و سوالاتشان عموماً فرعی و حاشیه ای است، بیان داشت: در تاریخ بودند کسانی که برای به انحراف کشیدن افکار مردم از توجه به دین اسلام و اهلبیت(ع) اقدام به پرسشهای فرعی و انحرافی کرده و نمیگذاشتند افکار مردم روی مسائل اساسی متمرکز شود.
پیام دین اسلام با ابزار مناسب به مخاطبان ارائه شود
سوقندی در ادامه صحبت های خود آرزو کرد کاش جشنوارهای برگزار شود که در آن مدیرانی که توانستهاند مسائل مردم را در عرصه عمل مرتفع کنند، شناسایی و موردتقدیر قرار بگیرند چرا که امروز پیامهای خوبی داریم و برای ارائه آنها بهعنوان کالای خوب باید بازاریابی کرد و همانطور که فرهنگ انقلاب، پیامهای اسلام، تفکر انقلابی و اسلامی ما در دنیا رقبای سرسختی دارد باید بدانیم که دشمن در راهبرد خودش به جنگ نیمه سخت باهدف نفوذ روی آورده و میخواهد با رخنه در ساختارهای سازمانی از طریق جاسوسی و ... به اهداف خود برسد.
سوقندی شبکههای اجتماعی را هم از سخنانش بی بهره نگذاشت و درباره آنها، گفت: در این رسانه ها رهبر کسی است که بیشترین محتوا را تولید کند پس باید با استفاده از ظرفیتهای مختلف مرجعیت فکری پیدا کنیم و بتوانیم پیام جهانی دین را در کنار رقبای مطرح با ابزار مناسبت و متناسب با مخاطب بازتولید کنیم.
ابزارهای پیامرسانی را بشناسیم و بازاریابی کنیم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان سخنان خود را با تاکید بر این مطلب که حضرت علی(ع) بیشترین پیام کوتاه را تولید کرده اند ادامه داد و کلمات قصار آن حضرت در نهجالبلاغه و غررالحکم را نمونههای این پیامها دانست که بسیار کاربردی و اثرگذارند و باید در جامعه ترویج شوند.
او در خاتمه سخنان خود به نکته ای دیگر از شیوه های ابلاغ پیام اشاره کرد و گفت: باید شیوهها و ابزارهای پیامرسانی را بشناسیم و بازاریابی کنیم لذا این بازاریابی باید در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... صورت پذیرد.
ارتباط مطلوب خبرگزاری مهر با بدنه نظام به دلیل شفافیت عملکرد
سردبیر اخبار استان های خبرگزاری مهر نیز در این جشنواره، تقدیر از مدیران پاسخگوی استان سمنان را آغازی بر کلام خود قرار داد و گفت: این خبرگزاری، پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری برای تقویت جبهه فرهنگی بنیانگذاری شده است.
محمد عکاف ارتباط خوب این خبرگزاری با بدنه نظام و مردم را به دلیل اطلاعرسانی مناسب و شفافیت عملکرد آن دانست و درباره مهر و مهری ها، ادامه داد: این خبرگزاری از سه اداره کل اخبار داخلی، بینالملل و استانها تشکیلشده که بخش بزرگ نیروی انسانی آن با ۳۰۰ نفر نیرو در ۳۱ استان کشور سازوکارهای اجرایی خبرگزاری را عملی میکنند.
عکاف مهمترین فعالیتهای این خبرگزاری را ایجاد شبکههای مجازی و سفرهای استانی برای آموزش خبرنگاران دانست و گفت: از فعالیتهای خبرگزاری مهر که امسال بهصورت مدون به انجام رسید پرداختن به موضوعات مشترک کشوری در قالب گزارشهای مشترک از جمله حاشیهنشینی، بحران آب و پروژههای نیمهتمام عمرانی و برگزاری یازدهمین جشنواره ملی مهر استانها از ۱۵ لغایت ۱۷ مهرماه در استان گلستان معرفی کرد.
داوری مدیر پاسخگو استان سمنان توسط خبرنگاران انجام شد
دبیر ارشد اداره کل اخبار استانی خبرگزاری مهر دو نشست مهم ضرورتهای ملی محیط زیست و ضرورت وحدت ملی اقوام و مذاهب از دیدگاه اهالی رسانه را جزو برنامههای یازدهمین جشنواره ملی مهر استانها معرفی کرد و از مدیران خواست حامی خبرگزاری مهر باشند چراکه این خبرگزاری نهاد اطلاعرسانی مردمی است و با حداقل امکانات در حال ارائه خدمات به ملت شریف ایران است.
عکاف با اشاره به برگزاری جشنواره مدیر پاسخگو استان سمنان شاخصها و ملاکهای نظرسنجی و انتخاب مدیر برتر را مردم محوری، رسانه گرایی، تعامل مثبت و همدلانه، نقدپذیری واقعی، احترام به رسانههای نقاد، تحملپذیری بالا در نقد، تقسیم عادلانه امکانات مادی و معنوی بین رسانهها، پاسخگویی صریح و شفاف به رسانه، پرهیز از بزرگنمایی و رپرتاژ سازی در ارائه گزارش عملکرد به مردم، در دسترس بودن، تجمل زدایی در تعاملات اجتماعی، استفاده از ظرفیتهای اجتماعی و... خواند.
به گفته وی این جشنواره مستقل بوده و تمام روند داوری توسط خبرنگاران استان انجامشده و از همه مهمتر خبرنگاران خبرگزاری مهر درروند داوری هیچ دخالتی نداشتهاند.
عکاف در بخش پایانی سخنانش، خطکشی میان مرکز استان و سایر شهرستانها را تفکری نادرست دانست که موجب آسیب رسیدن به توسعه زیرساختهای اجتماعی میشود و تأکید کرد: مدیران باید برای ابهامزدایی از افکار عمومی در مورد تفاوت مرکز استان و شهرستانها و خطکشی میان آنها تلاش کنند.
رسانه ها در جامعه امروز حکم نور افکن دارند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان که در این جشنواره به عنوان یکی از مدیران پاسخگو به رسانه ها معرفی شد درباره اهمیت پاسخگویی سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: پاسخگویی به سوالات مردم یکی از مهمترین رسالت رسانه ها است و این اعتقاد به جد وجود دارد که مردم ولی نعمت ما هستن و راه توسعه از طریق محوریت مردم کامل تر انجام شود.
به گفته مهدی شادنوش پاسخگویی به سوالاتی که در مسیر اجرای فعالیت ها به وجود می آید غیرقابل انکاراست و رسانه ها نقش به سزایی را در این مهم دارند چرا که یک رکن از ارکان مردم سالاری دینی را دارند و حرکت به سمت حرفه گرایی رسانه و مدیریت جامع یک ضرورت محسوب می شود.
شادنوش با اشاره به این نکته که تعامل با رسانه ها سرعت توسعه و جبران عقب ماندگی را بهبود می بخشد، گفت: امیدوارم همچنان شاهد حرفه ای تر شدن، اخلاق مدارتر شدن و دین مدارترشدن خبرگزاری مهر باشم چرا که فعالیت این خبرگزاری مطلوب است و به سمت حرفه ای شدن در حال حرکت است.
وی با ابراز خرسندی ازحضور در این جشنواره بیان داشت: مناعت طبع همکاران من در رسانه موجب کسب نمره قبولی شد و این موضوع وظیفه من را برای خدمت بیشتر به مردم به عنوان صاحبان نظام و انقلاب بیشتر می کند.
مسئولان پاسخگوی استان سمنان مشخص شدند
سرپرست خبرگزاری مهر استان سمنان هم در ابتدای این نشست به نظرسنجی انجام شده توسط این خبرگزاری درباره مسئولان پاسخگوی استان اشاره کرد و گفت: منتخبان طی دو سال گذشته بیشترین تعامل و پاسخگویی به رسانه ها را داشته اند و این نه نظر ما، بلکه نظر بیش از ۹۰ خبرنگار در سطح استان سمنان است.
محمد حسن مقدم نیا با یادآوری این نکته که بالغ بر ۹۰ نفر از فعالان حوزه رسانه در این نظر سنجی شرکت داشتند، بیان داشت: در دسترس بودن مدیر، برگزاری نشستهای خبری، تعامل با رسانه، عدم پیگیری قضایی یا حقوقی سازمان متبوع در واکنش به مطالب منتشرشده درباره آن سازمان، برخورداری از سواد رسانهای و پاسخگویی به انتقادات و نقدهای مطرحشده در رسانه، از مهمترین فاکتورهای نظرسنجی بود.
ارتباط با رسانه کلید موفقیت مدیران
دبیر جشنواره چهارم مسئول پاسخگو در ادامه سخنان خود بر ضرورت بهرهگیری از توان فعالان رسانهای در حوزههای مختلف برای معرفی خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیشبرد اهداف دولت خدمتگزار تأکید کرد.
مقدم نیا ارتباط با رسانه را کلید موفقیت مدیران دانست و تأکید کرد: آگاهی بخشی به مردم که پشتوانه های نظام هستند همچنین نقش رسانه در خنثی سازی تهاجمات فکری القا شده توسط دشمنان در بخش خبر بسیار اهمیت دارد چرا که دشمنان با انتشار اخبار خاکستری به سیاه نمایی وضع موجود در کشور پرداخته و سعی در ایجاد نا امیدی بین اقشار مختلف دارند و این وظیفه مدیران ادارات را سنگین تر از گذشته می کند تا با اطلاع رسانی صحیح و به موقع جلوی اینگونه فعالیت های دشمن را بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه رسانه های خبری امروز زمان و مکان را به تسخیر خود درآورده و مرزهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... را از بین برده اند، عنوان کرد: در جهان امروز، رسانه ها نقش منعکس کننده، تقویت کننده و حتی خاموش کننده افکار را به دست گرفته و باعث گسترش و اهمیت پديده های روانی- اجتماعی مربوط به افکار عمومی شده اند.
رسانه مأمور برقراری ارتباط بین مردم و مسئولان
دبیر جشنواره مدیر پاسخگوی استان سمنان به نقش رسانه ها در اشاعه فرهنگ پاسخگویی نیز اشاره کرد و با بیان این که رسانه در دنیای مدرن فعلی تبدیل به شاه کلید تولید و توزیع اخبار شده است، بیان داشت: این رسانه ها هستند که مامور برقراری ارتباط مردم و مسئولان قرار گرفته اند تا مدیران و سازمان ها بتوانند نقش خود در خدمتگزاری به مردم را به خوبی ایفا کرده و به شان و جایگاه خود بین مردم بیافزایند.
مقدم نیا با اشاره به این مطلب که ضرورت های بیان شده نشانگر این است که مدیران باید بر اساس ملاک های تعیین شده در نظرسنجی ارتباط بیشتری با اصحاب رسانه داشته باشند، ادامه داد: همین امر موجب شد خبرگزاری مهر اقدام به انتخاب مدیران پاسخگو کرده و این افراد را به عنوان الگوی ارتباطی با مردم به جامعه مدیران معرفی کند.
جشنواره چهارم به اتمام رسید
مدیران پاسخگو امروز در حالی سالن اقاقیای دانشگاه شاهرود را ترک کردند که در یک دست لوح تقدیر و هدیه ویژه همایش و در دست دیگر کلام الله مجیدی به یادگار از خبرگزاری مهر به همراه بردند.
مدیران پاسخگو امروز متفق القول عقیده دارند که باز می گردند تا به قول امام راحل(ره)، ولی نعمتانشان را بازهم تکریم کنند و دست آخر نشان دهند یکبار دیگر شایسته دریافت این عنوان بوده اند؛ این نکات از لابلای سخنانشان در پاویون سالن اقاقیای دانشگاه شاهرود دهان به دهان می شود تا شاید به گوش خبرنگاری برسد که منتظر است در راهروی منتهی به درب خروجی، سخنی از زبان ۹ مدیر پاسخگوی استان سمنان بشنوند.
مدیرانی که شاید عمر سیاسی و عمر مفید میزشان به درازای یک غروب خورشید دیگر نباشد اما امروز حداقل می توانند با عنوان مدیر پاسخگو بین اصحاب رسانه دهان به دهان بگردند.
خورشید ظهر گاهی و صدای صلاه ظهر، به حضار می گوید، جشنواره چهارم نیز به پایان رسید تا این بار مرکز استانی دیگر میزبان جشنواره پنجم باشد و مدیرانی دیگر لقب مدیر پاسخگو را در نقطه ای دیگر از ایران بزرگ بدست آورند.
نظر شما