به گزارش خبرنگار مهر، اسلام یاری جو ظهر دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه وضعیت منابع آب در سطح استان در سال های اخیر را نامطلوب عنوان کرد وافزود: در گذشته مردم بسیاری از مناطق استان در خصوص چگونگی برداشت از منابع آب و اخذ مجوزهای لازم اطلاع چندانی نداشتند.
وی اظهار داشت: در سال های اخیر با اطلاع رسانی های محلی سطح آگاهی مردم تا حدودی بالا رفته و تا حدودی به این موضوع واقف شدند که هرگونه برداشت آب نیازمند اخذ مجوز از شرکت آب منطقه ای است.
یاری جو همکاری رسانه ها در پیشبرد اهداف شرکت آب منطقه ای برای اطلاع رسانی به مردم و آگاه نمودن آنها در خصوص نزدیک شدن به شرایط بحرانی منابع آب را ضروری عنوان کرد.
وی بیان داشت: در سال جاری در مناطقی مانند امامزاده جعفر سطح چاه های آب با افت شدید مواجه و باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده است.
مدیر منابع آب شهرستان بویراحمد با اشاره به افت شدید آب های سطحی در سطح شهرستان بویراحمد، یادآور شد: در سال جاری حدود ۵۰ درصد چشمه های آب با دبی کم خشک شدند.
یاری جو با تأکید بر حفظ منابع آب و برخورد با برداشت بی رویه از این منابع، تصریح کرد: برای کنترل وضعیت موجود و جلوگیری از برداشت های غیرمجاز سفره های آب های زیرزمینی و روان آب ها تلاش می شود.
وی بیان کرد: در این راستا در سال جاری حدود ۴۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح این شهرستان پر و حدود ۲۰ پمپاژ غیرمجاز جمع آوری شد.
مدیر منابع آب شهرستان بویراحمد اضافه کرد: به این منظور در منطقه دشت روم حریم شبکه آبیاری حدود پنج کیلومتر آزاد شد و در مناطق بلکو و تنگ مهریان نیز تا حدودی حریم شبکه های آبیاری آزاد و تجاوزات بخش کشاورزی و ساخت و سازهای غیرمجاز تخریب شدند.
یاری جو همچنین از تخریب بند انحرافی مستحکمی که توسط یک طرح پرورش ماهی در رودخانه بشار ایجاد شده بود خبر داد.
وجود ۲۷۱ حلقه چاه غیرمجاز در بویراحمد
وی تعداد چاه های غیرمجاز و مجاز در سطح شهرستان بویراحمد را به ترتیب ۲۷۱ و ۳۷۵ حلقه عنوان و بیان کرد: این آمار نشاندهنده تعداد زیاد چاه های غیرمجاز در مقایسه با چاه های مجاز است که می طلبد برنامه جدی برای مقابله با افزایش چاه های غیرمجاز در دستور کار قرار گیرد.
مدیر منابع آب شهرستان بویراحمد تأکید کرد: برای کنترل شرایط موجود و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت موجود سیاست برخورد با متخلفین و متجاوزین به منابع آبهای زیرزمینی، سطحی و رودخانه ها در دستور کار است.
یاری جو افزود: در این راستا دو گروه گشت و بازرسی در بخش های آب زیرزمینی و رودخانه ها و آب های سطحی در مناطق مختلف این شهرستان به صورت شبانه روزی فعالیت کرده و با حفاری ها و برداشت های غیرمجاز برخورد می کنند.
وی انتقال آب از دشت روم به سد شاه قاسم را از پروژه های مهمی دانست که برای تقویت سد شاه قاسم تعریف شده است و بیان کرد: این پروژه در حال حاضر ۱۸ درصد پیشرفت فیزکی دارد و برای تکمیل نیازمند دو میلیارد تومان اعتبار است.
مدیر منابع آب شهرستان بویراحمد تصریح کرد: با اجرای این پروژه سیلاب هایی که در منطقه دشت روم در زمان بارندگی رخ می دهند به سد شاه قاسم هدایت شده و از خشک شدن سد جلوگیری می کنند.
یاری جو بحث گردشگری سد شاه قاسم و آبرسانی به اراضی کشاورزی پایین دست این سد را از مهمترین اهداف این پروژه عنوان کرد.
وی تأکید کرد: اجرای این پروژه به این دلیل که در ابعاد مختلف می تواند به حوزه آب این شهرستان کمک کند حیاتی است.
نظر شما