به گزارش خبرگزاري "مهر"، "كاندوليزا رايس" وزير خارجه آمريكا قرار است براي متقاعد كردن عربستان و ديگر كشورهاي عرب جهت عدم تصويب موضعي متفاوت با غرب در زمينه ارائه كمك هاي مالي به دولت خودگردان فلسطين سفري به كشورهاي خاورميانه داشته باشد.
واشنگتن همچنين پيامي مشابه به اروپاييان كه مي ترسند قطع كمكهاي مالي آنان منجر به آغاز دوباره ناآرامي ها در سرزمين هاي فلسطيني و از دست رفتن هزاران امكان شغلي شود، ارسال كرده است.
مجلس نمايندگان آمريكا نيز در روزهاي اخير براي به شكست كشاندن دولت آتي فلسطين كه قرار است حماس تشكيل دهد، با تصويب قطعنامه اي خواستار توقف كمك هاي مالي مستقيم آمريكا به تشكيلات خودگردان فلسطين شدند.
اين قطعنامه كه الزام آور نمي باشد با 418 راي مثبت در مقابل يك راي منفي در كنگره به تصويب رسيد. سناي آمريكا نيز اوايل ماه جاري با تصويب چنين اقدامي موافقت كرد.
جان بوهرنر (Boehner John) رهبر اكثريت در مجلس نمايندگان آمريكا و نماينده جمهوري خواه ايالت اوهايو ارائه هرگونه كمك مالي مستقيم به تشكيلات خودگردان را مشروط به آن كرد تا حماس شيوه مقاومت را كنار گذارد، رژيم صهيونيستي را به رسميت بشناسد و سلاحهاي خود را بر زمين بگذارد، درغير اين صورت پول هيچ يك از ماليات دهندگان نبايد براي حمايت از دولت فلسطين هزينه شود.
"هنري هايد" رئيس كميته روابط بين الملل مجلس نمايندگان آمريكا درباره تصويب اين قطعنامه ابراز داشت كه اين قطعنامه يك پيام آشكار به فلسطينيان است تا سعي نكنند كه پيش از تشكيل دولت جديد فلسطين، دولت بوش را وادار به اتخاذ سياستي جديد كنند.
پيروزي حماس در انتخابات
تعدادي از اعضاي مجلس نمايندگان آمريكا درحال اعمال فشار براي تصويب قانوني الزام آور هستند تا ضمن توقف كمك هاي آمريكا از ارائه بودجه به سازمان ملل براي كمك به فلسطينيان خودداري كنند.
در سال 2006 آمريكا در بودجه خود 150 ميليون دلار براي كمك به فلسطين و 84 ميليون ديگر براي كمك به صندوق سازمان ملل اختصاص داد.
به گفته يك مقام وزارت خارجه آمريكا، اقدام بعدي دولت آمريكا متقاعد كردن جهان است مبني بر اينكه هنگامي كه ما يك هدف را ايجاد كرديم بايد براي رسيدن به آن اعمال فشار كنيم.
اين مقام وزارت خارجه اظهار داشت : ما يك دوره از ناپايداري را سپري خواهيم كرد و بايد همزيستي با آن را فرابگيريم.
مجلس قانونگذاري فلسطين نيز روز شنبه اولين جلسه خود را آغاز كرد كه اكثريت نمايندگان را از جنبش حماس تشكيل مي داد.
حماس در انتخابات پارلماني 25 ژانويه (5 بهمن ماه) توانست با كسب 74 كرسي، پيروزي چشمگيري به دست آورد كه پس ازآن فشارهاي بين المللي عليه اين جنبش براي به رسميت شناختن رژيم اسرائيل و توقف حملات ضد اسرائيلي شدت يافت.
هجوم متحدان آمريكا عليه حماس
اين درحاليست كه انگليس و آلمان نيز در روزهاي اخير شرائط خود را براي همكاري با جنبش حماس كه قرار است دولت جديد فلسطين را تشكيل دهد، اعلام كردند كه اين شرايط شامل به رسميت شناختن اسرائيل، كنار گذاشتن راه مقاومت و موافقت با همه توافقنامه هاي قبلي ميان تشكيلات خودگردان و رژيم اسرائيل است.
"آنجلا مركل" صدر اعظم آلمان در ديدار با "توني بلر" نخست وزير انگليس در برلين تاكيد كرد: ما بر شروط و معيارهايي كه بايد حماس به آن عمل كند تا بر اساس آن بتوان با مسئولان آتي فلسطين تعامل كرد، توافق كرديم.
وي سه شرط همكاري با حماس را كه اتحاديه اروپا تعيين كرده است، تكرار كرد كه شامل كنار گذاشتن مقاومت كه مركل آن را خشونت توصيف كرد، به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي و موافقت با توافقات تشكيلات خودگردان و رژيم اسرائيل است.
در عين حال توني بلر در اين زمينه اظهار داشت : مشكل اسرائيل و فلسطين نمي تواند حل شود تا زماني كه دو دولتي كه در كنار يكديگر به طور مسالمت آميز زندگي كنند، تشكيل نشده باشد.
نخست وزير انگليس افزود: ما به نتايج انتخابات پارلماني فلسطين در 25 ژانويه كه حماس پيروز شد، احترام مي گذاريم، اما اين جنبش بايد خشونت (مقاومت بر ضد اشغالگري) را كنار بگذارد و اسرائيل را به رسميت بشناسد و به طرح "نقشه راه" پيشنهادي گروه چهارجانبه احترام بگذارد.
گروه چهارجانبه از كشورهاي آمريكا، روسيه، سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا تشكيل شده، از حماس خواسته است، اسرائيل را به رسميت بشناسد و از مقاومت دست بردارد و به توافقات امضا شده ميان تشكيلات خودگردان و اسرائيل پايبند باشد، تا همچنان كمك هاي بين المللي به فلسطيني ها ادامه يابد..
در همين حال، "استفان هارپر" نخست وزير كانادا اعلام كرد كه كشورش تنها زماني به ارسال كمك هاي خود به تشكيلات خودگردان ادامه مي دهد، كه دولت آتي به رهبري حماس، اسرائيل را به رسميت بشناسد.
به گزارش "مهر"، هارپر نيز با اشاره به تشكيل دولت آتي فلسطين به رهبري حماس افزود: حمايت ما از دولت جديد فلسطين با عدم پشتيباني آن از خشونت، به رسميت شناختن اسرائيل و همچنين "نقشه راه" تعيين خواهد شد.
وي تصريح كرد: دولت كانادا به طور كامل از بيانيه روز 30 ژانويه گروه چهارجانبه حمايت خواهد كرد.
نخست وزير كانادا خاطرنشان كرد: كانادا همچنين خواستار برقراري يك صلح جهاني، صحيح و پايدار در خاورميانه و تاسيس يك دولت فلسطين است كه در صلح و امنيت در كنار اسرائيل زندگي كند.
كانادا در جريان ديدار ابومازن از اوتاوا در اواخر ماه مه گذشته با اعطاي 9 ميليون و 600 هزار دلار به فلسطينيان جهت تشكيل يك دولت، توسعه اقتصادي و تاسيس نهادهاي دموكراتيك موافقت كرد.
در همين حال، نخست وزير فرانسه در ادامه فشارهاي غرب بر حماس از اين جنبش خواست اسرائيل را به رسميت بشناسد."دومينيك دو ويلپن" با اشاره به دعوت شدن جنبش حماس براي سفر به روسيه اعلام كرد: اين جنبش در برابر انتخابي تاريخي قرار دارد و بايد مسئوليتش را به ويژه پس ازدعوت شدن به مسكو درك كند.
دو ويلپن همچنين بر اجراي سه شرط خواسته شده از حماس يعني دست برداشتن از مقاومت بر ضد اشغالگري كه غرب و اسرائيل آن را خشونت توصيف مي كنند، به رسميت شناختن اسرائيل و همچنين پايبندي به توافقات بين تشكيلات خودگردان و تل آويو تاكيد كرد.
به گزارش "مهر"، مقامات آمريكايي و اروپايي تهديد به قطع كمك هاي مالي خود به دولت جديد فلسطين كه توسط حماس تشكيل مي شود، كرده اند.
خوشحالي فلسطينيان از پيروزي حماس
آنان قصد دارند با اين گونه اعمال فشارها حماس را به صرف نظر از مقاومت بر ضد اشغالگري و به رسميت شناختن اسرائيل و رعايت قراردادهاي از پيش منعقد شده بين فلسطينيان و اسرائيلي ها متقاعد كند.
اين درحالي است كه "خالد مشعل" رئيس دفتر سياسي جنبش حماس تاكيد كرده است كه اين جنبش هرگز اسرائيل را به رسميت نخواهد شناخت و از اصول ثابت خود دست برنخواهد داشت و تنها درچارچوب منافع ملت فلسطين حركت خواهد كرد.
نظر شما