۱۳ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۳۰

عضو کمیسیون اقتصادی در گفتگو با مهر:

دوگانگی درتصمیمات کابینه/وحدت فرماندهی اقتصادی در دولت وجود ندارد

دوگانگی درتصمیمات کابینه/وحدت فرماندهی اقتصادی در دولت وجود ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نامه هشدارآمیز ۴ وزیر دولت به رئیس جمهور گفت: به نظر می‌رسد که بر اساس این نامه وحدت فرماندهی وجود ندارد، در تصمیمات اقتصادی باید یک سیاست واحد را دنبال کنیم.

محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نامه ۴ وزیر دولت به رئیس‌جمهور درباره رکود در اقتصاد کشور، گفت: مدتهاست که مسئله رکود و بازار سرمایه و اقتصاد در کشور را مطرح می‌کنیم، اعتقاد داریم علی‌رغم اینکه اتخاذ سیاست ضدتورمی از سوی دولت در سال اول فعالیت، اقدام خوبی بود تا تورم در کشور مدیریت شود، اما استمرار آن به دلیل شرایط اقتصادی خاص در کشور به صلاح نبوده و نیست.

وی افزود: سیاست‌های ضدرکودی در شرایط فعلی ضعیف شده و سیاست‌های ضد تورمی بر آن غالب شده است، بنابراین با این رویکرد نیازمند یک جایگزینی در اقتصاد کشور هستیم.

نماینده مردم کرمان ادامه داد: در نامه‌ای که بنده به وزیر امور اقتصاد و دارایی نوشتم این مسئله را عنوان کردم که نمی‌توانیم با استمرار سیاست‌های ضدتورمی مشکلات اقتصادی را برطرف کنیم. نه تنها برطرف نخواهد شد، بلکه عمق معضلات در اقتصاد کشور بیشتر خواهد شد.

پورابراهیمی گفت: فضای کسب و کار موجود در کشور یکی از دلایل این مسئله است که باید به آن توجه شود.

نکات مهم نامه ۴ وزیر به روحانی

وی با بیان اینکه در نامه ۴ وزیر چند نکته مهم وجود دارد، خاطرنشان کرد: نکته اول این است که استمرار سیاست‌های ضدتورمی و عدم توجه جدی به سیاست‌های ضد رکودی می‌تواند بحران جدی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

پورابراهیمی افزود: این بحرانی که از آن نام می‌بریم در نامه وزرا به رئیس‌جمهور آمده و با این رویکرد بحرانی به آن تاکید شده است.

نماینده مردم کرمان ادامه داد: اگر ما پیش از این چنین مسئله‌ای را عنوان می‌کردیم بسیاری به ما انتقاد می‌کردند که چرا به موضوع این گونه نگاه می‌کنید، رکود در حال تعمیق شدن است؛ بنده گفته بودم که اگر این رکود ادامه یابد، به بحران تبدیل می‌شود.

وی گفت: اینکه وزرا این‌گونه احساس مسئولیت کرده‌اند جای تقدیر است، اما گلایه‌ای هم وجود دارد از این جهت که متولی اقتصاد کشور وزیر اقتصاد است، پاسخگوی این سئوالات باید یک مقام مسئول باشد.

پورابراهیمی با بیان اینکه شاید این شبهه مطرح شود که در تصمیمات دولت دوگانگی وجود دارد، ادامه داد: از نامه این ۴ وزیر چنین برداشت می‌شود که در دولت دوگانگی تصمیم در حوزه سیاست‌های اقتصادی وجود دارد، اگر این رویکرد در فضای اقتصادی ادامه پیدا کند، شاید شاهد شکافی در کابینه دولت باشیم که علائم آن انتشار همین نامه باشد.

در حوزه اقتصاد در دولت وحدت فرماندهی وجود ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی ادامه داد: به نظر می‌رسد که بر اساس این نامه وحدت فرماندهی وجود ندارد، در تصمیمات اقتصادی باید یک سیاست واحد را دنبال کنیم؛ چندین بار بنده خودم به آقای رئیس‌جمهور گفتم که انتظار ما از شما این است که وحدت فرماندهی را رعایت کنید. تصمیماتی را در حوزه اقتصاد کشور اتخاذ کنید که خروجی آن صدای واحد باشد. اگر از دولت صدای واحد اقتصادی بیرون نیاید، فعالان اقتصادی دچار چالش جدی خواهند شد.

وی گفت: سیاست‌هایی که امروز بانک مرکزی دنبال می‌کند با سیاست‌هایی که وزیر اقتصاد دنبال می‌کنند در چنین شرایطی متفاوت خواهد شد، نگاه وزیر نفت در حوزه خوراک پتروشیمی‌ها با نگاه وزیر اقتصاد کاملا متفاوت است، یا دیدگاه وزیر صنعت با دیدگاه وزیر اقتصاد در خصوص عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا کاملا متفاوت است، با این سیاست‌های ضد و نقیض در اجزای کابینه نمی توان صدای واحدی در حوزه اقتصاد از دولت شنید.

پورابراهیمی گفت: تصور می‌شود که در دولت نیازمند بازسازی تشکیلاتی هستیم، آقای رئیس‌جمهور قبل از اینکه راهکارهای ضدتورمی را دنبال کنند، باید موضوع واحد شدن و فرماندهی واحد در حوزه اقتصادی را دنبال کنند، شاید این یکی از اصلی‌ترین مسائلی است که باید برطرف شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح این سئوال که نمی‌دانم چرا آقای رئیس‌جمهور این همه بر سیاست‌های ضدتورمی تاکید دارند، گفت: علی‌رغم اینکه همه هشدار می‌دهند که این سیاستها نمی‌تواند ما را به سرانجام خوبی برساند، اصرار رئیس‌جمهور به این امر در چیست؟

وی گفت: شهریورماه سالگرد استقرار دولت بود، آقای روحانی در سخنانی که نگرانی جدی برای کارشناسان اقتصادی ایجاد کرد عنوان کردند ما رویکرد ضدتورمی را در کشور طوری دنبال خواهیم کرد که سال آینده تورم به تک‌رقم برسد؛ مفهوم رسیدن به کشوری با ۴۰ درصد تورم به تورم یک‌رقمی همانند این است که رکود موجود را به مراتب بیشتر از قبل تبدیل کنیم.

پورابراهیمی گفت: این یک علامت بسیار نگران‌کننده برای فعالان اقتصادی است، شاید برای توده‌های مردم این مسئله خوب باشد، اما برای کارشناسان اقتصادی علامت به وجود آمدن یک بحران است.

نماینده مردم کرمان خاطرنشان کرد: کاهش تورم باید به تدریج و همزمان با سود بانکی و مولفه‌های دیگر اقتصادی صورت گیرد.

نگاه اطرافیان رئیس‌جمهور چالشیو برای اقتصاد کشور است​

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه برخی اعتقاد دارند ریشه برخی مشکلات اقتصادی کشور مسئله تورم است، ادامه داد: نگاه بخشی از اطرافیان رئیس‌جمهور در سیاست‌های ضدتورمی امروز خود یک چالش برای اقتصاد کشور است.

وی یادآور شد: تاکید ما این است که بدون شک نامه ۴ وزیر همان اعتقاد ماست که باید سیاست‌های ضدرکودی امروز اولویت اول اقتصاد کشور باشد، ما از نگاه وزرا استقبال می‌کنیم، کما اینکه همین صحبت‌ها را پیش از این ما عنوان کردیم.

پورابراهیمی در پایان با اشاره به اینکه وزرا باید خود پاسخگو باشند، یادآور شد: این امر البته به نوعی فرار به جلو است. ما علی‌رغم اینکه از این نامه استقبال می‌کنیم، اما معتقدیم وزرای اقتصادی دولت باید خود در این باره پاسخگو باشند.

 

 

 

کد خبر 2932547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha