به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جمالینژاد ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران حاضر در نمایشگاه صنایع دستی اصفهان در ارتباط با اینکه آیا با توجه به ثبت اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایعدستی برنامههایی برای صادرات این صنایع به شهرهای خواهرخوانده اصفهان وجود دارد، اظهار داشت: پیش از این نیز برنامههایی با عنوان هفتههای فرهنگی با خواهرخواندههای اصفهان برگزار شده است که توانسته صنایعدستی ما را به این شهرها به خوبی معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه در این عرصه مشکلاتی جود دارد که اگر رفع شود عرضه و صادرات صنایعدستی به شهرهای خواهرخوانده نیز رونق بیشتری میگیرد، افزود: از جمله این موارد استاندارسازی صنایعدستی است که در استقبال گردشگران نیز تأثیر بسزایی دارد.
ساخت صنایعدستی ایران را با مذاق روز جهانیان هماهنگ کنیم
شهردار اصفهان با بیان این نکته که باید ساخت صنایعدستی ایران را با مذاق روز جهانیان هماهنگ کنیم، تأکید کرد: رنگهایی که در برخی صنایعدستی استفاده میشود منسوخ شده که باید این مسئله مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: از سویی هر ساله رنگ خاصی در جهان مطرح میشود که استفاده از این رنگها در صادرات صنایع دستی اصفهان به دنیا موثر است.
ایجاد پایانه صادراتی صنایعدستی در اصفهان ضروری است
جمالینژاد با بیان اینکه ایجاد پایانه صادراتی صنایعدستی در اصفهان ضروری است، گفت: پیشبینی مرکزی برای حراج صنایع دستی اصفهان نیز از مواردی است که باید هرچه سریعتر پیگیری شود.
وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان در حمایت از صنایعدستی پیشگام است، اضافه کرد: بر همین اساس یکی از طبقات ساختمان جهاننمای اصفهان به شکل رایگان در اختیار اتحادیه صنایعدستی اصفهان قرار گرفته و به زودی صنایع دستی استان و دیگر نقاط کشور نیز علاوه بر اصفهان در این مکان عرضه می شود.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه امیدواریم این امر فتح بابی برای کار مشترک میان دستگاههای مختلف اصفهان برای معرفی بهتر صنایعدستی باشد، ابراز داشت: این نمایشگاه دایمی است و باب آشتی میان مردم و صنایعدستی را میگشاید.
صنایعدستی در زنگهای هنر مدارس مورد توجه باشد
وی با تأکید بر اینکه نگاه ما به صنایعدستی باید تغییر کند، ابراز داشت: دغدغه همیشگی ما این است که از زنگهای هنر در مدارس درست استفاده نمیشود و به هنرهایی میپردازیم که نیازی به آنها نیست اما توجه به صنایع دستی نادیده انگاشته میشود.
جمالینژاد ابراز داشت: اصفهان تنها شهری است که روزی مردم آن از صنایع دستی تهیه میشود و بر این اساس در لایههای پایینتر و به ویژه در مدارس باید به شکل جدیتر به این امر نگاه کنند.
وی با اشاره به اینکه باید به گونهای عمل کنیم که پرداختن به صنایع دستی یک ارزش در جامعه محسوب شود، گفت: اگر این ارزش در ذهن جامعه نهادینه شود افراد تحصیل کرده ما صرفاً در پی مشاغل خاص نبوده و این شغلهای ارزشمند نیز مورد توجه قرار گیرد.
شهردار اصفهان گفت: با گذر زمان شاید از بسیاری از پزشکان قدیمی و مهندسان، یادی باقی نماند اما هنرمندان قدیمی نامی ماندگار بر تارک شهر اصفهان دارند و بر این اساس باید نوجوانان، هنرمندان ما را الگو قرار دهند.
صنایع دستی شغل دوم مردم و مسئولان جامعه
وی با بیان اینکه صنایع دستی میتواند شغل دوم افراد نیز قرار گیرد، گفت: به طور مثال برخی مسئولان شهر خودمان به هنرهای صنایع دستی اشتغال داشتهاند؛ چه اشکالی دارد که شهردار شهر خودمان نیز به به امور هنری و صنایع دستی مانند قلمکاری یا مینیاتور مشغول باشد.
جمالینژاد ایجاد بازارچه در ارتباط با صنایع دستی در اصفهان را امری مهم دانست و اظهار داشت: بدین ترتیب اگر صنایع دستی در ذهن جامعه ارزشمند شود والدین نیز فرزندان خود را به این کار تشویق و دیگر نگران این نیستیم که در آینده با فوت یک هنرمند کهنسال، هنر وی نیز از میان برود.
رسانهها هنرمندان را به شکل اسطورههای هنری مطرح کنند
شهردار اصفهان تصریح کرد: فرزندان ما درحالیکه بسیار از فوتبالیستهای مطرح خارجی را میشناسند اما از چهرههای مطرح عرصههای مختلف هنر صنایعدستی مانند قلمزنی، مینا، خاتم و غیره اطلاعی ندارند.
وی با بیان اینکه رسانهها باید هنرمندان صنایعدستی را به شکل اسطورههای هنری مطرح کنند، گفت: باید به گونهای وارد عمل شویم که شهروندان و کودکان ما همانند چهرههای عرصههای مختلف ورزشی هنرمندان بنام صنایع دستی را نیز به خوبی بشناسند.
نظر شما