۱۶ مهر ۱۳۹۴، ۲۱:۱۶

مورخ و پژوهشگر کرمانشاهی تاکید کرد:

دشمن در کمین هنر و ادبیات ما است/ضرورت حفظ خوشنویسی ایرانی

دشمن در کمین هنر و ادبیات ما است/ضرورت حفظ خوشنویسی ایرانی

کرمانشاه- مورخ و پژوهشگر کرمانشاه بر ضرورت حفظ هنر خوشنویسی ایران تاکید کرد و گفت: دشمن در کمین هنر و ادبیات ما است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی سلطانی عصر چهارشنبه در مراسم اختتامیه «نمایشگاه خوشنویسی بانوی خط ایران» که در تالار غدیر مجتمع فرهنگی و هنری شهید آوینی کرمانشاه برگزار شد، ضمن تشکر از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به خاطر برگزاری این نمایشگاه گفت: انجمن خوشنویسان استان کرمانشاه به خاطر داشتن اساتیدی چون آیت الله نجومی همواره از انجمن های خوشنویسی در ایران متمایز بوده و اغلب اعضای آن افراد فرهیخته و عارف بوده و هستند.

وی با انتقاد از اینکه ما گذشته خود را فراموش کرده ایم گفت: این فراموشی هویت و گذشته باعث شده که هم اکنون شهر بی خاطره ای داریم.

این مورخ و پژوهشگر کرمانشاهی به تاریخچه هنر خوشنویسی در ایران اشاره کرد و گفت: اعراب پیش از ظهور اسلام چیزی به نام کتاب را نمی شناختند و اسلام برای آنها همه چیز آورد اما آنها برای اسلام هیچ کاری نکردند و این ایرانیان بودند که برای اسلام و معرفی آن کارهای زیادی کردند.

سلطانی ادامه داد: علت تقدس خط کوفی برای ایرانیان آن است که باعلی (ع) ظهور و در زمان غیبت امام عصر(عج)  نیز غروب کرد و یک قرآن منصوب به هریک از ائمه با خط کوفی نگاشته شده و به جای مانده است.

وی به وجود معماری هایی از ایرانیان در دورانهایی چون سلجوقیان به خط کوفی اشاره کرد و گفت: در مناطقی چون بسطام و شاهرود می توان این نمونه های تاریخی را دید.

این مورخ و پژوهشگر کرمانشاهی تاکید کرد: خط ایرانیان از اعراب گرفته نشده و از انطباق خط نستعلیق امروز که از دوره صفوی رواج یافته با خط پهلوی می توان به این اشتراکات رسید و در واقع این خط اعراب است که از خط ایرانیان گرفته شده است.

وی خوشنویسان ایرانی را افرادی عالم و عارف دانست و تصریح کرد: از قرن سوم به بعد ما دارای عالمان و عارفان خوشنویس و یا خوشنویسان عالم و عارف بودیم.

سلطانی گفت: پایگاه و جایگاه خط در دیدگاه علی بن ابی طالب بسیار بالا بود و حتی در مسابقاتی که بین امام حسن(ع) و امام حسین(ع) برگزار می کرد آنها را به نوشتن خط تشویق و مسابقه خوشنویسی بین آنان می گذاشت.

وی خوشنویسی واقعی ایرانیان را خطوطی دانست که راز و رمزی خاص در خود داشت.

این مورخ و پژوهشگر کرمانشاهی گفت: در دو جای قرآن به قلم اشاره شده و در جایی حتی قلم و روح یکسان می شود.

وی گفت: خطوط و خط هایی که انسان از دیدن آنها سیر نمی شود دارای شأن است و سلسله عرفای خوشنویسی باید به علی بن ابی طالب برسد.

وی به تهاجم اعراب با ابزار اسلام به هنر خوشنویسی ایرانیان اشاره کرد و گفت: هر روز ۲۰۰ هزار جلد قرآن با خط اعراب از عربستان  به سایر کشورهای اسلامی فرستاده می شود که خط ایران را از این طریق از بین ببرند و گذشته و نقش خوشنویسان ایرانی در نشر اسلام به فراموشی سپرده شود.

این مورخ و پژوهشگر کرمانشاهی بر حفظ این هنر عرفانی تاکید کرد و گفت: نباید از این هنر که تمام عشق و عرفان ایرانیان است دور بیفتیم و هنرمندان خوشنویس ما نباید پس از سالها قلم زدن در سرای سالمندان به سر ببرند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه خوشنویسی بانوی خط ایران از عدم حضور افراد صاحب نظر در نمایشگاه مذکور انتقاد کرد .

سلطانی افزود: حیف است زمانی که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه زحمت کشیده و کاتب قرآن را برای اولین بار به کرمانشاه آورده و نمایشگاهی با این ظرفیت برپا کرده است از آن استفاده نکنیم و به تماشای آن نیاییم.

وی تاکید کرد: قرآن ابزار نیست و ما هرچه داریم از عظمت قرآن است و دلگرمی جوانان ما نیز به کسانی است که مفاهیم قرآن را بیان می کنند.

سلطانی کرمانشاه را دارای سابقه طولانی در خوشنویسی دانست و گفت: خطاطان کرمانشاهی سالها به سبک ایرانی خط نوشتند که خط عثمانی وارد ایران نشود و در واقع این سیاست گذشتگان است که براساس کارکرد و برنامه ریزی بوده تا مانع ازدست رفتن هویت ایرانی خوشنویسی ما که در معماری های تاریخی جلوه می کند شوند.

نمایشگاه خط بانوی خط ایران «فریبا مقصودی» که از دوشنبه عصر در کرمانشاه و با ۴۰ اثر از این هنرمند و کاتب قرآن در مجتمع شهید آوینی کرمانشاه برپا شده بود امروز پایان یافت.

کد خبر 2936149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha