۱۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۱:۰۲

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست:

لزوم پیگیری بحران‌های زیست محیطی توسط رسانه‌ها

لزوم پیگیری بحران‌های زیست محیطی توسط رسانه‌ها

گرگان - مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست با اشاره به لزوم توجه هرچه بیشتر رسانه‌ها به بحران‌های زیست محیطی، بر مطالبه‌گری دست اندرکاران این حوزه تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهرٰ محمد درویش در همایش ضرورت‌های ملی محیط زیست از نگاه رسانه ضمن تاکید بر توجه رسانه ها به بخش محیط زیست و فعالیت هرچه بیشتر درحوزه ضرورت های زیست محیطی کشور به پیش بینی های صورت گرفته در مورد خشک شدن دریاچه ارومیه در گذشته اشاره و گفت: پیش بینی ها طی ۱۵ ساله گذشته حاکی از وقوع چنین رخدادی بود اما متاسفانه به دلیل عدم جریان سازی در این زمینه دریاچه ارومیه با بحران و خشکسالی مواجه شد.

وی با بیان اینکه سیر خشکسالی دریاچه ارومیه منجر به  رسیدن آب این دریاچه از ۳۲ میلیارد مترمکعب به کمتر از ۱.۲ دهم میلیارد مترمکعب شد بیان کرد: عدم توجه به هشدارها موجب شد تا این ۴۸۰ هکتار از وسعت این دریاچه به کویر تبدیل شده و علاوه بر آن ۳۳ سد و ۲۵ هزار حلقه چاه در حوزه آبخیز این دریاچه احداث شود.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست بر حضور کمرنگ رسانه ها در ابتدای پیش بینی های انجام شده در زمینه دریاچه ارومیه اشاره و گفت: رسانه ها نتوانستند بحران دریاچه ارومیه را به یک مطالبه جدی تبدیل کنند تا هم اکنون مجبور نباشیم هزینه ۱۵ هزار میلیاردی را برای احیای مجدد آن صرف کنیم.

وی در ادامه ضمن نام بردن از سایر دریاچه های کشور همچون پریشانٰٰ بختگان و بحرانی توصیف کردن شرایط این دریاچه ها ادامه داد: متاسفانه عدم آگاهی مردم از جایگاه برخی از گونه های زیست محیطی و پرندگان موجب شده تا مردم بدون اطلاع اقدام به نابود کردن گونه های جانوری کنند که این امر در شرایط زیست محیطی تاثیر بدی را به همراه داشته باشد و با این تفاسیر آگاهی رساندن به مردم ضروری است.

درویش به هجمه مطرح شده درباره محیط زیست پیرامون این مطلب که محیط زیست مانع از توسعه اقتصادی است اشاره و بیان کرد: شرایط را باید به گونه ای همراه با اطلاع رسانی شرح دهیم تا همه بر این موضوع واقف شوند که توجه به محیط زیست توسعه پایدار اقتصادی را به همراه داشته و زندگی توام با سلامت و آرامش را به ارمغان خواهد آورد.

وی  در ادامه بر لزوم توجه به سازمان های مردم نهاد در تصمیم گیری های کلان زیست محیطی تاکید کرد و ادامه داد: مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری ها موجب می شود بسیاری از تعارضاتی که در اجرا ممکن است با آن مواجه شویم رفع شود.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست گفت: برای پیش برد اهداف و برنامه های زیست محیطی در  برنامه پنج ساله ششم توسعه پیشنهاد شده تا نهادها و ارگان ها نیم درصد از اعتبارات خود را در زمینه محیط زیست هزینه کنند که این امر شرایط اشتغال ۵۶ هزار فارغ التحصیل در رشته محیط زیست و ۲۰۰ هزار فارغ التحصیل رشته های کشاورزی و منابع طبیعی را فراهم می کند.

وی هشدارهایی که در زمینه کمبود مواد غذایی و لزوم دستکاری ژنتیکی در تولید برخی از مواد غذایی را مورد اشاره قرار داد و ضمن بیان این مطلب که این گفته و سخنان ضرورتی ندارد به ضایعات بخش کشاوری اشاره و بیان کرد: ضایعات در بخش کشاوری به دلیل عدم وجود سردخانه و  دپو و سایر شرایط لازم ۶ برابر حد مجاز است و به عبارتی ۲۷ میلیارد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود در حالیکه غذایی به دست ما نمی رسد و تولیدات با این میزان مصرف آب در حقیقت به ضایعات تبدیل شده است.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست بر لزوم ورود آموزش وپرورش و آشنایی نسل کودک و نوجوان با بحران ها و مخاطرات و همچین فواید توجه به محیط زیست تاکید و به صراحت بر این موضوع اشاره داشت که شرایط حیات طبیعی ایران ناگوار است و همه باید برای نجات از این بحران تلاش کنند.

وی همچین دراین باره هرنوع طرح انتقال آب بین حوزه ای و سدسازی در کشور را به بهانه تامین آب برای کشاورزی و صنعت را یک خطای استراتژیک دانست که علاوه بر مشکلات زیست محیطی منجر به برخی از دعواهای قومی نیز می شود.

درویش تاکید کرد: استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق را جایگزین خوبی برای ساخت سد عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه هنوز برخی از افراد هستند که رویکرد جدید رخ داده در زمینه توجه به محیط زیست را درک نکرده و هنوز به دنبال آن هستند که به بهانه های اقتصادی محیط زیست را دستخوش تغییرات برگشت ناپذیر کنند.

کد خبر 2936302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha