علی فتی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: قطعا یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش بنیان است و ما در جایگاه پارک های علمی و فناوری باید به سمتی پیش برویم که با ایجاد فضای کسب و کار در کشور به اشتغال زایی برسیم.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب هم در ۲۹ شهریور سال ۹۳ سیاست های علمی و فناوری را ابلاغ کردند و به توسعه کمی و کیفی پارک های علمی و فناوری و شرکت های دانش بنیان تاکید داشتند، از این رو ما هم در این پارک برنامه ریزی هایی داشتیم تا بتوانیم به اقتصاد دانش بنیان در کشور دست یابیم.
ایجاد اکوسیستم فناوری در پارک علم وفناوری
وی در خصوص اولین برنامه خود در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان با عنوان ایجاد اکوسیستم فناوری در پارک علم و فناوری هرمزگان، گفت: از این طریق دانشجو یا محققان این استان می توانند با ایده های خود به شغل و ثروت آفرینی در کشور دست یابند.
وی ادامه داد: در اکوسیستم فناوری، ایده محققان، دانشجویان، دانش آموزان و ... پرورش یافته تا در نهایت با حمایت های پارک به محصول تبدیل شوند.
ایجاد دفتر تجاری سازی فناوری
به گفته فتی، ایجاد دفتر تجاری سازی فناوری در خرداد سال ۹۴ یکی دیگر از اقدامات این پارک برای گام برداشتن در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان بوده است.
وی ادامه داد: دفتر تجاری سازی فناوری با هدف ارائه مشاوره و خدمات کسب و کار دانش بنیان ایجاد شده است تا محصولات حاصل از ایده محققان به مرحله تجاری سازی برسند.
وی با بیان اینکه وجود دفتر تجاری سازی در یک پارک علم و فناوری می تواند موثر واقع شود، تاکید داشت: البته در قالب این برنامه ریزی خدمات به صورت رایگان در اختیار محققان و ایده پردازان قرار می گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان عنوان کرد: از آنجایی که باید محصولات بازار پسند باشد، به همین دلیل تجاری سازی ایده های محققان با شغل آفرینی می تواند در راستای اقتصاد دانش بنیان باشد.
وی افزود: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک می توانند از این مزایا برخوردار شوند ولی قرار است این دفتر پوست اندازی کند و خدمات این چنینی به شرکت های بیرون از پارک ارائه شود.
ایجاد شبکه فناوری و نوآوری
فتی با بیان اینکه ایجاد شبکه فناوری و نوآوری در شهرستان های استان هرمزگان از دیگر اقداماتمان برای تحقق اقتصاد دانش بنیان است، اظهار داشت: تا کنون ۳ شبکه فناوری و نوآوری را در ۳ شهرستان «خمیر»، «میناب» و«بستک» این استان راه اندازی کرده ایم.
به گفته رئیس پارک علم وفناوری استان هرمزگان، با ایجاد چنین شبکه ای، فرهنگ کارآفرینی و اشتغال در استان ایجاد می شود چراکه می توان از طریق این شبکه به دانشجویان، دانش آموزان و محققان مشاوره هایی برای توسعه ایده خود ارائه کرد.
وی افزود: قصد داریم ایجاد شبکه های فناوری و نوآوری را در شهرستان های دیگر استان هرمزگان نیز گسترش دهیم.
وی تاکید داشت: ایجاد اکوسیستم فناوری، ایجاد دفتر تجاری سازی فناوری و ایجاد شبکه فناوری و نوآوری» سه برنامه این پارک هستند تا بدین وسیله بتوانیم در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان گام برداریم.
نظر شما