به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود درباره اوضاع اشتغال جوانان در سال ۲۰۱۵ میلادی، اعلام کرد: با وجود کاهش بحران اشتغال جوانان و بهبود ملایم آن در فاصله سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴، نرخ بیکاری همچنان بالاتر از دوران قبل از بحران اقتصادی باقی مانده است.
هنوز هم برای میلیون ها نفر از جوانان در سراسر جهان پیدا کردن یک شغل مناسب و معقول دشوار است و آنها برای به دست آوردن شغل مبارزه می کنند. نرخ بیکاری جوانان در کشورهای مختلف جهان پس از یک دوره افزایش سریع بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ تثبیت و در سطح ۱۳ درصد باقی مانده است.
این میزان بیکاری هنوز هم بالاتر از ۱۱.۷ درصد پیش از بحران مالی جهانی است. تعداد جوانان بیکار در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۷۳ میلیون و ۳۰۰ هزارنفر رسیده که این میزان ۳ میلیون و ۳۰۰ هزارنفر کمتر از ۷۶ میلیون و ۶۰۰ هزارنفر در اوج بحران سال ۲۰۰۹ میلادی است.
در برخی مناطق مانند جنوب صحرای آفریقا و کارائیب، نرخ بیکاری جوانان کاهش یافته ولی در مناطقی مانند شرق آسیا، جنوب شرق آسیا، اقیانوسیه، شرق میانه و شمال آفریقا نرخ بیکاری جوانان بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ افزایش و یا بدون تغییر مانده است.
پیش بینی می شود نرخ بیکاری جوانان به بیش از ۱۳.۱ درصد در سال ۲۰۱۵ میلادی برسد. هم اکنون تقریبا ۴۳ درصد از نیروی کار جوان جهان بیکار هستند و یا در شرایط فقر زندگی می کنند. در حال حاضر، میلیون ها جوان در کشورهای کم درآمد مجبور به ترک مدرسه و کار می شوند و ۳۱ درصد از آنها در این کشورها هیچگونه مدرک تحصیلی ندارند. این میزان در کشورهای با درآمد متوسط ۶ درصد و در کشورهای با درآمد بالا، ۲ درصد است.
بر پایه این گزارش، اقتصادهای در حال توسعه همچنان با بیکاری ساختاری مواجه اند و بازار کار گرفتار اشتغال غیررسمی و فقر است. با وجود اینکه فقر نسبت به ۲۰ سال گذشته کاهش یافته، اما هنوز هم ۱۶۹ میلیون کارگر جوان با کمتر از ۲ دلار در روز زندگی می کنند که این آمار برای افرادی که روزانه با کمتر از ۴ دلار زندگی می کنند، ۲۸۶ میلیون نفر است.
جوانان برای به دست آوردن یک شغل پایدار به صورت متوسط ۱۹ ماه انتظار می کشند. با این وجود، یک جوان با تحصیلات دانشگاهی می تواند با صرف زمان کمتری نسبت به یک جوان با تحصیلات ابتدایی به شغل دسترسی پیدا کند.
نظر شما