به گزارش خبرنگار مهر، قادر صمدی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه ۱۵۰ هزار خانوار فاقد مسکن و حدود ۳۴۰ هزار خانوار دارای مسکن غیرمقاوم و فرسوده در سال ۹۳ شناسایی شده اند، گفت: برهمین اساس برای رفع مشکل مسکن مددجویان امداد ، این نهاد نیاز به حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان تحت پوشش خود دارد .
وی با تاکید براینکه مسکن نیازمندان تحت پوشش از منابع تسهیلاتی ارزانقیمت بانکها، کمکهای مردمی و خیرین و.. تامین می شود، گفت: البته صدقات و منابع امداد نیز در این بخش به تامین مسکن روستایی و شهری کمک می کند. همچنین۴۰ الی ۵۰ درصد از هزینه ساخت مسکن از طریق تسهیلات بانکی و مابقی از طریق کمکهای مردمی، خیرین، صدقات و منابع امدادی تأمین میشود.
مدیرکل دفتر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با اشاره به اینکه متأسفانه بانکها در سالهای گذشته رغبت کمتری برای ارائه تسهیلات به مددجویان نشان میدادند ، گفت: که البته این موضوع با توجه به رایزنیهای صورت گرفته و مذاکرات انجام شده مشکلات تا حدودی برطرف شده است.
وی با اشاره به اینکه با تحقق بودجه ۳۰۰ میلیارد تومان امداد در بخش مسکن و سایر تسهیلات بانکی در جهت رفع مشکل مسکن مددجویان اقدام خواهد شد، گفت: در آینده ای نزدیک ۳۳۰ واحد مسکونی با کمک خیرین در هرمزگان به بهرهبرداری می رسد .
وی در مورد معوقه مددجویان به بانکهای عامل نیز اظهار داشت: هم اکنون ۲۰۰ میلیارد تومان از سوی مددجویان به بانکهای عامل در بخش مسکن به تعویق افتاده است که بخشی از این معوقات توسط امداد تأمین میشود.
وی به طرح مسکن اجتماعی اشاره کرد و گفت: هنوز این طرح عملیاتی نشده است و امیدواریم با تغییرات در طرح مسکن اجتماعی، تسهیلات ویژهای برای مددجویان دیده شود.
صمدی در مورد حضور قرارگاه محرومیتزدایی سپاه در بخش احداث مسکن مددجویان در روستاها نیز اظهار داشت:در سال جاری ۵ هزار واحد مسکونی بصورت آزمایشی با کمک قرارگاه محرومیتزدایی سپاه ساخته می شود که و تا پایان سال، ۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان واجدالشرایط تحویل خواهد شد.
وی با تاکید براینکه بخشی ازعملیات زیرساختی مسکن مهر هنوز آماده نشده است ، گفت: امداد این آمادگی را دارد که با تأمین اعتبار ویژهای ۲۴ هزار واحد مسکونی نیمهتمام شهری و روستایی را در اختیار مددجویان قرار بدهد.
این مسئول در کمیته امداد با اشاره به اینکه برای ساخت ۴۹۰ هزار واحد مسکونی ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم ، گفت: اگر به طور متوسط برای هر واحد مسکونی صرف نظر از قیمت زمین، ۴۰ میلیون تومان در نظر بگیریم برای ساخت ۴۹۰ هزار واحد مسکونی به اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی نیاز داریم که طی ۱۰ سال، مشکل مسکن مددجویان را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: احداث ۲۸ هزار واحد مسکونی در روستاها و همچنین ۱۵ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در شهرها و بازسازی برای ۲۵ هزار واحد مسکونی برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه طبق توافقی که با بنیاد مسکن صورت گرفته امسال ۲۰هزار واحد مسکن روستایی احداث خواهد شد، گفت: در این بخش بنیاد مسکن ۱۵ میلیون وام ۴ درصد در اختیار مددجو قرار میدهد و بقیه هزینههای مسکن از طریق منابع دولتی، کمکهای خیرین و کمکهای امدادی تأمین خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شاید در شهرهای کوچک بتوانیم با ۳۰ میلیون تومان مشکل مسکن مددجویان را حل کنیم اما در تهران برای تأمین مسکن به مبلغی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان نیاز داریم ، تاکید کرد: البته اولویت در بحث مسکن ابتدا ایتام، خانوادههای بد سرپرست و بیسرپرست و در نهایت زنان سرپرست خانوار و ... هستند.
مدیرکل دفتر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با اشاره به اینکه ۶ هزار واحد مسکونی روستایی را آغاز کرده ایم، گفت: ۱۴۰۰ واحد به مددجویان تحویل شده ضمن اینکه ساخت ۳۶۰۰ واحد مسکونی در شهرها شروع شده که از این تعداد نیز ۳۷۵ واحد مسکونی تحویل مددجویان شده است و مابقی واحدها در دست اجرا قرار دارد و به مرور واگذار خواهند شد.
صمدی تصریح کرد: در این بخش نیز در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری ۸۰۰ واحد مسکونی را در قالب فضای جانبی روستاها و شهرها ایجاد کردهایم و تعمیرات و به ویژه گازکشی مسکن مددجویان نیز در ۶ ماهه ابتدایی به ۲هزار و ۳۷۴ واحد رسیده است .
وی از حذف طرح ضمانت مددجویان برای یکدیگر خبر داد و گفت: در سالهای گذشته تسهیلات بانکی در قالب بهسازی روستایی به صورت زنجیرهای به مددجویان پرداخت میشد که در این روش هر سه مددجو ضمانت یکدیگر را انجام میدادند که متأسفانه امسال این طرح حذف شده است و با حذف آن مشکلات جدی را برای مددجویان پیش میاید.
وی با اشاره به اینکه هر دو نهاد حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد،موظف هستند به جامعه نهاد خود کمک کنند ، گفت: امیدواریم با طرح تفکیک وظایف کمیته امداد، این خدمات موثرتر ارائه شود.
نظر شما