به گزارش خبرنگار مهر، حسین علی مومیوند معاون فرماندار پلدختر ظهر دوشنبه در جلسه ساماندهی کوچ عشایر شهرستان پلدختر اظهار داشت: عشایر سهم مهمی در تولید ملی دارند که باید به رفع نیازهای آنها توجه و برای کوچ آنها برنامه ریزی شود.
وی به مشکلاتی که کوچ عشایر برای شهرستان پلدختر ایجاد می کند اشاره کرد و افزود: به دلیل نداشتن جاده جایگزین عشایر چند استان کشور مجبورند از درون شهرهای پلدختر و معمولان عبور کنند که این خود مشکلاتی را به دنبال دارد.
عبور عشایر از درون شهر چهره شهر را ناخوشایند می کند
معاون فرماندار پلدختر با اشاره به این که عبور عشایر از درون شهر چهره شهر را ناخوشایند می کند افزود: زمان عبور عشایر مشخص و برای ساماندهی آن از امروز برنامه ریزی شود.
وی با تاکید بر اینکه امور عشایری شهرستان برای عبور عشایر با مرکز استان هماهنگ و اطلاع رسانی کند که در ساعات مشخصی این کار را انجام دهند تصریح کرد: در حاشیه روستای «گل گل» جاده جایگزین وجود دارد که عشایر می توانند از کنار گذری که آنجا وجود دارد استفاده کنند و در این راستا دستگاههای متولی باید جاده را بررسی و آن را آماده کوچ عشایر کنند تا به آنجا هدایت شوند.
تخریب فضای سبز شهر پلدختر با ورود عشایر
شهردار پلدختر نیز در این جلسه گفت: چالش عبور عشایر فراتر از این موضوع است و جدا از مسائل بهداشتی و نابود کردن فضای سبز و مبلمان شهری مشکلات دیگری را به وجود می آورند گفت: امور عشایر می تواند این موضوع را مدیریت و ساماندهی کند که عشایر از درون شهر عبور نکنند و در این رابطه اکیپی از منابع طبیعی، شهرداری، امور عشایر، دامپزشکی و نیروی انتظامی تشکیل تا کوچ عشایر را به جاده کنار گذر روستای گل گل هدایت کنند.
جهانگیر اکبری همچنین از تخریب فضای سبز سطح شهر پلدختر با ورود دام های عشایر به این شهر انتقاد کرد و بر ضرورت چار اندیشی در این زمینه تاکید کرد.
عبور عشایر کوچ رو سه استان کشور از داخل شهر پلدختر
رئیس امور عشایری پلدختر نیز در این جلسه گفت: عشایر نماد اصلی فرهنگ، تمدن و اصالت هستند و معیشت کوچ نشینی بر پایه دامداری و دامپروری استوار است.
مهرشاد رشنو با بیان اینکه عشایر استان لرستان نزدیک ۸۴ هزار جمعیت انسانی و بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا دو میلیون راس واحد دامی دارند گفت: همچنین ۲۵ درصد پروتئین دامی استان را عشایر تولید کرده و هر ساله از مهر ماه بسته به اقلیم آب و هوایی از ییلاق به قشلاق و مناطق گرمسیری کوچ می کنند.
وی با بیان اینکه عشایر استان همدان که از شهرستان پلدختر عبور می کنند نزدیک به ۴۷۰ هزار واحد دامی با ۱۳ هزار نفر و با سه هزار خانوار جمعیت دارند که تعداد هزار و ۳۰۰ خانوار آنها از مسیر اصلی شهرستان به مناطق جنوبی مهاجرت می کنند گفت: بیشتر عشایری که هر ساله از این شهرستان عبور می کنند از استان های همدان، مرکزی و کرمانشاه هستند.
رئیس امور عشایری پلدختر افزود: اتراق گاه های کوچ عشایر مشخص شده و کنترل پروانه چرای دام ها در دستور کار است.
نظر شما