به گزارش خبرنگار مهر، ناصر نبی زاده، شامگاه دوشنبه در اختتامیه بیست و پنچمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی«رضوان»، اظهار کرد: خوشبختانه از اردیبهشت سال جاری تاکنون ۳۳۲ اجرا از ۴۲ نمایش در مشهد و شهرستان های استان به روی صحنه رفته است که این اتفاقی مبارک در بحث اجراهای عمومی تئاتر استان و حضور غرورآفرین هنرمندان عرصه تئاتر استان در جشنواره های منطقه ای و استانی است.
معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به افزایش سالن های تئاتر در سطح استان گفت: با انعقاد تفاهم نامه ای میان شهرداری ها، استانداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به زودی ۶ سالن مخصوص اجرای تئاتر به سالن های موجود در سطح استان افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به ارسال ۸۳ اثر به دبیرخانه بیست و پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی و مورد ارزیابی قرار گرفتن ۴۳ اثر توسط هیئت بازبینی جشنواره افزود: در این جشنواره ۹ اثر در بخش اصلی جشنواره و ۸ اثر در بخش تجربه با رویکرد توجه به جوانان و شناخت استعدادهای این حوزه انتخاب شد که اجرای عمومی تمام آنها از جمله موفقیت های این دوره از جشنواره بوده است.
نبی زاده با اشاره به ارسال ۲۰ اثر نمایشنامه به بیست و پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی بیان کرد: امیدواریم در سال آینده بتوانیم جشنواره نمایشنامه را به صورت مستقل و کارگاهی برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی ظرفیت عظیمی از چهرههای تاریخی و بزرگمردان پارسی همچون فردوسی، عطار، خیام را در خود جای داده است، گفت: در چنین جغرافیای فرهنگی انتظار می رود تا آثار هنری ارزشمند نمایشنامه نویسی از مفاخر استان داشته باشیم و یکی از رویکردهای اداره کل ارشاد خراسان رضوی در سال آینده حمایت از آثاری است که از چنین محتوایی برخوردار باشند.
معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: خراسان رضوی این ظرفیت و توانایی را دارد تا با حمایت از نمایشنامه نویسان مشکل نمایشنامه نویسی کشور را حل کند به همین منظور برای ۱۰ نفر از نمایشنامه نویسان استان کارگاهی در طول سال با حضور اساتید برجسته نمایشنامه نویسی کشور تعریف شده است.
دغدغه تاتر برای مردم نمایان نشده است
همچنین محمدجواد امیری، نماینده معاونت فرهنگی شهرداری مشهد با اشاره به فرمایش امام راحل در سال ۶۷ مبنی بر بیان معضلات هنرگفت: متاسفانه دغدغه تئاتر هنوز برای مردم محقق نشده است.
وی با اشاره به اینکه امام راحل هنر اصیل را در تعریف غیرسنتی رسوا کننده اسلامنماها معرفی می کند، افزود: صورت گرایی هنر تئاتر را از آرمانهای اصلی خود که باید برخاسته از واقعیات مردم و به زبان مردم باشد، دور می کند.
امیری با تاکید بر خلاقیت و جذابیت در حوزههای هنری و به خصوص هنر تئاتر تصریح کرد: داستان هایی که از دستمایه های مردم غنی نباشد و به کلیشه ها کشیده شود کاری ابتر و بازتولید آثار را دچار مشکل می کند.
وی زنده بودن جریان تئاتر را در مولفه های مردمی بودن و محتوایی بودن ممکن دانست و خاطرنشان کرد: خانه هنرمندان شهرداری مشهد با در اختیار قرار دادن فضای سنتی خود و کمک به فروش تئاتر در اقتصاد این هنر به تولیدکنندگان نمایشها کمک کرده و امیدواریم روزی تئاتر استان و مشهد به جایگاهی برسد تا زائران خارجی نیز از نمایشهای مشهد بهره مند شوند.
برگزیدگان جشنواره
در ادامه این مراسم هیئت داوران در بخش اصلی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی در بخش گریم و ماسک دیپلم افتخار جشنواره را به رخسانه تیموری از خواف به خاطر طراحی ساخت و ماسک های نمایش «طعم شیرین زخم ناسور» اهدا کرد.
دیپلم افتخار بخش طراح پوستر نیز در این جشنواره به ندا محمدی از مشهد برای طراحی پوستر نمایش «پناهنده» تعلق گرفت.
جایزه بخش موسیقی نیز به آرمان پارسیان به خاطر نمایش «سردسیر» اهدا شد.
هیئت داوران همچنین مهسا غفوریان از مشهد را به خاطر طراحی لباس نمایش «تب سرد روی پیشانی داغ» را حائز دریافت جایزه معرفی کرد.
رتبه نخست بخش طراحی صحنه به شهاب افتخاری به خاطر نمایش «سردسیر» رتبه دوم به میثم نوبریان به خاطر نمایش «شرم و دغدغه» و رتبه سوم این بخش نیز به حسین اکبری به خاطر نمایش «پناهنده» تعلق گرفت.
در بخش نمایشنامه نویسی علی حاتمی نژاد نویسنده نمایش «تب سرد روی پیشانی داغ»، سید جواد اشکذری نویسنده نمایش «شرم و دغدغه» و شادی غفوریان نویسنده نمایش «عطر تقلبی» حائز رتبه های اول تا سوم شدند. همچنین هیئت داوران سه نمایشنامه «تب سرد روی پیشانی داغ»، «شرم و دغدغه» و «پناهنده» را برای ارسال به دبیرخانه جشنواره بین المللی فجر انتخاب کرد.
در بخش بازیگر مرد حسین طاهری از پیشکسوتان عرصه بازیگری تندیس جشنواره و دیپلم افتخار جشنواره را به خاطر بازی در نمایش های «سردسیر» و «پناهنده» به خود اختصاص داد.
همچنین در بخش انتخاب بهترین بازیگر مرد محمدرضا صولتی به خاطر بازی در نمایش «تب سرد روی پیشانی داغ» رتبه نخست جشنواره، عادل توکلی برای بازی در نمایش «پناهنده» و سعید صادقی برای بازی در نمایش «سردسیر» مشترکا رتبه دوم و علی احمدی و مهدی سجادیان به خاطر بازی در نمایش «اتاق انتظار» مشترکا رتبه سوم را از آن خود کردند.
در بخش انتخاب بهترین بازیگری زن هیئت داوران جشنواره عارفه معماریان به خاطر بازی در نمایش «عطر تقلبی» به عنوان رتبه نخست، الهه پژوهی به خاطر بازی در نمایش «شرم و دغدغه» و سحر محمودیان به خاطر بازی در نمایش های «اتاق انتظار» و «تب سرد روی پیشانی داغ» مشترکا رتبه دوم و مهسا غفوریان به دلیل بازی در نمایش «تب سرد روی پیشانی داغ»، سحر شفیعی به خاطر بازی در نمایش «پناهنده» و افسانه اصیلی به خاطر بازی در نمایش «صوفیای من» مشترکا رتبه سوم معرفی کرد.
در بخش کارگردانی سید جواد اشکذری به خاطر نمایش «شرم و دغدغه»، مهدی ضیاءچمنی به خاطر نمایش «تب سرد روی پیشانی داغ» و مصطفی ابهری و محمد نقابی به خاطر نمایش «سردسیر» به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش تجربه های بیست و پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی هیئت داوران در بخش طراحی گریم هیچ اثری را حائز رتبه ندانست.
در بخش طراحی نور نمایش «ما داریم بازی می خوریم» از داوود عظیمی شایسته تقدیر و نمایش «روز عزیز مرده» از امین رضایی به عنوان برگزیده تقدیر شد.
همچنین هیئت داوران در بخش طراحی لباس نمایش «روز عزیز مرده» از مرضیه ملک را شایسته تقدیر دانست و از نمایش «قلاده طلا برای سگ خانگی» از مجید بهنامی فر تجلیل شد.
در بخش طراحی پوستر هیئت داوران هیچ اثری را حائز دریافت اثر انتخاب نکرد. اما در بخش بروشور سینا افشار به خاطر نمایش «روز عزیز مرده» شایسته تقدیر و هادی عبداللهی به خاطر نمایش «ما داریم بازی می خوریم» برگزیده این بخش اعلام شدند.
در بخش موسیقی از کامیار ارباب زی به خاطر نمایش «آخرین رویا» شایسته تقدیر و حسام سطوتی به خاطر نمایش «روز عزیز مرده» برگزیده این بخش تجلیل به عمل آمد.
در این جشنواره در بخش طراحی صحنه نمایش «آخرین رویا» شایسته تقدیر و «روز عزیز مرده» به طراحی صحنه مژده رحمان زایی برگزیده معرفی شدند.
در بخش معرفی بهترین بازیگر زن بخش تجربه ها از مائده حبیبی برای بازی در نمایش «احیاء» به عنوان بازیگر شایسته تقدیر و زینب مشعل دار آستانه به خاطر بازی در نمایش «برمودا» به عنوان بازیگر برگزیده تقدیر شد.
همچنین در بخش معرفی بهترین بازیگر مرد عطا ایرانی به خاطر بازی در نمایش «ما داریم بازی می خوریم» شایسته تقدیر و امیر حسین رحیمی به خاطر بازی در نمایش «آخرین رویا» به عنوان برگزیده اعلام شدند.
هیئت داوران بخش تجربه های همچنین در بخش نمایشنامه نویسی دو نمایش «آخرین رویا» و «قلاده طلا برای یک سگ خانگی» را به طور مشترک شایسته تقدیر دانست و در این بخش هیچ اثری را حائز رتبه برگزیده اعلام نکرد.
در بخش کارگردانی نیز هیئت داوران دو نمایش «روز عزیز مرده» مژده رحمانزایی و «ما داریم بازی می خوریم» هادی عبداللهی را شایسته تقدیر و نمایش «آخرین رویا» امیرحسین رحیمی را به عنوان برگزیده شناخت.
هیئت داوران بخش نمایشنامه نویسی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی نمایشنامه «واحد ۱۶۴ مرگ» به نویسندگی عارفه بهرامی و «بی آنکه بدانیم بر عمق برف افزوده شد» نویسنده رضوانی را به عنوان نمایشنامه های برتر اعلام کرد. همچنین نمایشنامه «داستان هایی که هیچ وقت باور نمیکنیم» و «بازگشت امین» نیز مورد حمایت انجمن نمایشنامه نویسی استان قرار گرفت.
هیئت داوران جشنواره همچنین آثار «سردسیر» به نویسندگی محمد نقایی به دلیل قصه خوب و عامه فهم و بدون کلیشه، «قلاده طلا برای سگ خانگی» به کارگردانی مجید مهرانی فر به دلیل سوژه خوب در پرداختن به موضوع عدالت و تبعیض و نفاق، نمایش «اتاق انتظار» به کارگردان مهیار قاضی به دلیل نگاه دقیق و آسیب های رفتاری بدون سیاه نمایی و بیان این موضوعات در فضای طنز و نمایش «پناهنده» به نویسندگی حسین اکبر پور به دلیل پرداختن به داستانی بومی شهری و خانوادگی طبیعی را مورد حمایت شهرداری مشهد معرفی کرد.
نظر شما