۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۸:۵۰

رئیس نظام مهندسی ساختمان کشور:

نظام‌مهندسی نیازی به پدرخوانده ندارد

نظام‌مهندسی نیازی به پدرخوانده ندارد

ساری - رئیس نظام‌مهندسی ساختمان کشور با اشاره مداخلات وزارت راه و شهرسازی در انتخابات هفتمین دوره هیئت‌مدیره نظام‌مهندسی ساختمان عنوان کرد: نظام‌مهندسی نیازی به پدرخوانده ندارد.

اکبر ترکان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی باور کند که نظام‌مهندسی برای برگزاری انتخابات نیازی به پدرخوانده ندارد و این بزرگ‌ترین اتفاق منفی بود که در انتخابات این دوره رخ داد.

وی عنوان کرد: برای انتخابات دوره هشتم باید به وزارت راه و شهرسازی بگوییم که آیا شما سازمان مردم نهادی مثل نظام‌مهندسی را صالح نمی‌دانید که خود مسئول برگزاری انتخابات خودش باشد.

نابالغ نشان دادن نظام‌مهندسی

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی در این دوره کوشید تا نظام‌مهندسی را شخصیتی نابالغ نمایش دهد که برای برگزاری انتخابات خود نیازمند وزارت راه و شهرسازی است که مداخله کند.

رئیس نظام‌مهندسی ساختمان کشور ضمن خواستار عدم‌مداخله وزارت راه و شهرسازی در انتخابات ادامه داد: برای برگزاری انتخابات باید هیئت مرکزی اجرایی انتخابات  متشکل از مهندسان تشکیل شود و آن هیئت کار خود را در استان‌ها پیش ببرد.

ترکان با طرح این پرسش که چرا غیر از چهار مرجع رسمی، بررسی صلاحیت از مرجع دیگری موردتوجه قرار می‌گیرد اظهار داشت: دادگستری، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و شورای انتظامی  چهار مرجع رسمی هستند و اگر کسی توسط این چهار مرجع رد شده می‌تواند رد صلاحیت شود و در غیر این صورت کسی اجازه رد صلاحیت ندارد.

وی ادامه داد: این اتفاق که در بعضی جاها رخ داد یک عامل انحراف در انتخابات بود و اشخاصی که با یکدیگر حساب شخصی دارند در رد صلاحیت‌ها مداخله می‌کنند.

مشاور عالی رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی در خصوص ابلاغیه وزیر را ه و شهر ساز مبنی بر منع حضور کارکنان وزارت کشور و شورای شهرها در کاندیداتوری هیئت‌مدیره بیان داشت: از نظر ماهیت و اینکه خوب یا بد بودن قابل بحث است اما از نظر شکلی این ابلاغیه نوعی قانون‌گذاری است و خارج از صلاحیت وزیر است و اینکه کارمندان دولت حق ندارند در انتخابات حضور یابند نیازمند قانون است و موارد ابهام نیست که طبق ماده ۱۲۳ استعلام از وزیر گرفته شود.

رئیس نظام‌مهندسی ساختمان کشور در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص راهکارهای موردنظر جهت بهره‌گیری از  ظرفیت‌های نظام‌مهندسی که دارای ۴۰۰ هزار نیروی متخصص در سطح کشور است  گفت: از منظر کسب‌وکار، ساخت‌وساز مسکونی و شهری که حوزه نظام‌مهندسی است بیش از دو برابر بودجه عمرانی کل کشور است  و نظام‌مهندسی دستگاهی است که می‌تواند در طراحی، مدیریت، اجرا و نظارت این چرخه فنی و اقتصادی ایفای نقش کند.

وی با اشاره به بیکاری بخش بزرگی از جامعه مهندسی گفت: مبحث بیست و دوم مقررات ملی ساختمان مربوط به طولانی‌ترین دوره ساختمان، یعنی نگهداری و بهره‌برداری است و  ساختمان‌هایی که احداث می‌شوند ۱۰۰ سال عمر می‌کند و این ۱۰۰ سال عمر طبق مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان معادل ۱۰۰ سال اشتغال است.

مبحث ۲۲ در هیئت‌مدیره هفتم عملیاتی شود

این مقام مسئول ادامه داد: هنوز مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان عملیاتی نشده و باید پروانه صلاحیت نگهداری و بهره‌برداری صادر و ظرفیت و صلاحیت برای نگهداری، بهره‌برداری و فهرست‌بهای نگهداری تعریف‌شده و نیز رتبه‌بندی و صلاحیت بر اساس اشخاص حقیقی و حقوقی مشخص شود.

ترکان با تأکید بر اینکه این مبحث از حوزه‌های بسیار مهم اشتغال است، خواستار ورود اعضای هیئت‌مدیره دوره هفتم  به این بخش‌ها شد و افزود: فهرست‌بهای ساختمانی، رتبه‌بندی و صلاحیت‌ها، شرایط عمومی پیمان و تقویت مهارت‌های ساختمانی، از دیگر حوزه‌هایی است که هیئت‌مدیره دوره هفتم  می‌توانند آن‌ها را  بررسی کرده و به نتیجه برسانند.

نظام‌مهندسی مازندران پیشرو در بخش‌های مختلف

رئیس نظام‌مهندسی ساختمان کشور با اشاره به عملکرد نظام‌مهندسی ساختمان مازندران گفت: نظام‌مهندسی مازندران و گیلان بیشترین تراکم نیروهای تحصیل‌کرده را در سطح کشور داشته و به‌طور طبیعی بهترین مهندسان را در خود جای‌داده‌اند و در زمینه‌های مختلف از استان‌های پیشرو هستند.

وی افزود: بر اساس خط‌مشی هفدهمین اجلاس هیئت عمومی که دو سال پیش تصویب شد نظام‌مهندسی مازندران مسئول تقویت و توسعه شهرسازی شد و امید است نظام‌مهندسی مازندران، مقررات ملی شهرسازی را تدوین و برای تصویب ارسال کند.

کد خبر 2940359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha