به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم واشقانی فراهانی در بخشنامهای خطاب به روسای واحدهای مرکز استان (دبیران هیأتهای امنای استانها)، روسای واحدهای علوم و تحقیقات، نجفآباد و روسای واحدها و مراکز آموزشی جزئیات برگزاری مراسم هفته پژوهش و فناوری سال ۹۴ را اعلام کرد.
در این بخشنامه آمده است:
با توجه به برنامهریزی انجام شده در رابطه با مراسم هفته پژوهش و فناوری سال ۹۴ دانشگاه و به منظور حضور یکپارچه و برگزاری مراسم هفته پژوهش و فناوری در سال جاری، همگام با ستاد ملی هفته پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ستادهای هفته پژوهش و فناوری مستقر در استانها به آگاهی میرسانیم استانها و واحدهای دانشگاهی تابع آنها میتوانند با همکاری ستاد هفته پژوهش و فناوری استان با رعایت نکات موجود در این بخشنامه مراسم یاد شده را برگزار کنند.
استانها و واحدهای دانشگاهی باید با رعایت اصل صرفهجویی در هزینهها نسبت به برگزاری باکیفیت مراسم مربوط مانند جشنواره، نمایشگاه و سایر موراد مشابه در این هفته اقدام کنند.
همچنین تمام مراسم در نظر گرفته شده پژوهشی برای واحدهای دانشگاهی و استانها در سه بخش تقدیر از پژوهشگران، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار و سایر مراسم با توجه به دستورالعملهای موجود در برنامه قابل اجرا است.
ستاد هفته پژوهش در استانها با عضویت دبیر هیات امنای استان، رئیس شورای پژوهش و فناوری استان، دو تن از روسای واحدهای دانشگاهی استان و سه تن از معاونان پژوهش و فناوری برگزیده آن استان تشکیل میشود.
این ستاد در واحدهای دانشگاهی با عضویت رئیس واحد (رئیس ستاد)، معاون پژوهش و فناوری واحد (دبیر ستاد)، معاونان و سه تن از اعضای هیات علمی واحد به همراه مسئول روابط عمومی واحد (اعضای ستاد) تشکیل میشود.
واحدهای دانشگاهی با درجه جامع، بسیار بزرگ و بزرگ میتوانند به منظور تشویق و ترغیب پژوهشگران و برای هر دانشکده و متناسب با گروههای آموزشی هفتگانه (۱- علوم انسانی، ۲- فنی و مهندسی، ۳- هنر و معماری، ۴- کشاورزی، ۵- دامپزشکی، ۶- علوم پایه، ۷- علوم پزشکی «علوم پایه، پزشکی و دندانپزشکی») یک پژوهشگر نمونه و واحدهای دانشگاهی متوسط و کوچک یک پژوهشگر دارای شرایط را انتخاب و به ستاد استان معرفی کنند.
شاخصها و امتیازهای انتخاب پژوهشگر نمونه باید بر اساس بندهای بخشنامهای که در تاریخ ۱۳ مهر ۹۴ این معاونت و مطابق با آئیننامه ارتقای اعضای هیات علمی باشد.
لازم به ذکر است ملاک سنجش نهائی عملکرد پژوهشی دانشجویان و سایر پژوهشگران (شاخصهایی مانند اختراع، نوآوریها، کسب مقام در مسابقهها و المپیادهای علمی معتبر و...) بر عهده معاونت پژوهش و فناوری واحدها خواهد بود.
این ستاد باید در کوتاهترین زمان ممکن ضمن بررسی و تائید امتیازهای پژوهشگران منتخب معرفی شده از سوی واحدها با شاخصهای مربوط (اولویت پژوهشگران معرفی شده شانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر) پژوهشگرانی که در چهار سال گذشته انتخاب و معرفی نشدهاند را انتخاب کرده و ضمن تائید و اعلام به واحدهای دانشگاهی، نفرات اول پژوهشگران در هر یک از گروههای هفتگانه ذکر شده را به عنوان پژوهشگر برگزیده استان (با در نظر گرفتن اعمال ضرایب وزنی بیشتر به تولیدات علمی که به نام دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده است، مطابق بند دوم بودجه هفته پژوهش که در بخشنامه آمده است) تشویق کنند.
به منظور کاهش هزینههای غیر ضروری در برگزاری مراسم پژوهش و فناوری در سال جاری فقط کارگاههای آموزشی و پژوهشی، سخنرانیها و هماندیشیهای علمی و غیره که با توانمندیهای پژوهشی واحدهای دانشگاهی مطابقت داشته باشند پس از کسب مجوز از ستاد هفته پژوهش و فناوری استان و حداکثر به تعداد هفت گروه عمده تحصیلی میتواند در واحدها برگزار شود.
حداکثر بودجه هفته پژوهش به ترتیب برای واحدهای دانشگاهی با درجات مختلف که در بند یک این بخش نامه تشریح شد و از ردیف ۳-۱۳ جدول اعتبارات پژوهشی سال ۹۴ قابل تأمین است مطابق جدول زیر اعلام شد.
افزون بر بودجه بند یک، به پژوهشگران برتر تا مبلغ ۱۰ میلیون ریال اختصاص پیدا میکند.
لازم به یادآوری است، ستاد هفته پژوهش و فناوری هر استان موظف است ضمن بررسی دقیق موارد هزینه کرد مراسم هفته پژوهش و فناوری مورد تائید آن ستاد با در نظر گرفتن مقررات اداری و مالی دانشگاه و سرفصلهای اشاره شده در بخشنامه، گزارش کامل فهرست نهایی هزینه کرد هر واحد همراه با اسناد مالی و تصویر فاکتورهای مورد تائید را برای تائید نهایی و گرفتن مجوز از این معاونت (حداکثر ۳۰ روز پس از پایان مراسم) بفرستند.
برداشت این هزینهها از محل بودجه پژوهشی واحدهای دانشگاهی مربوط و تسویه حساب نهایی مشورط به تائید این معاونت است.
نظر شما