به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام محمد حسن زمانی، معاون بینالملل حوزه علمیه قم كه به دعوت رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی در این كشور حضور دارد، ضمن دیدار با چهرههای علمی و دینی اندونزیایی، در آیین گشایش كنفرانس «اسلام رحمت للعالمین» در شهر جاكارتا (پایتخت) شركت كرد. برخی از برنامههای حجتالاسلام زمانی در اندونزی در ادامه گزارش منتشر میشود.
حضور در مراسم افتتاحیه كنفرانس «اسلام رحمت للعالمین»
مراسم افتتاحیه كنفرانس «اسلام رحمت العالمین» در اندونزی با حضور معاون مجلس خلق و وزیر تحقیقات و فناوری اندونزی، رییس سازمان نهضت العلمای این كشور و حجج اسلام زمانی، معاون بینالملل حوزه علمیه قم و مصباحیمقدم، نماینده مجلس شورای اسلامی، محمدی سفیر و ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، برگزار شد.
عقیل سراج، رییس نهضت العلمای اندونزی در این مراسم در سخنانی گفت: اندونزی همواره سعی كرده كه اسلام و دین با صلح و رحمت را معرفی كند و اسلامی که مورد قبول اندونزی بود، اسلامی است که با رحمت تبلیغ شد نه با خشونت یا اجبار.
وی اذعان كرد: همین موضوع رحمت و مهربانی موجب شد تا دین اسلام مورد اهتمام و استقبال مردم قرار گیرد و اندونزی را به بزرگترین كشور مسلمانان تبدیل كند.
رییس نهضت العلما اندونزی تصریح كرد: منظور ما از اسلام نوسانتارا، اسلامی که رحمت به همراه دارد، نه اسلامی که بلا به همراه داشته باشد، اسلام رحمت للعالمین اینچنین است.
عقیل سراج همچنین گفت: اولین تمدن اسلامی، زمان دودمان امویان بود و اکنون آنها به دلیل تعارض طولانی مدت، به اروپا مهاجرت کردند. اهالی شهر بغداد، شهری که توسط ابوجعفر المنصور العباسی ساخته شد، دومین مرکز تمدن دودمان عباسیه بود. اکنون آنها با وضعیت بسیار سختی زندگی میکنند، تعداد بسیاری نیز به اروپا فرار کردند، این وضعیت بسیار شرمآور و دلخراش است.
وی با اشاره به وضعیت دیگر كشورهای اسلامی گفت: اكنون زمان آن رسیده است که خدمات علمای نهضت العلما را زنده کنیم.
رییس نهضت العلما در ادامه گفت: در منطقه مادورا، بین شیعه و سنی چند سال پیش اختلافهایی به وجود آمده و برخی از مسلمانان كشته شده و برخی هم هنوز در سختی هستند، من به خاطر این حادثه ناگوار هنوز ناراحت و غمناك هستم و تأكید میكنم كه این مسایل نباید در اندونزی رخ دهد.
دیدار با معاون وزیر دین اندونزی
حجتالاسلام زمانی، معاون بینالملل حوزه علمیه قم با قمرالدین امین، معاون آموزشهای اسلامی وزیر دین اندونزی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار كه با حضور حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی كشورمان در اندونزی برگزار شد، حجتالاسلام زمانی، در سخنانی به موضوع علم حدیث و علوم قرآن کریم اشاره و ابراز كرد: ما در موضوع قرآنی در چند عرصه فعال هستیم، یکی در موضوع کتب قرآنی و تفسیر که به عنوان مثال تفسیر «التسنیم» آیتالله جوادی را داریم که ایشان بعد از ۲۵ سال تدریس هم اکنون یک سوم قرآن را تفسیر كردهاند. تفسیر موضوعی را نیز داریم که در قم مشغول فعالیت هستند که به موضوعاتی از جمله «انسان در نگاه قرآن»، «زن»، «اقتصاد» و ... اهتمام دارند.
معاون بینالملل حوزه علمیه قم افزود: در ایران ۳۰۰ تفسیر کامل قرآن داریم و ۱۰۰۰ تفسیر به صورت ناقص و کامل وجود دارد.
حجتالاسلام زمانی ادامه داد: موضوع سوم مباحث قرآنی که در ایران مطرح است، موضوع قرائت است که ایرانیان به حدی استاد شدند که مصریها از آن تعجب میکنند.
وی در ادامه سخنان خود همچنین گفت: ۳۰۰ مرکز آموزشی و پژوهشی در قم وجود دارد که کارهای پژوهشی انجام میدهند و به برکت انقلاب و رهبری در راستای علوم انسانی تلاش میکنند. همچنین ۱۴۰ رشته دینی با موضوع فعالیتهای دینی را در دستور کار داریم.
قمرالدین امین، معاون آموزشهای اسلامی وزیر دین اندونزی نیز در این دیدار گفت: شهر قم، دارای ارزش و جایگاه ویژهای است و کارهای علمی و پژوهشی زیادی انجام داده است. قم افتخار جهان اسلام است و میتواند الگو باشد و اگر مسئولیت سیاسی نداشتم، مایل بودم كه ماهها نزد اساتید حوزه علمیه قم به تلمذ بپردازم.
دیدار با معاون رییس سازمان محمدیه
حجتالاسلام زمانی، معاون بینالملل حوزه علمیه قم در ادامه سفر خود به اندونزی كه به همت رایزنی فرهنگی ایران در این كشور انجام شده است، همراه با رایزن فرهنگی كشورمان با معاون رییس سازمان محمدیه دیدار و گفتوگو كرد.
در این دیدار هجریانتو یاسین طاهاری، معاون رییس سازمان محمدیه از هفت بار سفر خود به ایران خبر داد و تأكید كرد: همكاری میان دو كشور ایران و اندونزی باید روز به روز بیشتر شود و سازمان محمدیه و حوزه علمیه میتوانند تعاملات بسیار نزدیكی با هم در زمینه آموزشی و پژوهشی داشته باشند.
وی افزود: در قالبهای مختلف آموزشی آماده همكاری هستیم و حتی در زمینه تحصیل در مقطع دكتری نیز آمادگی داریم دانشجویان را داشته باشیم.
در ادامه حجتالاسلام زمانی، معاون بینالملل حوزه علمیه قم نیز در این دیدار بر ضرورت نگاه تمدنی به معارف اسلامی تأكید كرد و گفت: معارف اسلامی را نباید جز به جز نگاه كرد؛ بلكه باید به عنوان تمدن مورد بررسی قرار داد.
وی همچنین به موضوع اسلامیسازی علوم اشاره كرد و گفت: ایران در این زمینه پیشتاز است و میكوشد علوم را با نگاه قرآنی به جهان عرضه كند. ما هم آمادگی داریم كه در این زمینه با سازمان محمدیه همکاری كنیم.
زمانی سپس به بررسی سیر تحول تاریخ تمدن اسلامی اشاره كرد و ادامه داد: باید این سیر را بررسی كنیم كه تا با پشتوانه تمدن قدیم به تمدن جدید قرآنی و اسلامی دست پیدا کنیم.
معاون بینالملل حوزه علمیه همچنین گفت: پیشنهاد میكنم كه تبادل كتب علمی و همچنین تبادل اساتید و دانشجویان صورت پذیرد و از سوی دیگر نشستهای تخصصی و سفرهای علمی كارشناسان در دستور كار قرار گیرد.
نظر شما