خبرگزاری مهر- گروه استان ها: ماه محرم و صفر که نزدیک می شود همه مردم بر طبق اعتقاداتی که از پدرانشان به ارث برده اند می خواهند به هر طریقی عشق و علاقه خود را به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع) ابراز کنند.
بزرگترها به خوبی به یاد دارند که از گذشته های دور تا به امروز هر ساله در این ایام و به خصوص در روزهای تاسوعا و عاشورا و اربعین و ایام پایانی ماه صفر دسته های عزاداری برای عرض تسلیت به پیشگاه حضرت رضا(ع) به صورت خودجوش به سمت بارگاه منور رضوی به راه می افتادند.
چند سالی است که جوانان عاشق امام حسین(ع) نیز به یاد تشنگی سرور و سالار شهیدان با برپایی ایستگاه های صلواتی و تقدیم چای و شربت به دست عزاداران اباعبدالله(ع) تلاش دارند تا به این نحو به محضر شهید کربلا ارادت و اخلاص خود را نشان دهند.
اما در این میان حرمت این ماه را به گفته مسئولان باید با جلوگیری از مزاحمت برای عزاداران، سالمندان حفظ محیط زیست و سلامت عزاداران و همچنین رعایت شعائر اسلامی حفظ کرد.
اولویت با هیئت های مذهبی است
سید کمال الدین شاهچراغی،شهردار منطقه چهار مشهد در این رابطه می گوید: ایستگاه های صلواتی خدمتی خالصانه برای خدمت به سوگواران حضرت ابا عبدالله حسین(ع) و عرض ارادت است اما ضرورت دارد شهروندان با حفظ محیط زیست و رعایت دفع مناسب زباله ها و ظروف یکبار مصرف حرمت خادمان و خدمات ارایه شده را نگاه دارند.
وی ادامه می دهد: برپایی ایستگاه های صلواتی از طرف هیئت های مذهبی نیازمند معرفی شورای هیئت مذهبی به شهرداری است.
وی با اشاره به اینکه برپایی هر ایستگاه صلواتی نیازمند چهار معرفی نامه و استعلام از پلیس راهور، کلانتری محل، آتش نشانی و مرکز بهداشت است، گفت: مرکز بهداشت در بحث آموزش های لازم به هیئت های مذهبی در خصوص پخش مواد غذایی جامد و مایع ورود پیدا می کند.
شاهچراغی ادامه داد: آتش نشانی در بحث ایمنی مواد آتشزا ایستگاه های صلواتی، نیروی انتظامی و پلیس راهور در بحث محدودیت های ترافیکی، سرکلانتری منطقه در مورد هشدارهای لازم برای عدم ایجاد مزاحمت برای کسبه محل و امنیت های لازم در محل معرفی نامه لازم را صادر می کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی از ایستگاه های صلواتی مجوز لازم را از راهنمایی رانندگی به دلیل تراکم ترافیک در منطقه دریافت نمی کنند، افزود: تقریبا می توان گفت که همه ایستگاه های صلواتی مجوز برپایی را دریافت کرده اند و ایستگاه هایی که از طرف راهنمایی رانندگی مجوز نمی گیرند با تغییر جانمایی آن ها این مشکل نیز حل می شود.
ایستگاه های صلواتی خدمتی خالصانه برای خدمت به سوگواران حضرت ابا عبدالله حسین(ع) و عرض ارادت است اما ضرورت دارد شهروندان با حفظ محیط زیست و رعایت دفع مناسب زباله ها و ظروف یکبار مصرف حرمت خادمان و خدمات ارایه شده را نگاه دارندشهردار منطقه چهار مشهد در پاسخ به این سوال که مردم شکایات خود از این ایستگاه ها را چگونه می توانند اعلام کنند، گفت: شهروندان می توانند شکایات خود در خصوص آلودگی صوتی ایستگاه های صلواتی و یا مشکلات ترافیکی و دیگر مشکلات را با سامانه تلفنی ۱۳۷ مطرح کرده و گشت های شهرداری و نیروی انتظامی با حضور در این محل ها اقدام به برطرف کردن مشکل خواهند کرد.
وی با اشاره به حرکت دسته های عزاداری در روزهایی همچون عاشورا، تاسوعا، شهادت امام رضا(ع)، اربعین و رحلت پیامبر(ص) تاکید کرد: اغلب مردم از تردد دسته های عزاداری در این روزها در خیابان های منتهی به حرم مطهر رضوی اطلاع دارند و اما در سایر ایام ماه محرم و صفر که دسته های عزاداری به صورت خودجوش در خیابان ها قرار می گیرند نمی توان آن ها را متفرق کرد چرا که اولویت با هیئت های مذهبی است اما ماموران نیروی انتظامی با کمک نیروهای شهرداری اقدام به هدایت دسته های عزاداری به قسمتی از خیابان و یا پیاده رو و باز کردن مسیر تردد مردم می شوند.
برپایی ایستگاه های صلواتی در حریم حرم مطهر ممنوع است
سید محسن رهنما، معاون خدمات شهری شهردار منطقه ثامن نیز در گفت و گو با مهر بیان کرد: طبق دستورالعمل استانداری خراسان رضوی برپایی ایستگاه های صلواتی در حریم حرم مطهر رضوی به دلیل به وجود آمدن بحث های ترافیکی و امنیتی ممنوع است و به هیچ هیئتی مجوز برپایی ایستگاه صلواتی داده نشده است.
وی همچنین درباره گزارش های مردم از مشکلات حرکت دسته های عزاداری در هسته مرکزی شهر گفت: منطقه ثامن به دلیل وجود زائران داخلی و خارجی منطقه حساسی است و با شکایاتی که از دسته های عزاداری می شود به گونه ای برخورد می شود که رضایت هر دو طرف جلب شود.
رهنما با اشاره به اینکه تاکنون گزارش شکایت مردم از دسته های عزاداری به صورت محدود به دست ما رسیده است، تصریح کرد: شهروندان می توانند برای طرح هر گونه شکایت خود با شماره تلفن ۱۳۷ و یا شماره ۳-۳۳۶۸۵۵۵۱ معاونت خدمات شهری تماس حاصل کنند.
مسیرها و ساعت های حرکت دسته های عزاداری اعلام شده است
سرهنگ سلیمان ایزدی، رئیس اداره فرهنگ و ترافیک پلیس راهور خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه پیش از آغاز ماه محرم جلسه ای در استانداری به منظور هماهنگی بیشتر در بحث برپایی ایستگاه های صلواتی و عزاداری هیئات مذهبی در خیابان ها به ویژه خیابان های منتهی به حرم مطهر رضوی انجام پذیرفته گفت: هر کدام از هیئت های مذهبی برای برپایی ایستگاه صلواتی نیاز به دریافت مجوز ترافیکی دارند و نیروی انتظامی با بازدید از محل در صورت عدم به وجود آمدن بحث های ترافیکی مجوزهای لازم را صادر می کند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا ایستگاه هایی وجود دارند که موفق به دریافت مجوز مربوطه از نیروی انتظامی نشده باشند، ادامه داد: اینگونه نیست که به هیئتی مجوز لازم داده نشود بلکه اگر مکان نامناسبی را برای برپایی ایستگاه صلواتی انتخاب کرده باشند، مکان دیگری در اختیارشان پیشنهاد و به مکان دیگری منتقل می شوند.
سرهنگ ایزدی در خصوص نحوه عزاداری دسته های عزاداری در خیابان ها افزود: در مورد مسیرها و ساعت های حرکت دسته های عزاداری در خیابان ها به ویژه خیابان های منتهی به حرم امام رضا(ع) نیروی انتظامی نشست هایی با هیئات مذهبی داشته و تذکرات لازم در مورد هسته مرکزی شهر و محدودیت های ترافیکی به آن ها داده شده است.
وی ادامه داد: در اکثر موارد به دلیل طرح زوج و فرد در حریم حرم رضوی بحث روانسازی ترافیک مشکلی را برای دسته های عزاداری و عابران پیاده به وجود نمی آورد اما در صورت بروز هر گونه مشکل مردم می توانند با شماره تلفن ۱۱۰ تماس و شکایات خود را مطرح کنند.
رئیس اداره فرهنگ و ترافیک پلیس راهور خراسان رضوی خاطرنشان کرد:هسته مرکزی شهر به علت عدم پارکینگ مناسب و کم عرض بودن خیابان با مشکلات ترافیکی رو به روست اما در ایام عزاداری ماه محرم و صفر و در صورت حرکت دسته های عزاداری در این محدوده از ورود خودروهای شخصی جلوگیری می شود و وسایل نقلیه عمومی همچون سابق می توانند به مسیر خود ادامه دهند.
وی ادامه داد: ممانعت از ورود وسایل نقلیه شخصی در ایام خاص سال و در حریم حرم و هسته مرکزی شهر علاوه بر بحث های ترافیکی، دلایل امنیتی نیز دارد.
خبرنگار: مریم ذوالفقاری منظری
نظر شما