به گزارش خبرگزاری مهر، محمد تقی حسینی گفت: علی ربیعی وزیر کار به منظور شرکت در اجلاس وزرای کار کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی به اندونزی سفر می کند.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه در امور بین الملل اظهارداشت: اجلاس وزرای کار کشورهای اسلامی هر دو سال یکبار تشکیل جلسه می دهد که سومین اجلاس وزرای کار کشورهای سازمان همکاری اسلامی از ۶ تا ۸ آبان ماه ۱۳۹۴ در جاکارتا اندونزی برگزار می شود.
حسینی افزود: در نشست امسال مسائل دنیای کار در جهان اسلام مورد بررسی قرار می گیرد. از سوی دیگر اجلاس پیش روی وزرای کار از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا که تعدادی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی هم اکنون با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند و همفکری و چاره جویی در این زمینه یک نیاز اساسی است.
وی خاطر نشان کرد: براساس همه شاخص های بین المللی وضعیت این کشورها به ویژه در منطقه خاورمیانه روند منفی را طی می کند و این موضوع در آینده مشکلات دیرپا و ماندگاری را خواهد داشت.
قائم مقام وزیر کار در امور بین الملل گفت: هرچند که به دلیل بحران های اقتصادی در همه مناطق جغرافیایی شاهد یک شکاف شغلی سراسری هستیم، اما شدت این موضوع در تعدادی از کشورهای اسلامی و به ویژه در خاورمیانه به دلیل بی ثباتی های سیاسی نگران کننده تر از سایر مناطق است.
حسینی افزود: براساس برآوردهای کارشناسی طی پنج سال آینده یعنی تا سال ۲۰۱۹ برای حفظ سطح اشتغال موجود در جهان بایستی حدود۲۸۰ میلیون شغل جدید ایجاد شود که با توجه به وضعیت اقتصادی جهان کار دشواری به نظر می رسد.
وی ادامه داد: در سال های اخیر نرخ بیکاری جوانان در کشورهای خاورمیانه روند افزایشی داشته است. به عنوان مثال در حالی که در سال ۲۰۰۹ نرخ بیکاری برای خاورمیانه ۲۴ درصد بوده، پیش بینی می شود که این موضوع در سال ۲۰۱۹ در این منطقه به ۲۹.۹ درصد برسد که نشان دهنده روند نزولی در این منطقه است و پُرواضح است که تبعات اجتماعی و سیاسی و امنیتی خود را به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول در وزارت کار تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به لطف الهی و با همت مردم سختکوش خود، علیرغم فشارهای بیرونی طی سال های اخیر نرخ بیکاری را کاهش داده که البته نیازمند تلاش بیشتر و سیاست گذاری های موثرتر برای رساندن نرخ بیکاری به یک وضعیت قابل قبول است.
حسینی افزود: ایران براساس الگوی اقتصاد مقاومتی بایستی همه توانایی های خود را برای مواجهه با این چالش ها بسیج کند و ضرورت دارد تا همه دستگاه ها در این زمینه هماهنگ عمل کنند. وی ترویج کار شایسته و احترام به حقوق بنیادین کار را ضروری دانست و تاکید کرد: کشور ناگزیر است تا در این مسیر حرکت های اثربخش تری داشته باشد، زیرا هر مقدار که حقوق بنیادین کار در کشور بیشتر رعایت شود و به استانداردهای کار شایسته نزدیک تر شویم ثبات و نشاط اجتماعی، رضایت عمومی در عرصه کار و تولید و شکوفایی اقتصادی و ارتقای فرهنگی بیشتری را شاهد خواهیم بود.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه در امور بین الملل بیان داشت: با تائید برجام از سوی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای طرف گفتگو و آغاز فرایند لغو تحریم ها امید بیشتری به عرصه کار و تولید بازگشته است و این موضوع می تواند به یک جهش عظیم در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کند.
حسینی همچنین به دستور کار اجلاس وزرای کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: موضوع ایمنی و بهداشت کار در دستور کار اجلاس قرار دارد و کشورهای عضو تجربیات خود را در این زمینه مطرح خواهند کرد.
وی با اشاره به بروز بیش از ۳۶۰ میلیون حادثه شغلی سالانه در جهان گفت: حوادث شغلی هزینه هنگفتی را به خانواده ها و دولت ها تحمیل می کند. یک حرکت جهانی برای کاستن از حوادث شغلی در جریان است و سازمان بین المللی کار استانداردهای متعددی را در این زمینه معرفی کرده است.
این مقام مسئول در وزارت کار تاکید کرد: کاستن از حوادث شغلی از اهداف اصلی وزارت کار است و در این زمینه علاوه بر وضع مقررات و تدوین پروتکل ها، تقویت نظارت ها نیز با جدیت دنبال می شود. ایران تجربیات خود را در این زمینه در اختیار کشورهای اسلامی قرار خواهد داد.
حسینی بیماری های شغلی را نیز موضوع مهمی عنوان کرد که امروزه در جامعه بین المللی به آن لقب مرگ خاموش را داده اند. وی در این راستا بر تقویت هرچه بیشتر بهداشت کار تاکید کرد. در اجلاس آینده وزرای کشورهای اسلامی وضعیت اسفبار کارگران در سرزمین های اشغالی فلسطین را نیز مورد بررسی قرار خواهند داد.
وی گفت: وضعیت در این مناطق چنان وخیم است که سازمان بین المللی کار در گزارش خود از وضعیت کارگران در این مناطق آن را به یک جعبه باروت تشبیه کرد. این اجلاس فرصتی است تا کشورهای اسلامی در خصوص وضعیت کارگران در سرزمینهای اشغالی نیز رایرنی کرده و اقدامات ممکن را بررسی کنند.
نظر شما