۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۵۳

تقابل آمریکا و چین در جزایر مصنوعی «اسپراتلی»

تقابل آمریکا و چین در جزایر مصنوعی «اسپراتلی»

اقدام آمریکا در اعزام یک ناوشکن به اطراف جزایر مصنوعی در دریای چین با واکنش شدید پکن مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در همین رابطه صبح امروز سه شنبه وزارت خارجه چین با صدور بیانیه ای از آمریکا خواسته در این خصوص مسئولانه برخورد کند.

بنا بر گزارش‌ها، یک ناوشکن ارتش ایالات متحده، در نزدیکی جزایری مصنوعی در دریای جنوب چین، که چین می‌گوید مالک آنها و آب‌های اطراف آن است، شروع به گشت‌زنی کرده است. وزارت خارجه چین در واکنشی رسمی می‌گوید این عمل «تهدیدی برای تمامیت ارضی» آن کشور است.

خبرگزاری‌های غربی به نقل از مقامات دفاعی آمریکا می‌گویند ناوشکن «لاسن» از پنجم آبان‌ماه، در ۱۲ مایل دریایی (۲۲ کیلومتری) جزایر «اسپراتلی» اقدام به گشت‌زنی می‌کند.

تنش‌ ها در مورد مالکیت جزایری در دریا جنوب چین، طی ماه‌های گذشته، میان کشورهای مختلف شرق و جنوب شرقی آسیا بار دیگر بالا گرفته است. اوج این تنش‌ها به ویژه میان توکیو، از مهم‌ترین هم‌پیمانان واشنگتن، و پکن دیده شده است.

در حالی‌که سال‌ هاست دیگر کشورها از فیلیپین تا کره جنوبی، نیز میان خود یا با چین و ژاپن بر سر برخی جزایر اختلافاتی عمیق دارند. برخی از این جزایر تنها صخره‌هایی در دریا هستند یا به زیر آب رفته‌اند.

اما توجه به مجمع‌الجزایر اسپراتلی (به چینی: نانشا) از این بابت افزایش یافته است که چین شروع به احیای آنها کرده و آن‌ها را به طور مصنوعی بازسازی کرده است. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که چین چند میلیون متر مربع زمین را در اسپراتلی احیا کرده و در آنها تاسیساتی ساخته که از جمله باند فراز و فرود هواپیما هستند.

این احتمال مطرح شده که چین از این جزایر به عنوان پایگاه نظامی استفاده کند و در آن سازه‌ها و ادوات جنگی قرار دهد و واشنگتن بارها تاکید کرده است که «ادعای» چین در مورد کنترل آب‌های اطراف این جزایر را نمی‌پذیرد و مقامات ایالات متحده گفته‌اند نمی‌گذارند کشتی‌رانی در آب‌های بین‌المللی با اخلال روبه‌رو شود.

خبرگزاری رویترز از قول یک مقام دفاعی آمریکا که نامش را فاش نکرده گزارش داده است ماموریت ناوشکن لاسن در اطراف سابی و میس‌چیف، از مجمع‌الجزایر اسپراتلی، آغاز شده است.

پکن در نخستین واکنش به گزارش‌های منتشر شده، گفته بود چنانچه تائید شوند «به آمریکا نصیحت می‌کنیم، یک بار دیگر به این موضوع بیاندیشد، بی‌گدار به آب نزند و از کاه، کوه نسازد».

ساعاتی بعد نیز وزارت خارچه چین رسما بیانیه‌ای در این مورد صادر کرد و این عمل را «ورورد غیرقانونی» به آب‌های جزایر و «تهدیدی» علیه تمامیت ارضی آن کشور نامید.

خبرگزاری فرانسه از قول یک مقام ایالات متحده گفته است ماموریت کشتی جنگی آمریکا «ماموریتی روزانه در دریای جنوب چین است» و در مناطق مختلف آب‌های بین‌المللی، آنها در هر زمانی که بخواهند، کشتی‌رانی می‌کنند.

کد خبر 2951119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha