به گزارش خبرنگار مهر، صبح سه شنبه در نخستین روز از برگزاری دوسالانه گرافیک ایران با عنوان سرو سیمین یا سرونقره ای که در شیراز در حال برگزاری است، ایسیدور فرر درباره «خلاقیت در گرافیک» گفت: در این کارگاهی که برگزار می شود با بهره گیری از ابزار و وسایلی که در گوشه و کنار قرار دارد و اشیایی که به کار نمی آیند با چیدمانی نامنطم، ایجاد نظم مورد آموزش قرار می گیرد.
اشیا تجربه های تازه ای به دنبال دارند
فرر که هنرمندان را به نظم در عین بی نظمی دعوت می کرد، گفت: اشیا تجربه های تازه ای به دنبال دارند. ممکن است یک شیء اشیاء دیگری در پی داشته باشد. تجربه به ما کمک می کند خلاء را پر کنیم. بیننده با دیدن آنچه می گذاریم ناچار به دوباره دیدن می شود.
فرر در تمرین بعدی که پس از نظم بخشیدن به اشیاء انجام گرفت، گفت: پیدا کردن فرمها تمرین بعدی است.
وی این تمرین را در ادامه با بهره گیری از اعضای بدن از جمله چشم و بینی عنوان کرد: کارکرد زبان در این تمرین شناسایی کردن و نامگذاری است. اما هر اسمی تصویری پشت خود دارد.
آغاز خلاقیت با لمس اشیاء
در کارگاه «خلاقیت در گرافیک» فرر با دعوت از هنرمندان و طراحان به تجربه لمس اشیاء از آنها خواست نام گذاری را در اولویت قرار دهند و پس از آن آغاز به خلاقیت کنند.
این استاد طراحی و گرافیک پس از این تمرین شرکت کنندگان را به حرکت در مسیر اشیا دعوت کرد و گفت: فرم درک نمی شود بلکه ساخته، سازه بازپیرایی می شود.
وی ادامه داد: باید به آنچه می بینیم بسیار ساده احترام گذاشته و آن را دید. زیرا اشیاء قابل احترامند که فرمهایی بسازند که بدون واژه قابل فهم باشند.
در این کارگاه که با حضور ۱۰ استاد دانشگاه ها و مراکز هنری شیراز برگزار شد گروهی از هنرجویان رشته های گرافیک در قالب کار گروهی به تجربه خلاقیت در گرافیک پرداختند.
نظر شما