محمد علی شریکیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این محصول در شهرستانهای مانه و سملقان و راز تولید می شود، افزود: امسال۵۱۰ هکتار از باغات در این شهرستانها زیر کشت زیتون قرارگرفته که تاکنون ۲۰۰ هکتار آن به باردهی رسیده است.
وی با شاره به ارزش بالای اقتصادی این محصول اظهار داشت: زیتون تولید شده در ای استان برای کنسرو وفرآوری به استانهای همجوار خراسان رضوی و گلستان صادر می شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: مناطق مانه و سملقان از پتانسیل بالایی برای کشت زیتون برخوردار است و به طور میانگین تولید دو تن در هکتار برای باغداران تجربه شده است.
شریکیان گفت: زیتون ناسازگاری با خود دارد، لذا به باغداران توصیه می شود با مشورت کارشناسان در باغ های زیتون انواع مختلف زیتون را کشت کنند.
به گفته ی وی پارسال ۶۲ تن زیتون در استان خراسان شمالی تولید شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه زیتون تولیدی در این استان، محصول پاک وسالمی به لحاظ استفاده اندک از سموم شیمیایی محسوب می شود، اظهار داشت: زیتون یک میوه گرمسیری و دائم سبز است و درخت آن با شرایط آب و هوایی این استان سازگاری دارد.
وی با بیان اینکه در این استان اولین باغ زیتون در سال ۱۳۸۰کشت شد افزود: انواع کشت شده زیتون در خراسان شمالی شامل زیتون زرد، روغنی، کروناچی وآردِکی است.
نظر شما