دكتر "منصور كبگانيان" در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اين مطلب افزود: يكي از راهكارهاي رفع برخي مشكلات پژوهشي، تشكيل شورايعالي علوم، تحقيقات و فناوري است. وزارتخانه در تلاش است طي مذاكراتي با رييس جمهور، اين جلسه را هر چه سريعتر برگزار كند.
وي با تأكيد بر سند چشم انداز 20 ساله و اهداف برنامه چهارم توسعه گفت: در جلسات هيات دولت نيز تأكيد ويژه اي به امر پژوهش شده است اما در اجراي برنامه ها تمامي نهادها با يكديگر هماهنگ عمل نكرده اند.
كبگانيان يادآور شد: اگر چه قسمتي از بودجه هاي پژوهشي كشورهاي ديگر از بخش خصوصي فراهم مي شود، اما ضعف ارتباط با بخش خصوصي در كشور نبايد باعث كند شدن روند پژوهش شود و تا زماني كه اين ارتباط گسترده نشده است، نبايد دست روي دست گذاشت و پژوهش را تعطيل كرد. پژوهش در صورتي جواب مي دهد كه حمايت شود.
وي تأكيد كرد: برنامه ها و راهكارهاي لازم براي توسعه امر پژوهش در وزارت علوم، تحقيقات وفناوري مهيا است. افراد فعال در امر پژوهش نيز مشخص هستند و ساختارهاي پژوهشي نيز در حال تغيير و رشد هستند. اما با توجه به اين كه پژوهش و تفكر اساس برنامه هاي توسعه است، طبيعي است كه بايد براي آن خرج كرد تا خروجي و بازده داشته باشد.
دكتر "منصور كبگانيان" در زمينه ارتباط دانشگاه ها و صنايع افزود: در سال 1383 سهم پژوهش از ارتباط با صنايع 50 ميليارد بوده است كه هر چند در اين بخش شاهد رشد بسيار قابل قبولي بوده ايم اما با مطلوب فاصله زيادي داريم. واقعيت اين است كه وقت آن رسيده است كه دو محور صنايع و سازمان هاي اجرايي و دولتي را به دانشگاه ها نزديك كنيم.
دكتر "عباسپور تهراني فرد" - رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات نيز در گفتگو با مهر گفت : برخي عقيده دارند اعتبارات پژوهشي و تحقيقاتي در جاي خود هزينه نمي شود كه اين بحث قابل بررسي است. اگر اين عقيده درست هم باشد راه حل آن حذف اعتبارات پژوهشي نيست.
وي افزود: يكي از ابزار مهم براي حل اين مشكل هماهنگي و نظارت شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري است كه متاسفانه تشكيل نشده و اعتبار مناسبي نيز براي آن در بودجه سال 1385 در نظر گرفته نشده است.
نظر شما