به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان طرح سئوال مجتبی رحماندوست نماینده تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره علت خُلف وعده وزارت اقتصاد و دارایی برای تسویه مالیات سال ۱۳۹۰ و افزایش بیش از ۱۶ درصد در تهران و ۱۲ درصد در شهرستانها، این نماینده مجلس گفت: سادهزیستی، عدالت، شفافیت و صرفهجویی از ارکان نظام مالی موجه کشور است.
وی با اشاره به اینکه بنده از پرداخت مالیات دفاع کرده و هرگز موافق فرار مالیاتی نیستم، افزود: بسیاری از مردم نیز به دادن مالیات اعتقاد دارند.
رحماندوست ادامه داد: گفته میشود مجلس تعیین کرده که مالیات بیشتری گرفته شود، مگر مجلس گفته که ظلم کنید و به هر قیمتی اقدام به دریافت مالیات نمایید تا دریافتهای مالیاتی جایگزین درآمدهای نفتی شود؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: این اقدام موجب بیاعتمادی مردم نسبت به دولت و افزایش فاصله از عدالت خواهد شد.
وی افزود: احکام قطعی سازمان مالیاتی در کشور سبب شده که مردم از مالیات فرار کنند، حوزه رشوه در سازمان مالیاتی در حال افزایش است و دست برخی ممیزان و کارشناسان مالیاتی در دریافت رشوه باز شده است تا به بهانه اخذ معافیتهای مالیاتی، رشوه بگیرند؛ حتی برخی ممیزیها برای این کار، شماره کارت میدهند.
رحماندوست ادامه داد: ضمن ادای احترام به شرافت ممیزان خداشناس، از ظلم مأمورانی که آتش جهنم را برای خود میخرند، به خدا پناه میبرم.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه کافینتهای تحت پوشش وزارت دارایی بسیاری از اظهارنامهها را صفر میزنند و با مراجعه به ممیز مالیاتی نیز مردم را تشویق به صفر میکنند، گفت: مشکل اصلی مؤدیان با مسئولان و ممیزین دارایی است که هر کدام به سلیقه خود عمل میکنند و مردم را به بیراهه میکشانند.
وی گفت: ازدحام مردم برای گرفتن اظهارنامه و مهلت کم و مراکز معدودی که انجام این وظیفه را برعهده دارند، باعث مشکلات مردم گردیده به طوری که فرمها بدون اطلاع اساسی رد شده و این امر جریمه مؤدیان مالیاتی را به دنبال دارد.
رحماندوست تصریح کرد: افزایش بسیار زیاد و حتی چندین برابر مالیات به بهانههای نامتعارف و غیرقابل قبول باعث ناراحتی و بدبینی مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی گردیده که حضور در صفهای ادارات مالیاتی، گواه این ادعا است؛ متاسفانه ناسزاگویی مودیان مالیاتی به دستاورد عملکرد جدید سازمان نظام مالیاتی کشور تبدیل شده است.
نماینده مردم تهران اظهار داشت: بر اساس اظهارات بعضی از مؤدیان، ممیزیهای سازمان مالیاتی، کسانی را به عنوان دلال خود به بازار روانه کرده و برایشان وجه جمعآوری میکنند که در این امر بسیار موفق شدهاند و در عمل به ناراضیتراشی مضاعف نسبت به نظام اقدام کردند.
وی گفت: به همکاران خودم در مجلس میگویم که اگر جوالدوزی به دولت میزنید، سوزنی هم به خود بزنید.
رحماندوست افزود: در شرایطی که تورم کاهش یافته است، متاسفانه نرخ رکود افزایش یافته و فشار آن بر قشر کمدرآمد تحمیل میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به گفته مؤدیان، ممیزهای سازمان مالیاتی در زمان اخذ مالیات عنوان میکنند که مالیات شما فلان قدر است اگر میتوانی پرداخت کن و اگر نمیتوانی محل کسب خود را بفروش و پول آن را در بانک بگذار!
وی تصریح کرد: مگر سازمان مالیاتی سیاستگذار اقتصاد کشور است که اینگونه سخن میگوید، این سازمان حق دارد از داد و ستدهای اقتصادی، فقط سهم قانونی خود را دریافت کند.
رحماندوست با اشاره به اینکه سازمان مالیاتی، منتقدان را به سمت بحران اجتماعی سوق میدهد، خاطرنشان کرد: وضع تولید در کشور به خاطر نوع رفتار این سازمان، نابسامان است؛ تا کی باید شاهد پایین کشیدن کرکره مغازهها و بسته شدن کارخانهها باشیم؟ رئیس سازمان مالیاتی، پدرِ تولید را با برخوردهای خود درآورده و شمشیر را به دست کارشناسان و ممیزیهای سازمان مالیاتی داده است.
نماینده مردم تهران گفت: افزایش جهشی مالیات از ۶۰۰ درصد تا ۱۵۰۰ درصد نسبت به سالهای گذشته غیرمنطقی است، اگر افزایش مالیاتی ظلم باشد، قابل قبول نیست.
وی با اشاره به اینکه روشهای سازمان مالیاتی غیرمسئولانه است، خاطرنشان کرد: استانها و شهرستانها نیز از عملکرد سازمان مالیاتی استان خود ناراضی هستند.
رحماندوست با بیان اینکه ممیزان سازمان مالیاتی به صراحت میگویند که به ما گفته شما بیشتر مالیات بگیریم، خاطرنشان کرد: چرا به کسبه خرد و ناتوان فشار مضاعف وارد میکنید؟
این نماینده مجلس ادامه داد: بر اساس قانون اقتصاد، مالیات باید از محل درآمد پرداخت شود، اما وقتی به قول خود آقای وزیر در کشور رکود اقتصادی حاکم است، چگونه میتوان از بازار مالیات دریافت کرد؟
رحماندوست یادآور شد: در شرایط رکود تورمی باید مشوقهای مالیاتی ایجاد نمود؛ نه اینکه مالیات را افزایش داد.
نظر شما