نخست وزیر ژاپن؛

درخواست همکاری با فيليپين در دریای چین جنوبی را بررسی می کنیم

درخواست همکاری با فيليپين در دریای چین جنوبی را بررسی می کنیم

نخست وزیر ژاپن از بررسی پیشنهاد فیلیپین برای اعزام کشتی های گشت زنی به دریای چین جنوبی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن اعلام کرد که درخواست فیلیپین در خصوص اعزام کشتی هایی برای گشت زنی به در دریای چین جنوبی را بررسی خواهد نمود.

اعلام بررسی پیشنهاد فیلیپین توسط ژاپن در حالی عنوان شده است که ژاپن مدعی مالکیت بر این جزایر نیست، اما از افزایش قدرت و حضور نظامی چین در این مناطق اعلام نگرانی کرده است.

ژاپن نگرانی خود را به دلیل عبور کشتی های تجاری این کشور از دریای چین جنوبی عنوان می کند.

این در حالی است که مقامات ژاپن و فیلیپین اخیراً درباره همکاری در زمینه گسترش فن آوری و تجهیزات دفاعی گفتگو کرده اند.

رهبران دو کشور مذکور دو روز قبل، در حاشیه اجلاس سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسه موسوم به «اَپک» با یکدیگر دیدار و گفتگوهایی داشته اند.

کشور فیلیپین در جنوب شرقی آسیا قرار داشته و با چین بر سر جزایر دریای چین جنوبی مناقشه دارد.

آمریکا نیز اخیراً اقدامات تحریک آمیز خود در دریای چین جنوبی را به بهانه قانون کشتی رانی آزاد گسترش داده است؛ اقداماتی که واکنش مقامات چین را به همراه داشته است.

در این رابطه، «وو شنگلی» در دیدار با «اسکات سوییفت» فرمانده ناوگان دریایی آمریکا در اقیانوس آرام گفت: نیروی دریایی چین به منظور حفظ روابط دو جانبه پکن-واشنگتن، خویشتنداری خود را در مقابل اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا نشان داده است.

شنگلی با اشاره به ورود اخیر کشتی‌ها و هواپیماهای نظامی آمریکا به دریای چین جنوبی تأکید کرد: واشنگتن باید اقدامات تحریک‌آمیز خود را در دریای چین جنوبی متوقف کرده و بر عملیات نیروی دریایی خود نظارت بیشتری داشته باشد.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ۲۷ آبان ماه سال جاری در کنفرانس کشورهای آسیا اقیانوسیه (اَپک) وعده حضور نظامیان این کشور در آبهای منطقه را رسماً ارائه کرد.

این در حالی است که طی ماههای اخیر حضور ناوهای جنگی آمریکا در دریای جنوب چین تنش هایی بین آمریکا و چین ایجاد کرده است. چینی ها ادعای مالکیت بر جزایر این دریا را دارند.

اوباما با حضور در عرشه یک کشتی آمریکایی از حضور طولانی مدت نظامیان آمریکایی در آبهای دریای جنوب چین و منطقه اقیانوسیه خبر داد و گفت: دیدار من از این محل، تاکیدی بر تعهدات مشترک در مورد آب های این منطقه و آزادی کشتیرانی است.

گفتنی است اقدام پکن در مورد ساخت جزایر مصنوعی در دریای جنوبی چین به اختلاف با کشورهای منطقه، از جمله مجمع الجزایر فیلیپین منجر شده است.

کد خبر 2972776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha