۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۴:۳۶

معاون اداره کل منابع‌طبیعی استان سمنان خبر داد:

احیاء منابع طبیعی در سطح ۶۳۰ هکتار اراضی کویری دامغان

احیاء منابع طبیعی در سطح ۶۳۰ هکتار اراضی کویری دامغان

سمنان - معاون فنی اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از احیاء منابع طبیعی در سطح ۶۳۰ هکتار اراضی کویری دامغان در پروژه ترسیب کربن خبر داد و گفت: توسعه پایدار روستایی در اولویت این طرح است.

سید نقی عزیزی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه پروژه ترسیب‌کربن اهداف متعددی همچون اهداف جهانی، ملی و منطقه‌ای را دنبال می‌کند، اظهار کرد: در سال ۹۲ مناطق کوه زر و سرکویر  درجنوب شهرستان دامغان برای اجرای این پروژه انتخاب شد.

وی تشکیل جلسات با معتمدان محلی، برگزاری جلسات هماهنگی با ادارات و سازمان های مرتبط و تاثیر گزار را در اجرای پروژه ترسیب‌کربن مفید دانست و گفت: ایجاد اعتماد بین مردم و دست‌اندرکاران و جلب نظر آنها و شناسایی توانایی ها و یا محدودیت های موجود در منطقه مد نظر طرح است.

معاون فنی اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: مناطق زیادی به منظور انتخاب منطقه در بازدیدهای مشترک با کارشناسان معرفی شد اما منطقه کوه زر وسرکویر دامغان با دارا بودن پتانسیل‌های مختلف از جمله مشارکت‌پذیری مردم، وجود عرصه های مناسب برای کار، محرومیت منطقه و تخریب عرصه های منابع طبیعی و وابستگی شدید اقتصاد مردم منطقه به منابع طبیعی و ... به عنوان حوزه الگو در استان انتخاب شد.

عزیزی مساحت منطقه موردنظر را ۵۳ هزار هکتار ذکر کرد و گفت: این منطقه دارای ۱۱ روستا که سه روستا خالی از سکنه و مابقی دارای جمعیت دو هزار و ۵۰۰ نفری است.

وی افزود: حضور مستمر تسهیلگران و کارشناسان آگاه به مسایل منابع طبیعی، تشکیل گروه‌های همسو و هم‌عقیده به عنوان گروه توسعه، تشکیل صندوق های توسعه روستایی با همکاری گروه ها، پیگیری مشکلات مدنظر، تنظیم دوره‌های آموزشی مورد درخواست برای ایجاد انگیزه برای دستیابی به درآمدهای غیر وابسته به کشاورزی و منابع‌طبیعی  و تشکیل صندوق‌های خرد اعتباری برای حمایت مالی افراد گروه بدون وابستگی به وام‌های کلان بانکی از جمله اقدامات طرح است.

معاون فنی اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به تشکیل شرکت‌ تعاونی در راستای اجرای این طرح در منطقه افزود: این شرکت‌ امکان مشارکت و حضور بیشتر مردم بومی را در تصمیم گیری های منطقه ای و استانی، اجرای طرح های احیایی و عمرانی، جذب تسهیلات کم بهره از نظام بانکی، ایجاد فرصت‌های خوداشتغالی و ... را مهیا کرده و کمک می‌کنند تا عرصه های طبیعی احیا شده و از آسیب بیشتر آنها جلوگیری شود.

عزیزی در خاتمه تصریح کرد: از مهمترین اقدامات انجام شده در این راستا می توان به احیاء مشارکتی منابع طبیعی در سطح ۶۳۰ هکتار، مرمت قنات، گروه بندی ۷۲۰ نفر در ۸۱ گروه و هفت صندوق توسعه روستایی، برگزاری ماهیانه جلسات گروه ها و صندوق ها، جمع آوری مبالغ ماهیانه اعضاء، اعطا وام به طرح های اقتصادی خرد و اشتغالزا به ۱۰۰ نفر و به میزان ۸۹۰ میلیون ریال و ... اشاره کرد.

کد خبر 2978621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha