به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر برخورداری، وابسته فرهنگی و ريیس خانه فرهنگ ایران در لاهور پاكستان با امجد حسین چشتی، دبیرکل حزب جمعیت علمای پاکستان شاخه نیازی، پیر سید عابد علی شاه بخاری، دبیر جمعیت علمای پاکستان شاخه نیازی بخش لاهور و شاهزاده پیر جان، مدیر اجرایی حزب جمعیت علمای پاکستان شاخه نیازی، ديدار كرد و در خصوص وضعیت کنونی جهان اسلام و گسترش روابط دوجانبه به گفتوگو و تبادل نظر پرداخت.
امجد حسین چشتی، دبیر حزب جمعیت علمای پاکستان در اين ديدار گفت: حزب جمعیت علمای پاکستان شاخه نیازی به ریاست عبدالستار خان نیازی، تأسیس شد. عبدالستار خان نیازی یکی از شخصیتهای مهمی بود که در تشکیل جمهوری اسلامی پاکستان نقش مهمی داشت. وی در آن زمان ريیس «بنیاد دانشجویان مسلمان» بود و فعالیتهای بسیاری در نهضت آزادی پاکستان انجام داده است و بعد از تشکیل کشور پاکستان حزب «جمعیت علمای پاکستان» را تأسیس كرد.
وي افزود: اهداف و عملکرد حزب جمعیت علمای پاکستان در راستای منافع مسلمانان جهان است. براي نمونه حزب جمعیت علمای پاکستان حادثه اندوهناک منا (شهادت جمع کثیری از حاجیان) را محکوم کرد و در این خصوص کنفرانسهای متعددی با عنوان «جهاد مقدس» در سراسر پاکستان به ويژه در شهرهای مهمی چون اسلامآباد، لاهور، کراچی، مولتان و ... برگزار و اعلام كرد که حکومت عربستانسعودي، هزاران نفر را به کام مرگ فرستاد.
دبیر حزب جمعیت علمای پاکستان ادامه داد: اين حزب همچنين اقدام عربستان سعودی در حمله به یمن و کشتار افراد بیگناه اين كشور را محکوم کرده است. ما در این خصوص کمیتهای تشکیل دادیم که با علمای پاکستان ديدار و در این زمینه بحث و گفتگو کنند؛ تلاش میکنیم تا اجازه ندهیم عربستان سعودی، یمن را غصب کند؛ زيرا معتقدیم که هیچ کشور حق مداخله در مسايل داخلی یمن را ندارد و رهبران یمن باید با مذاکره مشکلات خود را حل کنند.
وی در ادامه افزود: همچنین بنده به تازگي به کشورهای عراق و ایران سفر و با بسیاری از علمای برجسته عراق و ایران ملاقات كردم. جمهوری اسلامی ایران دوست و برادر ماست و ما هیچگاه ایران را جدا از خود نداسته و نخواهیم دانست. برادران شیعیان ایرانی نیز همانند ما به اهل بیت (ع) عشق و محبت میورزند. امیدواریم که عشق و محبت اهل بیت (ع) در دل ما بیش از پیش گسترش یابد و ما بتوانیم با شناخت بهتر از دشمنان خود که در پی ایجاد تفرقه در بین مسلمانان هستند، مردم را به راه راست و به سوی خدا و اسلام ناب محمدی دعوت کنیم.
شاهزاده پیر جان، مدیر اجرایی حزب جمعیت علمای پاکستان هم در سخناني بيان كرد: بدون شک ایران و پاکستان دو کشور دوست، همسایه و برادر هستند و این امر برای دشمنان و غربیها نگران کننده است. آنها در پی جداسازی این دو کشور هستند که موفق نخواهند شد.
وي ادامه داد: زمانی که نهضت آزادی پاکستان آغاز شده بود، در کشور پاکستان برادران اهل تسنن (بریلوی، حنفی والجماعت تبلیغ) و برادران اهل تشیع برای آزادی و تشکیل یک حکومت اسلامی، جانهای خود را قربانی کردند. در آن زمان فرقههایی چون دیوبندی، سلفی، و ... اصلاً وجود نداشتند و هیچگونه نقشی در تشکیل کشور پاکستان ندارند. آنها بعدها با کمک مالی و همکاری غرب به این منطقه آمدند. پس این امر نشان میدهد که برادران اهل سنت و برادران شیعه در حقیقت هیچگونه اختلافی با یکدیگر ندارند و هر دو محبان اهل بیت (ع) هستند.
مدیر اجرایی حزب جمعیت علمای پاکستان افزود: ممکن است اختلافنظر داشته باشند؛ اما محور و مرکز محبت و عشق هر دو یکی است و آن محبت و عشق به اهل بیت (ع) است. همانگونه که حضرت محمد (ص) فرمودند؛ «من کنت مولاه فهذا علی مولاه». هرگاه محور و مرکز محبت و عشق ما چنین شخصیتی باشد، افکار و اندیشههای تروریستی هیچگاه به ذهن ما خطور نخواهد کرد.
شاهزاده پیر جان همچنين گفت: امام شافعی میفرمود که «برای من افتخار است که اهل تسنن مرا اهل تشیع میدانند و اهل تشیع مرا اهل تسنن». ما خدای را سپاس میگوییم که توفیق محبت و عشق به اهل بیت (ع) و خاندان پاک حضرت رسول (ص) را در دل ما ایجاد کرد تا با محور قرار دادن محبت اهل بیت(ع) و با اتحاد و همبستگی بتوانیم مردم را به این راه هدایت کنیم؛ زیرا راه نجات همه ما در روز قیامت همین راه است.
پس از آن اکبر برخورداری، وابسته فرهنگی و ريیس خانه فرهنگ ایران در لاهور پاكستان، با بيان سخناني گفت: بدون شک تمامی فعالیتها و اقدامات حزب شما قابل تحسین است. خواجه معینالدین چشتی، شخصیتی بسیار ممتاز و صالح بود و ما افتخار داریم که ایشان از کشور ایران هستند.
وي ادامه داد: خواجه معینالدین چشتی با تعلیمات اسلامی و تبلیغ دین مبین اسلام در منطقه شبه قاره، دین مبین اسلام را گسترش داد. بزرگانی چون خواجه معینالدین چشتی، علی بن عثمان هجویری، سید میران زنجانی و بسیاری از دیگر مشایخ و عرفا که در ترویج اسلام در شبه قاره نقش داشته و مورد احترام مردم این دیار هستند، ایرانی هستند و این بدان معنی است که مردم ایران و پاکستان دارای پیوند تاریخی و عمیق هستند.
برخورداری در ادامه افزود: عرفایی چون خواجه معینالدین چشتی، برخلاف گوشهنشینان ریاضتكش، معتقد به تشکیل حکومت اسلامی بر مبنای احکام الهی و سنت نبوی و اهل بیت مطهر (ع) بود و تلاش داشت که اسلام ناب محمد ص و محبت اهل بیت (ع) را که همان اسلام رحمانی است را ترویج کند.
وي تأكيد كرد: جای بسی تأسف است که گروهی از افراد تکفیری همانند داعش و طالبان که دستپروده غرب به ويژه انگلیس هستند، به نام اسلام بین مسلمانان تفرقه ايجاد ميكنند و چهرهای خشن از اسلام ارايه ميدهند تا مانع گسترش اسلام ناب محمدی شوند که وجهه روحانی و رحمانی دارد و از صلح و محبت و دوستی ميگوید نه از خشونت و قتل و کشتار زنان و کودکان بیگناه.
وابسته فرهنگي كشورمان در لاهور در پايان سخنان خود با بيان اينكه تكفيريها مزار پیامبران و اولیاي الهي را به دلیل شرک بودن تخریب میکنند و اگر خدای ناخواسته در پاكستان نفوذ کنند، مزارات و دربار بزرگان و اولیای مردم این منطقه را منهدم خواهند ساخت، گفت: جهان اسلام و مسلمانان هرگز نباید موضوع کشتار مردم بیگناه در منا و فلسطین را فراموش کنند. امیدوارم روزی همه مسلمانان علیه تمامی گروههای تکفیری و کسانی که حامی آنها هستند متحد شوند.
نظر شما