۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۱

یک فعال محیط زیست در اعتراض به ادامه پروژه انتقال آب سبزکوه:

لزوم توقف تونل سبزکوه/ابتکار به میثاق‌نامه محیط‌زیستی وفادار باشد

لزوم توقف تونل سبزکوه/ابتکار به میثاق‌نامه محیط‌زیستی وفادار باشد

یک فعال محیط زیست با بیان اینکه همه باید سیاستهای کلی محیط زیستی ابلاغی از سوی رهبری را به عنوان میثاق‌نامه‌ای محیط زیستی تلقی کنند، گفت سازمان محیط زیست بایدجلوی اجرای تونل انتقال آب سبزکوه را بگیرد.

سمیه صالحی‌پور با اعلام این مطلب به  خبرنگار مهر گفت: این میثاق‌نامه می‌تواند به عنوان زبان مشترک حکومت و جامعه مدنی در حوزه محیط زیست، باعث همدلی و هم‌زبانی مردم و مسئولان شود.

عضو کمپین مردمی حمایت از زاگرس مهربان افزود: ابلاغیه رهبری به عنوان پشتوانه معنوی محیط زیست وزنه سازمان محیط زیست را در موازنه با سایر دستگاه‌ها افزایش می‌دهد.

این فعال محیط زیست با اشاره به سیر قانونی پروژه سبزکوه در سازمان محیط زیست گفت: بر اساس بند الف ماده ۱۹۲ قانون برنامه پنجم توسعه اجرای طرح‌های بزرگ توسعه‌ای و عمرانی منوط به دریافت مجوز ارزیابی زیست محیطی است. بر همین اساس سازمان محیط زیست با تذکر به وزیر نیرو هرگونه عملیات اجرایی در مورد تونل سبزکوه را قبل از انجام ارزیابی محیط زیستی خلاف قانون عنوان می‌کند.

صالحی‌پور یادآور شد: متاسفانه سازمان محیط‌زیست بر خلاف تذکرات قانونی، در عمل با نقض آیین‌نامه ارزیابی، اثرات زیست محیطی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ، خود نیز مشمول تخلف زیست محیطی شده است.

این فعال محیط زیست افزود: بر اساس ماده ۶ کارگروه موضوع ماده (٢)، سازمان موظف است نظرات نهایی خود را در مورد گزارش ارزیابی تفصیلی ظرف ۴۵ روز پس از دریافت گزارش از مجری طرح، به مجری اعلام کند اما بر خلاف انتظار، وزارت نیرو بعد از جلسه ارزیابی محیط زیستی مورخ ۱۳۹۴/۲/۳۰ از ارائه مستندات در مورد ارزیابی محیط زیستی در مهلت قانونی به سازمان خودداری می‌کند. در این شرایط سازمان محیط زیست به جای عمل به قانون و خروج پروژه از دستور کار بعد از گذشت بیش از ۶۰ روز طی نامه‌ای مجدد در تاریخ ۱۳۹۴/۵/۷ از وزارت نیرو تقاضای ارسال مستندات می‌کند.

وی ادامه داد: متاسفانه بعد از این روند غیرقانونی جلسه ارزیابی محیط زیستی تونل سبز کوه در تاریخ ۱۳۹۴/۷/۲۲ برگزار می‌شود اما مجددا به صورت غیرقانونی و بر خلاف ماده ۷  آیین‌نامه ارزیابی محیط زیستی کمیته ماده ۲ نیز بدون اینکه به صورت رسمی مخالفت خود را با اجرای طرح و لزوم معرفی گزینه دیگر اعلام کند، گزینه انتقال آب به وسیله لوله از سبزکوه را برای مصرف صنعت در دستور قرار می‌دهد.

صالحی پور با اعلام اینکه بر اساس توافق انجام شده ظرف ۴۵ روز یعنی هفتم آذرماه، کارفرما موظف به ارائه ارزیابی محیط زیستی برای انتقال اب پروژه سبزکوه با لوله است که این گزینه نیز لطمات جبران‌ناپذیری به تالاب بین‌المللی چغاخور وارد می‌کند، تأکید کرد: رسالت سازمان حفاظت از محیط‌زیست و مدیریت کنونی آن پیش از هرچیز حفظ محیط زیست کشور است و خانم ابتکار با عمل به قانون، به میثاق‌نامه محیط زیستی رهبری وفادار بماند.

کد خبر 2980334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مسعود مددی ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
      0 0
      سپاس بدیهی است که اینگونه فعالیتهای دلسوزانه و با پیگیری و پافشاری تشکلهای حامی محیط زیست و آگاهی رسانی به مردم و مسئولان در رابطه با مسائل زیست محیطی منطقه ای می تواند از بار فشار و آسیب بهره برداران و لابی گران بی توجه به سلامت اقلیم و سرزمین ما که با آسیب بسیار روبروست بکاهد. البته گفتنی ست این روند در درازمدت و با همراهی مردم و اکثریت طرفیتهای اجتماعی فرهنگی و سیاسی هر منطقه از کشور نتیجه بخش خواهد بود. ادامه در دیدگاه بعدی...
    • مسعود مددی ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
      0 0
      بهر روی اما تشکلها و افراد و فعالانی که در این زمینه فعالیت دارند بهتر است خود با ایجاد کارگروه هایی هماهنگ و همکار با دانشگاه ها، استادان فعال و مراکز علمی و تحلیلی کشوری و منطقه ای راهکارهایی هوشمندانه، آگاهانه، توجیه پذیر و پایدار برای استفاده و بهره برداری از منابع موجود در مناطق را به دولتها و دولتمردان پیشنهاد دهند و بر استفاده از این ایده ها پافشاری کنند و مطالبات مناطق خویش را با ارائه پیشنهادات پیگیری نموده بیش از پیش جهت دار و هدفمند نمایند. گفتنی ست حتی اگر این وظایف و نقشهای سنگین بر
    • مسعود مددی ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
      0 0
      گفتنی ست حتی اگر این وظایف و نقشهای سنگین بر عهده ی انجمن های محیط زیستی نباشد، اما پیشنهاد دادن راهکارهای جایگزین برای طرحهای بهره برداری و مدیریت منابع و ذخایرمنطقه ای می تواند گام بزرگی ب ای بهبود شرایط باشد.