به گزارش خبرنگار مهر، پویا محمودیان، در نشست خبری انجمن صنفی صادرکنندگان، که امروز ۲۳ آذرماه در عمارت کوشک برگزار شد با اشاره به دلایل شکلگیری این انجمن گفت:در بدنه بخش خصوصی جای نهادی که بتواند از حق و حقوق صادرکنندگان دفاع کند، بسیار خالی بود چراکه کشور ما سومین کشور تولیدکننده صنایع دستی به لحاظ تنوع و کثرت است.
مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور، تحلیل وضعیت اقتصادی را یکی از وظایف این بخش از معاونت صنایع دستی دانست و گفت: در بخش صادرات و بازرگانی وظیفه ما، تحلیل وضعیت اقتصادی است تا بتوانیم از فرصتها استفاده کنیم.
محمودیان، ۱۵ مهرماه را نقطه عطفی در زمینه صادرات صنایع دستی دانست و افزود: این روز در تاریخ صنایع ذستی کشور ما اتفاق مهمی افتاد و راهاندازی انجمن صنفی صادرکنندگان در اتاق بازرگانی ایران، به طور رسمی اعلام شد. هدف ما رقابت با این انجمن نیست؛ ما به عنوان معاونت صنایع دستی، تصدیگری نمیکنیم و تنها باید باید بسترساز و فرصت ساز و تسهیل کننده صادرات صنایع دستی باشیم و با برنامه ریزی درست، صادرات را در یک بستر درست هدایت کنیم.
این استاد دانشگاه در ادامه بیان کرد: ما از اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی در تمام استانها خواستهایم تا ارتباط خوبی با انجمن صنفی صادرکنندگان داشته باشند و بر آن هستیم تا در کنار هم، به یک همافزایی برسیم و گامهای خوبی را در زمینه صادرات برداریم. برای مثال، معاونت صنایع دستی، سال گدشته نخستین جشن تجلیل از صادرکنندگان برتر را برگزار کرد. امسال بازوی اجرایی ما انجمن است و این مراسم، ۵ بهمن ماه در اتاق بازرگانی ایرانی برگزار میشود.
محمودیان، صادرات را نیازمند برنامهریزی دانست و افزود: اگر چین، بازارهای دنیا را فتح کرده و هند، سهم عمدهای از فروش صنایع دستی در دنیا را به خود اختصاص داده به این خاطر ات که هدفمند رفتار کرده و برنامه داشتهاند زیرا صادراتی که زیر ساخت نداشته باشد، شاید یک تاثیر مقطعی بر میزان فروش و صادرات صنایع دستی بگذارد اما این تاثیر، ادامه دار نیست. ما به صادرات پایدار فکر میکنیم و باید به دنبال حفظ بازارهای سنتی و توسعه بازارهای جدید باشیم.
نظر شما