علي واجد سميعي، تهيه كننده سينما، ضمن بيان اين مطلب، در گفت وگو با خبرگزاري "مهر"، در مورد تدوين آيين نامه جديد اكران گفت: تاموقعي كه تعداد سالنها به اندازه كافي و جوابگوي تعداد توليدات ساليانه نباشد با اين معضلات و مشكلات روبه رو هستيم و اگر اين مشكل حل نشود هر راهكاري بي اثر خواهد بود و به هر طرفي كه توجه شود ، حق گروه ديگر ضايع مي شود .
وي تاكيد كرد: درهر دوره شاهد تغييراتي هستيم در خصوص اكران و اين تغييرات باعث مي شود منافع گروهي به خطر بيافتد و در ادامه هم كلي جنجال و سر وصدا از سوي آنها به پا مي شود و انتقادات از سيستم اعمال شده در مقايس وسيع به وجود مي آيد.
تهيه كننده " راههاي اينترنتي " افزود : مجموع توليد ساليانه بين 80 تا 90 فيلم متغيير است و حداكثر فيلمهايي كه در طول سال با توجه به تعطيلي ها و مناسبتهاي مذهبي اكران مي شود، بين چهل تا چهل و پنج فيلم است. خب هزينه هنگفتي كه جزو سرمايه هاي ملي كشور است اينگونه به هدر مي رود و معلوم هم نيست سرنوشت اين فيلمهاي اكران نشده كه هر سال تعداد آن روبه افزايش است چه مي شود؟
سميعي در ادامه گفت : اگر بخواهيم زمان مدت نماش فيلمهاي در حال اكران را كاهش دهيم تا تعداد زيادتري فيلم به نمايش در آيد، توجيه افتصادي و فروش فيلمها كم خواهد شد و بازهم با كلي ضررو زيان روبه رو مي شويم، در مجموع در اين عرصه دچار يك كلاف سر در گمي هستيم .
وي افزود: فيلمي نظير " چهارشنبه سوري " كه در حال حاضر اكران است و اكران موفقي هم دارد در همين موضوع كمبود سالن قرار است با توجه به نمايش در آمدن فيلمهاي اكران نوروزي اكرانش قرار است محدودتر بشود خب اين مسئله براي يك فيلم پرفروشي نظير " چهارشنبه سوري " يك معضل است .
اين تهيه كننده تاكيد كرد : وقتي سينما با آيين نامه اكران آزاد اداره شود، صاحبان سينماها نقس اساسي و تاثير گذارتري دارند و طبيعي است كه سينمادارها هم دنبال در آمد بيشتر هستند كه البته اين نكته منفي نيست و حق طبيعي آنها است كه براي به چرخه در آمدن درست شرايط اقتصادي، چنين رويكردي داشته باشند . برآيند اين مسئله، رويكرد به اكران فيلمهاي پرفروش وتجاري تراست و فيلمهاي هنري به حاشيه رانده مي شود.
نظر شما