۱۶ اسفند ۱۳۸۴، ۱۳:۴۴

تحليلگران بررسي كردند:

سياست سردرگم استراليا براي فروش اورانيوم به كشورهاي ديگر

سياست سردرگم استراليا براي فروش اورانيوم به كشورهاي ديگر

تحليلگران بر اين عقيده هستند كه استراليا با موافقت خود با فروش اورانيوم به هند و اعلام پايبندي خود به سياست پيشين، مواضع مبهمي را در پيش گرفته است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري رويترز از كانبرا، اين اظهارات در پي آن صورت گرفت كه استراليا از تصميم خود براي بررسي فروش اورانيوم به هند در آينده خبر داد.

در همين رابطه اين كشور مدتي است گفتگوهايي را براي فروش اورانيوم با چين آغاز كرده است.

يك تحليلگر برجسته استراليايي همچنين اعلام كرده است كه اقدام به فروش اورانيوم به هند براي چند سالي يعني تا زماني كه اين كشور توافق سودآور فروش اورانيوم خود را به چين به پايان نرسانده است، مورد بررسي قرار نخواهد گرفت.

اين اظهارات پس از آن صورت مي گيرد كه "جان هاوارد" نخست وزير استراليا طي ديدار خود از دهلي نو و با "مانموهان سينگ" همتاي هندي درست يك روز بعد از اينكه آمريكا و هند توافق نامه همكاري هاي هسته اي را به امضا رساندند فروش اورانيوم به اين كشور را مورد بررسي قرار دادند.

"مايكل مك كينلي" از دانشكده روابط بين الملل دانشگاه ملي استراليا گفت:"استراليا در حال حاضر نيازي به فروش اورانيوم به هند ندارد ،كانبرا بايد ابتدا براي به دست آوردن هر چيزي توافق سودآور فروش اورانيوم  به چين را تمديد كند".

هاوارد نخست وزير استراليا گفته است كه مقامات اين كشور، توافق هند و آمريكا را بررسي و آزمون قرار خواهند دارد، اما وي تكرار كرد كه سياست استراليا فروش اورانيوم به كشورهايي نمي باشد كه معاهده منع تكثير سلاح هاي هسته اي موسوم به ان پي تي را امضا نكرده  و توافق هاي پادماني با استراليا نيز ندارند.

استراليا در حال حاضر 19 توافق هاي پادماني دارد كه 36 كشور را از جمله آمريكا، فرانسه، انگليس، مكزيك، ژاپن فنلاند ، و كره جنوبي را در بر مي گيرد.

همچنين اين كشور 40 در صد از ذخاير شناخته شده جهان را داراست و با توجه به اينكه خود صنعت هسته اي ندارد،علاقه مند به افزايش توليد و صادرات اورانيوم است.

 در همين رابطه، اين كشور گفتگوها را با چين براي فروش اورانيوم  آغاز كرده است و با عنايت به اينكه انتظار مي رود چين تا 20 سال آينده اقدام به ساخت  40 الي 50 نيروگاه هسته اي كند، كانبرا در صدد است تا توافقي را با پكن در اين زمينه داشته باشد.

رسانه ها گزارش داده اند كه استراليا مي تواند اول آوريل زماني كه "ون جيابائو" نخست وزيرچين از استراليا ديدار خواهد داشت توافق پادمانهاي هسته اي را با چين به امضا برساند وهند نيز كه در پي توسعه صنعت هسته اي خود مي باشد درصدد است تا توافقي را با اين كشور داشته باشد.

رونامه استراليايي"ايج" با اشاره به سياست متناقض اين كشوردرباره فروش اورانيوم نوشت :هاوارد چشم انداز فروش اورانيوم  را به هند مطرح كرد، اما در همان حين، روز بعد  نيز به عدم تغيير در سياست استراليا در اين مورد اشاره نمود.

در همين رابطه مك كينلي دليل اين تناقض را اينگونه توضيح مي دهد كه هاوارد مي خواسته چشم انداز فروش اورانيوم را مطرح و ارائه كند، اما با اين اقدام مي خواسته است به چين اين پيام را برساند كه استراليا در اين مسئله كاملاً دنباله رو آمريكا نيست.

به گزارش مهر، توافق اخير آمريكا و هند در زمينه همكاري هاي هسته اي كه در پي توافق اوليه اين دو كشور در ماه مارس گذشته صورت گرفت، حساسيت برخي قدرت هاي منطقه اي و جهاني را بر انگيخته است.

چين در همين رابطه از آمريكا و هند خواسته است تا توافق آنها در چارچوب قوانين بين المللي صورت پذيرد.

هاوارد گفت : گرچه هند پيمان ان پي تي را امضا نكرده است، اما به آن پايبند بوده و اگر اين كشور تاسيسات هسته اي نظامي و غير نظامي خود را تفكيك كند ،استراليا مي تواند راهي را براي فروش اورانيوم به اين كشور پيدا كند و اگر هند مرزبندي مشخصي را در اين زمينه اعمال كند كانبرا مي تواند از از اين فرصت استفاد كند.

وي همچنين يادآور شد كه توافق هند و آمريكا مي تواند اين كشور را براي فروش اورانيوم به هند كانبرا را براي فروش اورانيوم به هند تحت فشار قرار دهد.

استراليا سه معدن اورانيوم فعال دارد كه از سوي شركت هاي استراليائي و آمريكاي اداره مي شود.

کد خبر 300034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha