۲۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۳

با ساخت یک کالای استراتژیک؛

حفاری چاه‌های عمیق نفت و گاز در ایران شتاب می‌گیرد

حفاری چاه‌های عمیق نفت و گاز در ایران شتاب می‌گیرد

یک مقام مسئول با اشاره به طراحی و ساخت نسل جدید تجهیزات در صنعت حفاری ایران، گفت: با ساخت این تجهیزات جدید روند حفاری چاه‌های عمیق، انحرافی و افقی نفت و گاز در کشور تسریع می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود ارشدی با اشاره به طراحی و ساخت نسل جدید تجهیزات در صنایع حفاری نفت و گاز کشور، گفت: برای نخستین بار طراحی و ساخت نسل جدیدی از آویزه‌ها که در حفاری چاه های نفت و گاز کاربرد دارد، در صنعت نفت توسط متخصصان داخلی انجام شد.

این مقام مسئول با اعلام این که اسلاتد هایدرولیک هنگر و یا آویزه‌ها در اندازه چهار و یک دوم اینج برای اولین بار در صنعت نفت کشور با طراحی و ساخته شده است، تصریح کرد: این تجهیز جدید جایگزین هنگرهای مکانیکال می شود.

رئیس اداره نصب آویزه مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری افزود: تولید هنگرهای هایدرولیک یک پروژه ابداعی است که به لحاظ ضرورت در حفاری چاه های نفتی در میدان نفتی یاران طراحی و به مرحله تولید انبوه رسیده است.

وی با بیان اینکه با توجه به نیاز برای راندن آستری های SLOTTED و PERFORATED و مشکلات هنگرهای مکانیکال نیاز به طراحی و ساخت هنگر هایدرولیک در دستور کار قرار گرفت، در تشریح مزیت های هنگرهای هایدرولیک، بیان کرد: ضریب اطمینان بالا برای لاینرهای سنگین (آستری) و متراژ بالا، مناسب بودن برای چاه‌های عمیق، انحرافی و افقی، آسانی کار و تسریع در راندن و کاهش زمان حفاری از مزیت های این فن آوری جدید است.

ارشدی با یادآوری این که تا سال ۸۴، انواع آویزه های مورد نیاز از خارج کشور تامین می شد و نصب و راندن آن در چاه‌ها توسط شرکت های خارجی انجام می گرفت، افزود: در راستای بومی سازی قطعات و تجهیزات صنعت حفاری، طراحی و ساخت این تجهیز با همکاری شرکت پارس فولاد در اهواز محقق و از سال ۸۷ تاکنون انواع سایزهای سه و نیم، پنج، هفت و ۱۱ و سه چهارم اینچ ساخت داخل شده است.

این مقام مسئول با اشاره به قرارداد این شرکت با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خصوص تهیه و راندن بیش یک هزار مجموعه لاینرهنگر گفت: این قرار از سال ۸۷ اجرایی و تا به حال ۹۳۰ مجموعه تولید و مورد استفاده قرار گرفته است.

ارشدی با بیان اینکه تاکنون حدود ۵۰ عملیات ارائه خدمات آویزه و نصب آستری در طرح توسعه میدان های نفتی غرب کارون و میدان مشترک نفتی آذر نیز توسط شرکت ملی حفاری انجام شده است، تاکید کرد: طراحی و ساخت هنگر چرخشی (ROTATIONAL) و هنگر هایدرولیک از نمونه هایی است که طراحی و ساخت آن با توجه به نیازهای فنی خاص کاربست آنها، تولید داخلی شده است.

وی در پایان با تاکید بر اینکه این تجهیز جدید به طور رسمی در در سومین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان رونمایی خواهد شد، خاطرنشان کرد: آویزه ها و پس آویزه‌های آستری، ابزاری درون چاهی است که در هنگام تکمیل عملیات حفاری چاه‌های نفت وگاز برای کوتاه کردن زمان بستن لوله های آستری تا سطح و یا عمیق تر نمودن چاه های قدیمی و دیگر موارد به کار گرفته می‌شود.

کد خبر 3002810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha