علیاکبر محزون در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد جدیدترین تحلیلی که بر اساس رابطه بین سطح تحصیلات و ازدواج و طلاق انجام شده است، گفت: برای اولین بار در کشور نسبت به تفکیک ازدواج و طلاق با توجه به سطح تحصیلات تحلیلی انجام شده است که بر اساس آن سطح تحصیلات به بیسواد، سواد خواندن و نوشتن بدون مدرک، نهضت سواد آموزی، ابتدایی، راهنمایی، کمتر از دیپلم، دیپلم یا پیشدانشگاهی، کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بر اساس استاندارد بینالمللی تقسیمبندی شده گرفته است.
ازدواج ۲۸ درصد مردان و ۲۵ درصد زنان با تحصیلات دیپلم
وی گفت: به طوری که بررسیها نشان میدهد ۲۸ درصد ازدواجهای مردان در سطح دیپلم و پیشدانشگاهی، ۱۲.۷ درصد راهنمایی، ۱۲.۲ درصد نیز دارای مدرک کارشناسی انجام شده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال به ازدواجهای زنان با تحصیلات مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: بیشتر ازدواجها در زنان دارای مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی با۲۵.۱ درصد، دارای مدرک کارشناسی با ۱۴ درصد، داری مدرک راهنمایی با ۱۱.۲ درصد و مدرک کمتر از دیپلم با ۱۰.۵ درصد انجام شده است.
به گفته محزون، طی یک سال گذشته ۷۲۴ هزار و ۱۷۶ مورد ازدواج به ثبت رسیده که این تحلیلها در مورد این ازدواجها انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در کشور آمار دیپلمهها بیشتر است، گفت: یکی از دلایلی که آمار ازدواجها در افراد دارای مدرک دیپلم بیش از سایرین است، شاید همین دلیل بیشتر بودن فراوانی این افراد نسبت به سایرین باشد.
طلاق ۱۲.۸ درصد مردان و ۱۰.۶ درصد زنان با تحصیلات راهنمایی
مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال به آمار طلاق نیز اشاره کرد و افزود: ۱۹.۸ درصد مردان دارای دیپلم و پیشدانشگاهی، ۱۲.۸ درصد با تحصیلات راهنمایی و ۷.۵ درصد نیز تحصیلات کمتر از دیپلم طلاق گرفتهاند.
محزون ادامه داد: طلاق در ۲۱.۲ درصد زنان دارای مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی،۱۰.۶ مدرک راهنمایی و ۷.۵ درصد با مدرک کمتر از دیپلم به ثبت رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه نسبت طلاق به ازدواج را شاخص نسبت درصد طلاق به ازدواج عنوان میکنند، گفت: این نسبت آمار تعداد طلاق به ازای هر ۱۰۰ ازدواج را مشخص میکند.
مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال گفت: تحلیلها نشان میدهد با روند افزایش تحصیلات در میان زنان و مردان، نسبت درصد طلاق به ازدواج کاهش پیدا کرده است. به عنوان مثال ۲۹.۵ درصد مردان و ۲۹.۶ درصد زنان دارای سواد خواندن و نوشتن بدون مدرک، ازدواجشان منجر به طلاق شده است که این آمارها با افزایش تحصیلات کم شده است.
کاهش نسبت طلاق به ازدواج با افزایش سطح تحصیلات
محزون به نسبت درصد طلاق در میان زنان و مردان اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۶ درصد مردان دارای مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی و ۱۹ درصد زنان با همین مدرک، ۸.۳ درصد مردان دارای لیسانس و ۹.۴ درصد زنان دارای لیسانس و همچنین ۷.۵ درصد مردان دارای کارشناسی ارشد و ۸.۹ درصد زنان دارای همین مدرک زندگیشان منجر به طلاق شده است.
وی با اشاره به اینکه در مقابل هر ۱۰۰ ازدواج، ۲۳ طلاق سال گذشته در کل کشور به ثبت رسیده است، گفت: هرچه سطح تحصیلی بالا رفته، نسبت طلاق به ازدواج هم در زنان و هم در مردان کاهش پیدا کرده است.
مقایسه نسبت طلاق و ازدواج در زنان و مردان
مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال به نکته مهمی در خصوص طلاق در میان زنان و مردان اشاره کرد و گفت: نسبت طلاق به ازدواج تا قبل از دیپلم در مردان بیشتر از زنان بوده، اما بعد از مقطع دیپلم در زنان نسبت طلاق به ازدواج بیشتر شده است.
نظر شما