پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۷ اسفند ۱۳۸۴، ۱۴:۰۶

در صورت همكاري مسئولين دانشگاه هاروارد ؛

آرشيو صوتي تاريخ شفاهي ايران به كشور باز مي گردد

آرشيو صوتي تاريخ شفاهي ايران به كشور باز مي گردد

برخي از مراكز جمع آوري اسناد و آرشيو هاي ملي در ايران قصد دارند از آرشيو صوتي موجود در دانشگاه " هاروارد " كه مروبوط به تاريخ شفاهي ايران است نسخه برداري كنند .

به گزارش خبرنگارفرهنگ و ادب مهر ، يكي از مراكزي كه قصد دارد در صورت همكاري مسئولين آرشيو دانشگاه هاروارد ، نسخه اي از تاريخ شفاهي ايران موجود در اين مركز را به ايران بياورد سازمان اسناد و كتابخانه ملي است كه از مدتي قبل تلاش خود را به اين منظور آغاز كرده است .

در حال حاضر كساني كه نيازبه دسترسي به اين آرشيو بزرگ داشته باشند مي توانند با مراجعه به دانشگاه هاروارد  و پركردن فرم درخواست از آرشيوهاي غير محرمانه اين مركز استفاده كنند .

طرح تاريخ شفاهي ايران از سال 1980 از سوي " حبيب لاجرودي " يكي از همكاران دانشگاه هاروارد مطرح شد و در سالها بعد به تصويب اين دانشگاه رسيد و بودجه زيادي به اين امر اختصاص يافت .

در اين طرح " حبيب لاجوردي " اقدام به تهيه گفتگو هاي وسيعي با همه ايرانيان مقيم خارج از كشور با گرايش هاي مختلف سياسي و فرهنگي و از جمله مسئولين دولت ساقط شده پهلوي صورت داد و اقدام به ضبط صداي آنها كرد .

به گزارش مهر ، هم اكنون اين دانشگاه ، آرشيو صوتي گسترده اي در اختيار دارد كه تاريخ شفاهي ايران نام دارد و شامل گفتگو با برخي از چهره ها و رجال سرشناس دوران حكومت پهلوي است ، از جمله اين افراد مي توان به علي اميني ،  فاطمه توفانيان و ديگران اشاره كرد .

كتابخانه ملي ايران قصد دارد در صورت همكاري مسئولين دانشگاه و در صورت اجازه افرادي كه با آنها مصاحبه شده است نسخه اي از اين گفتگو ها را براي آرشيو خود كپي برداري كند .

بر اساس يك بند از موافقتنامه امضاء شده ميان حبيب لاجوردي و برخي از مصاحبه شوندگان ، برخي از اين گفتگو ها تا پس از مرگ افراد و برخي ديگر تا پنجاه سال بعد اجازه انتشار دارد .

کد خبر 300668

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha