۱۷ اسفند ۱۳۸۴، ۱۴:۰۵

احياء تفكر فلسفي مهمترين راه مقابله با سكولاريسم است

استاد دانشگاه ايستبورگ اتريش اعتقاد دارد احياء تفكر فلسفي مهمترين راه مقابله با سكولاريسم است زيرا جهان فلسفه ورزي در غرب با افول شديدي مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، دهمين كرسي آزاد انديشي و نظريه پردازي با موضوع گرايشهاي سكولار در انديشه غرب امروز با حضور انديشوران و پژوهشگران و به ابتكار دفتر جنبش نرم افزاري در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد.

پروفسور كريستيان كنزيان، استاد دانشگاه ايستبورگ اتريش، با اشاره به اينكه تاريخ تفكر و فلسفه غرب همچنان كه در ديدگاه نو افلاطونيان مشاهده مي شود از اعتقاد به خداوند متأثر بوده، اظهار داشت: در اين ديدگاه فلسفه يا الهيات آنچنان پيوند خورده كه از لفظ فلسفه در خدمت الهيات استفاده مي شد و بعد از آن در افرادي چون كانت نيز همين اعتقاد به فلسفه و خدا باوري را مشاهده مي كنيم.

وي در ادامه به بررسي علل تاريخي پيدايش سكولاريسم در غرب پرداخت و از بحرانهاي قرون 17 و 16 در كليساي كاتوليك، روشنگري هاي برخي دانشمندان همچون گاليله نسبت به تفكرات كليسا در قرون 18 و 17 و ضعف تفكر مسيحي در قرن 20 و 19 به عنوان اين علل تاريخي نام برد.

استاد دانشگاه ايستبورگ تصريح كرد: تعارض ميان الهيات رسمي كليساي مسيحي و علوم طبيعي، نبود آگاهي روحانيون مسيحي و ضعف معنوي مقامات كليسا و مادي گرايي آنان سبب كاهش اقتدار كليسا در قرون 15 و 16 شد.

پروفسور كنزيان افزود: الهيات طبيعي، ماترياليسم و اقتدار علوم طبيعي سبب شد كه فلسفه به خدمت علوم طبيعي درآيد و ديگر در خدمت الهيات نباشد و فلسفه هيوم نيز به الحاد كشيده شد.

وي اظهار داشت: احياي تفكر فلسفي مهمترين راه مقابله با سكولاريسم است زيرا جهان فلسفه ورزي در غرب با افول شديدي مواجه شده است.   

استاد دانشگاه ايستبورگ اتريش در پايان تأكيد كرد: فلسفه دين نبايد از مباحث آكادميك فعلي خود را جدا بداند بلكه بايد موضع تهاجمي نسبت به تفكراتي چون پوچگرايي و خرد ستيزي داشته باشد.

کد خبر 300676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha