۱ دی ۱۳۹۴، ۱۶:۰۳

بازتاب عجیب «دیوار مهربانی» در رسانه‌های جهان

بازتاب عجیب «دیوار مهربانی» در رسانه‌های جهان

«دیوار مهربانی» ایده زیبایی که از پاییز امسال در چند شهر ایران اجرایی شده، بازتاب زیادی در رسانه‌های جهان داشته تا جایی که هفته‌نامه آلمانی اشپیگل هم در گزارشی به داستان این دیوار پرداخته است.

مجله مهر: «نیاز نداری بذار، نیاز داری بردار» این جمله چند وقتی است که روی برخی دیوارهای کشور نقش بسته تا دیوار مهربانی در همه جای کشور میزبان لباس‌ها و کفش‌های اهدایی خیرین شود و مردم بی‌بضاعت در فصل سرما از این کفش‌ها و لباس‌های گرم بی‌نصیب نمانند. جالب اینجاست که این موج مهربانی، نه تنها در داخل که در خارج از کشور هم با واکنش‌های مثبتی مواجه شده است و همین جمله ساده حالا خیلی معروف شده است. دویچله‌وله فارسی دراین باره نوشته که خبر به رسانه‌های بین‌المللی رسید. «بی‌بی‌سی انگلیسی» و هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» گزارش‌هایی از دیوار مهربانی با آب و تاب منتشر کرده‌اند.

دویچله‌وله: دیوار مهربانی حرکتی خودجوش و خلاقانه است

دویچه‌وله در ادامه می‌نویسد: «این طرح‌ها آن دسته از افراد جامعه که نمی​توانند نسبت به کسانی که در شرایط سختی زندگی می​کنند، بی‌تفاوت باشند را به​نوعی خبره و توانمند می​کند؛ برای اینکه به جامعه کمک​های بیشتری بکنند.

این حرکت، حرکتی ا​ست که به نوعی خودجوش و خلاقانه است یعنی توسط مردم دارد اجرا می​شود و به همین دلیل می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری بر اقشار مختلف جامعه داشته باشد. کسی به درستی نمی‌داند از کجا و دقیقا از کی شروع شد. مردی در مشهد در محله ثروتمندنشین ملک‌آباد، بلوار سجاد، کوچه گویا، ظاهرا اولین کسی بوده که دیوار خانه‌اش را اختصاص داده به پخش مهربانی. این مرد که نه می‌خواهد نامی از او برده شود و نه شغلش علنی شود، در گفت‌وگو با سایت «همشهری دو» در این باره که این ایده از کجا و چگونه به ذهنش رسیده می‌گوید: «چندتا ايده شبيه به اين را در اينترنت ديده بودم. در استراليا مردم در يك روز مشخص وسايلی را كه نياز نداشتند پشت در می‌گذاشتند، بادبادكی بزرگ هم هوا می‌كردند تا مردم شهر بفهمند در آن خانه دارد كار خير انجام می‌شود. عكس ديگری هم ديدم كه مربوط به استان گيلان بود. جايی را مشخص كرده بودند كه مردم لباس‌های اضافی‌شان را می‌گذاشتند تا هركس كه لازم دارد بردارد. شنيدم در تهران هم يخچالی گذاشته‌اند و مردم داخلش خوراكی و غذا می‌گذارند
در اروپا البته شبیه این طرح فراوان به چشم می‌خورد. کانتین‌های بزرگ فلزی شبیه جایگاه‌های زباله در هر محله وجود دارد تا ساکنان محل لباس‌ها و کفش‌های اضافی‌شان را در آن بریزند.
در شهرهای بزرگ هم هر چند وقت یک بار به خصوص در روزهای سرد سال در میدان‌های اصلی شهر بساط سوپ داغ و نان تازه برای بی‌خانمان‌ها برپاست. در ایران اما ظاهرا این اولین بار است که چنین ایده‌ای به این صورت عملی شده است.

با وجود تازه بودن این حرکت اما «سوءاستفاده» از آن لااقل به چشم این مرد مشهدی تا کنون مشاهده نشده. او به همشهری می‌گوید: «شكر خدا استقبال خوبی شده است. روزهای اول نگران بودم كسانی بيايند و همه لباس‌ها را بردارند و بروند ولی اين اتفاق نيفتاد. من به چشم خودم ديدم كه يك نفر دو دست كت و شلوار كاور كشيده و تقريبا نو را به اين جالباسی آويزان كرد. كت‌وشلوارها را از خشكشویی آورده بود. بعد از اين اتفاق يك نفر آمد و چند تا لباس بچگانه برداشت و رفت؛ يعنی اصلا و ابدا دست به كت و شلوارها نزد

دیلی تلگراف: سازمان‌دهنده این حرکت اجتماعی ناشناخته است

روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف هم اینگونه می‌نویسد درباره دیوار مهربانی: «ایرانی ها دیوارهای مهربانی برپا کرده اند. مردم ( با این ابتکار ) به راحتی می توانند کت و لباس های گرم خود را به افراد بی خانمان و بی بضاعت درحالی که ایران دارای زمستان های بسیار سردی است، اهدا کنند. مفهوم بسیار ساده است، چند آویز و چوب لباسی بر روی یک دیوار رنگ شده که بر روی آن نوشته شده است «اگر نیاز نداری بگذار و اگر نیاز داری آن را بردار» این روزنامه با بیان اینکه سازمان دهنده این حرکت اجتماعی همچنان ناشناخته باقی مانده است، افزود: گفته می شود که این ابتکار نخست در شهر مشهد در شمال شرق ایران شروع شد و پس از آن در شهرهای دیگر این کشور گسترش یافت. این حرکت در دیگر شهرها پس از پخش تصاویر آن در شبکه های اجتماعی که از کاربرانشان می خواستند اجازه ندهند که مردم بی خانمان از سرما در این زمستان بلرزند، گسترش یافت.»

بی‌بی‌سی: ایرانی‌ها آنلاین به فقرا کمک می‌کنند

شبکه «بی بی سی» نیز در گزارشی درباره این طرح می‌نویسد: «ایرانی ها در حال سازمان دهی کمک های خیریه به شکل دیوارهای مهربانی در فضاهای باز هستند. این دیوارهای مهربانی در شهرهای بزرگ برپا شده اند و سبب ترویج بحث هایی به صورت آنلاین در مورد تلاش برای کمک به افراد فقیر شده است. این ایده به نظر می رسد که برای نخستین بار در شهر مشهد و پس از آنکه فردی با آویزان کردن چند جا لباسی و آویز بر روی دیواری که بر روی آن نوشته شده بود «اگر نیاز نداری بگذار و اگر نیاز داری بردار» شروع شد و اهدای کت، شلوار و دیگر لباس های گرم نقطه شروع این حرکت بود.»

مطبوعات ایتالیا: دیوار مهربانی در ایران برای نیازمندان

تارنمای روزنامه ایتالیایی «لارپوبلیکا» هم در یک گزارش تصویری از این دیوارها نوشت: «بخش هایی از دیوارهای شهرهای مختلف ایران به نیازمندان اختصاص یافته است.
این تارنما با انتشار 23 تصویر از دیوارهای مهربانی در ایران با عنوان آورد: «نیاز نداری بذار، نیاز داری بردار» پیامی است که بر روی آنچه در شهرهای مختلف ایران با عنوان «دیوار مهربانی» پا گرفته است، دیده می شود. دیوار مهربانی، بخشی از یک دیوار در شهر است که بر روی آن قلاب هایی ساده برای آویزان کردن لباس، تعبیه شده است. در حاشیه دیوار مهربانی نوشته هایی مشاهده می شود که از مردم دعوت می کند تا آنچه را که بدان نیاز ندارند برای نیازمندان بر روی قلاب ها آویزان کنند.
لارپوبلیکا همچنیم درباره مبدع این کار می‌نویسد: «به نظر می رسد که ایده دیوار مهربانی برای نخستین بار در شهر مشهد و توسط افرادی که مایل نیستند شناخته شوند، تحقق یافته و پس از انتشار نخستین تصاویر مربوط به آن در شبکه های اجتماعی، به سرعت به دیگر شهرهای ایران گسترش یافته است.»

دیوار مهربانی از پاییز امسال در چند شهر ایران مثل مشهد، شیراز، اصفهان، تهران و دیگر شهرهای کشور شروع به کار کرده تا محلی باشد برای مبادله عشق و محبت. آنچه که بیش از همه درباره این طرح خودنمایی می‌کند، کاملا مردمی بودن و سرعت انتشار و استقبال از آن در کشور است.
 

کد خبر 3006891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فرزین مرادی ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۱
      0 0
      اگه این همدلی همراه با اعتماد بشه چه کارهایی را که نمیشه انجام ذاذ اگه جوانان بیکار در هر استان یارانه هر ماهشون رو یکجا جمع کنند و دو نفر ادم شیر پاک خورده مسعولیت را در دست بگیرند مثلا در هر استان 20هزار نفر کاندید بشن جمع یارانه هر ماه اونها میشود تقریبا یک میلیارد تومان و در یک سال 12میلیارد تومان از همان ماه اول میشود کم کم سرمایه گذاری کرده و ایجاد اشتغال برای اعضا وکم کم یارانه ها و سود جاصل از اشتغال که یک جا جمع بشه برای همه اعضا هم شغل ایجاد میشه و هم صاحب پس انداز و سهم و سرمایه میشون
    • علی ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      دیوار گدایی.
    • مهدی آرمانیها ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      به احتمال بسیار قوی این حرکت دیوار مهربانی ایران، کپی برداری از آن عکس تلگرامی معروف ترکیه هست که جام شیشه ای پر از سکه و اسکناس را نشان می داد که بر روی آن جمله ای به زبان ترکی استانبولی با مضمون "نیاز نداری بذار، نیاز داری بردار" نوشته بودند.
    • حسین ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      مواظب پخش بیماری های ویروسی از این طریق باید بود. اگه به ذهن داعشی ها و دشمنان برسه دولت را در هزینه های سنگین درمان مردم خواهد انداخت.
    • نسیم ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      انگلیسی ها و خیلی کشورهای دیگر سالهای که از این کارا انجام میدن. اونها رایگان به بی بضاعت ها غذا میدن، و کلی لباس
    • سینا ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      حرکت جالبی است . خدا رو شکر که این حرکت زیبا باز هم نام ایران رو به دنیا با عشق و خوبی مخابره کرد
    • ناشناس ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      این کار اولین بار در تبریز انجام شد.
    • Sam ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      این کار اولین بار در تبریز و ارومیه و بترتیب در دیگر شهرهای ایران انجام شد،بیخودی ننویسید از کجا معلوم نیست شروع شده است.
    • مهدی رحیمی ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      خیریه ازشما چه پنهان مدتیست در آمدوشدهای بسیاری که دراین شهرشلوغ وبیقاعده دارم بدقت عناوین سردرها وتابلوهای اماکن عمومی وخصوصی را نگاه میکنم... ...رستوران وغذاخوری ای ندیدم که عنوان خیریه داشته باشد یا درگوشه ای از آن نوشته باشد"دراین مکان غذا به نصف قیمت یارایگان به فقرا وتهیدستان عرضه میشود" خداراشکرکردم دراین شهرگرسنه تهیدستی که نیازمندغذای ارزان باشدیافت نمیشود... حتی یک نانوایی ندیدم که درگوشه ای ازآن نوشته باشد"نان به افراد نیازمندرایگان عرضه میشود"بازخداراشکرکردم.... فروشگاهی ندید
    • حسین ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۳
      0 0
      حس هم نوع دوستی یعنی زندگی شیرین میشود .بیاییم به انسان بودنمان کمی ارزش بدهیم.
    • مرضیه ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۳
      0 0
      این طرح به ابتکار مرکز نوآوری اجتماعی سلام، ایجاد شد و سپس مورد استقبال مردم ایران و عراق و ایجاد شعبات متعدد شد. البته علی اصغر سعدآبادی مبتکر طرح و رییس مرکز سلام در گفتگوی اخیرش در شبکه ۴، هرچند طرح های اینچنینی را لازم دانست اما این طرح ها را مسکن موقتی دانست که در صورت زیاده روی در آن، فقیرپروری به جای مبارزه با فقر حاکم خواهد شد. نیازمندان نباید به لباس و غذای مجانی عادت کنند. به جای ماهی، به انها ماهیگیری یاد دهیم.
    • تبریزلی ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۳
      0 0
      این کار تقلید از کشور آذربایجان بود البته این اشکال ندارد اشکال اینجاست که فردا پس فردا ادعا می‌کنند این سنت حسنه توسط کوروش در ایران باستان شروع شده و یک کتاب از حرفهای کوروش در این باره را نیز رو می کنند!!!!!!
    • حسن ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۳
      0 0
      این حرکت خداپسندانه و از مبتکرش ممنونیم. نوار کاستی از مرحوم فخرالدین حجازی چند سال قبل انقلاب شنیدم که خبر از وجود طاقچه یا سکویی میداد که دانشجویان انجمن اسلامی ایرانیان در آمریکا داشتند. هرکس هر چه پول اضافی داشت آنجا میگذاشت و هرکس هرچه نیاز داشت برمیداشت.
    • جمال ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۳
      0 0
      سلام تمام دوستانی که قبل از من نظر داده اند سعی کردند که این حرکت مردم سرزمینمان را کپی برداری یا بد بینانه یا قومیتی ببیند!!!! باران باش مپرس پیاله مال کیست!!! کپی برداری! بیماری! .... البته بجز سینا
    • صادق ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
      0 0
      من هم پیش از این شنیده بودم که این کار در تبریز انجام شده است؛ حتی ایده یخچال برای گذاشتن غذاهای اضافی رو هم درباره تبریز شنیده بودم، اما تعجب می کنم که در گزارشها به آنها اشاره ای نشده است. در هر حال اصل قضیه اتفاق مبارکی است که البته لازم است رفته رفته در هر شهر و محله به صورت سازمان یافته تر و منظم تر انجام شود. خداوند به بانیان و همراهان این طرح عمر با عزت عنایت فرماید.
    • طلا ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
      0 0
      چه ابتکار باشد، چه تقلید، عمل بسیار جالب و خداپسندانه ای است.
    • حسینی ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
      0 0
      جنبه های مثبت طرح فوق به مراتب بیشتر ازنمونه های منفی بیان شده میباشد وجای تقدیر وتشکر دارد انشاا...وباتوکل به خداوند متعال همیشه تلاش بکنیم مشفق اینگونه طرح های خداپسندانه باشیم.
    • سجاد ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
      0 0
      کمک به هم نوع ، ایرانی و غیر ایرانی نمی شناسد ، پیامبر ما پیامبر رحمت است و رحمت للعالمین ، خداوند وقتی برای بندگان روزی مقرر فرمودند به رنگ ونژاد آنان کاری نداشت ، پس ما هم اینگونه فکر و اقدام کنیم
    • دق ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۸
      0 0
      یه معتاد میاد برای تامین پول موادش همشو برمی داره میبره می فروشه
    • ژولیوس ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۰
      0 0
      بنظرم حتی اگ تقلید از کشوری باشه یا نال خودمون باشه فرقی نداره مهم نفس کاره که قشنگه.
    • ندا رضایی ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
      0 0
      چند وقت دیگه میشه سوژه مسخره کردن دست انداختن مردم برو از دیوار لباس بردار یا لباسشو از دیولر برداشته