به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا شهیدی پور در حاشیه سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که به میزبانی استان کرمانشاه در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: روشهای جدید آیین داوریهای تغییرات محسوس و مثبتی نسبت به سال گذشته دارد.
این کارشناس تلاوتهای قرآن کیفیت تلاوت در این مرحله از مسابقات سراسری را بهتر از سال قبل توصیف کرد و افزود: بهتر است از اساتید قرآنی در طول تابستان برای حضور در کارگاههای قرآنی دعوت به عمل بیاید و اداره اوقاف و امور خیریه شهرستانها متولی این قبیل اقدامات باشند تا با بهرهگیری از اساتید قرآنی تمرینها گسترش یافته و با کیفیت شود.
حجت الاسلام شهیدی پور تصریح کرد: در بخش استانی داوران جدیدی جهت مشارکت در مسابقات قرآنی برای سالهای بعد معرفی شدند و باید این را در نظر داشت که هر داور پس از گذشت ۵ سال میتواند به عنوان داور کشوری فعالیت کند.
داور بین المللی قرآن کریم با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر معنا محوری تلاوتهای قرآن ابراز داشت: نکات کلیدی از جمله اخلاق قرآنی، رعایت صوت و لحن با ملاک معنا محوری و خشوع در تلاوتها باید مورد توجه متسابقین و فعالان قرآنی قرار بگیرد.
حجت الاسلام شهیدی پور با اشاره به ارزش معنوی قرائت قرآن با نظر به فهم کامل این کتاب آسمانی، گفت: با توجه به نظر داوران تا به امروز بسیاری از تلاوتها با رعایت معنا محوری انجام گرفته است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای قرآنی حادثه منا و تاکید بر ادامه راه نورانی آنها در خصوص فعالیتهای قرآنی گفت: باید اهداف این قاریان و حافظان که از سرمایههای کشور محسوب میشدند در نظر گرفته شود و منویات آنها را با فعالیتهای قرآنی بتوانیم عملی کنیم.
این مدرس قرآن ادامه داد: بهترین مکان تبلور تشکلهای قرآنی در بین آحاد مردم جامعه است و رقابتها نیز به قوت خود برای ایجاد انگیزه بیشتر باقی بماند.
این مسئول ادامه داد: استان کرمانشاه ظرفیت خوبی برای میزبانی مسابقات کشوری دارد و از آنجا که میزبانیها بر اساس درخواست و تقاضای هر استان بررسی میشود میتوان گفت این استان ظرفیت دارد که حتی ۵ سال آینده نیز عهدهدار میزبانی مسابقات سراسری قرآن باشد.
داور سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در خصوص لزوم تزریق اعتبارات به محافل قرآنی و توسعه رونق فرهنگی اظهار داشت: اگر مجلس نتواند این اعتبارات را فراهم کند باز هم خیرینی در کشور پیدا میشوند که از سرمایههای قرآنی حمایت کنند اما مسئله اساسی بعد از اعتبارات مورد نیاز توجه به حمایتهای معنوی است.
نظر شما