به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر صبح امروز ۱۲ دی ماه با حضور محمد حیدری دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
در بخش پرسش و پاسخ، محمد حیدری با اشاره به تامین بودجه برگزاری این جشنواره بیان کرد: از ابتدا اصل بر این بود تا بتوانیم این دوره از جشنواره فیلم فجر را با صرفه جویی بسیار برگزار کنیم اما به گونه ای که بتوانیم جشنواره ای را برگزار کنیم که از کیفیت مناسب برخوزدار باشد و در سطح ملی برگزار شود. به همین دلیل تلاش می کنیم بهترین ها را در این جشنواره شاهد باشیم. در صورت همراهی حامی مالی این دوره از جشنواره فیلم فجر، ۸۰ درصد از بودجه برگزاری جشنواره توسط بخش خصوصی تامین می شود که چنین همکاری جزو افتخارات این دوره از جشنواره به شمار می رود.
دلیل همکاری با یک بنیاد خیریه با مدیریت یک سینماگر
وی در پاسخ به این سوال که چرا باید در این دوره از جشنواره فیلم فجر بنیاد خیریه یک سینماگر این جشنواره را همراهی کند، بیان کرد: گروه های مختلف مردمی وجود دارند که می توانند در کنار این جشنواره حضور داشته باشند اما با توجه به اینکه در این دوره از جشنواره فیلم فجر به دنبال همپوشانی یک بنیاد خیریه و سینما بودیم، تصمیم گرفتیم تا از همراهی بنیاد خیریه کمک که متولی آن کتایون ریاحی از بازیگران با سابقه سینمای ایران است، استفاده کنیم که خوشبختانه با همراهی این بنیاد چنین حرکتی رقم خورد. البته این بنیاد حامی جشنواره فیلم فجر نیست و تنها در بخش سینمای مردمی کنار ما حضور خواهد داشت تا مردم با فعالیت های این خیریه آشنا شوند.
وی با اشاره به اکران فیلم های جشنواره در سراسر کشور بیان کرد: ما برای اکران فیلم در سینماها تابع قوانین هستیم و سعی می کنیم در این شرایط حقوق مادی و معنوی فیلم ها را حفظ کنیم. اگر بخش مالی در زمینه نمایش فیلم ها در سراسر کشور تامین شود این خبر از سوی جشنواره اعلام خواهد شد در غیر این صورت با همکاری مراکز استان ها و صاحبان فیلم، این رویداد انجام می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که از بین ۳۴ فیلم متقاضی شرکت در بخش «نگاه نو» آیا ۴ فیلم به دلیل دارا بودن مضمون خیانت کنار گذاشته شده اند، بیان کرد: ۳۴ فیلم فرم شرکت در جشنواره را پر کردند که از این تعداد ۳۰ فیلم نسخه خود را به دبیرخانه ارائه کرده و مورد بازبینی قرار گرفته اند اما ۴ فیلم نسخه خود را به جشنواره ارائه نکردند و همین مساله باعث شد تا مورد بازبینی در جشنواره فیلم فجر قرار نگیرند.
دبیر سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر در پاسخ به اینکه چگونه شهاب حسینی که یک فیلم در بخش نگاه نو دارد به عنوان مشاور در این دوره از جشنواره فعالیت می کند؟ توضیح داد: در همه جشنواره های مهم دنیا استفاده از چهره ها و سوپراستارها باب است و ما افتخار می کنیم که به جایی برسیم تا این جشنواره توسط هنرمندان برگزار شود و در همین راستا حضور مهتاب کرامتی و شهاب حسینی نیز جزو افتخارات ما به شمار می رود. مهتاب کرامتی در همه لحظه ها به عنوان مشاور هنری در کنار ما حضور داشت و ایده های جالبی را برای برگزاری این جشنواره ارایه کرد. شهاب حسینی نیز مشاوره های خوبی را به ما داده اما مسئله مهمتر این است که انتخاب یک فیلم با بازی شهاب حسینی به دلیل حضور این بازیگر به عنوان مشاور هنری جشنواره نبوده است.
حیدری در پاسخ به اینکه آیا ممیزی در انتخاب فیلم ها در جشنواره تاثیرگذار بوده است یا نه؟ بیان کرد: ما در جشنواره فیلم فجر در چارچوب نظام کار می کنیم و تابع قوانین آن هستیم به همین دلیل همه آثاری که در جشنواره حضور پیدا می کنند تابع مقررات خواهند بود.
نمایش فیلمها از ۲۵ بهمن در ۵ کشور دیگر
وی با اشاره به نمایش فیلم های جشنواره در دیگر کشورها تصریح کرد: بعد از برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، از ۲۵ و یا ۲۶ بهمن ماه، فیلم های جشنواره در ۵ کشور مختلف حضور پیدا می کنند.
دبیر جشنواره فیلم فجر در بخشی از صحبتهایش درباره حضور جشنواره در مراکز دیگر استانها بیان کرد: از آنجایی که ما دستور داریم که جشنوارهای با کیفیت اما با هزینههای کم برگزار کنیم، از این جهت برای برگزاری جشنواره در مراکز استانها باید هزینههای آن تامین شود که همه ما از شرایط مالی دولت باخبر هستیم. برنامههای جشنواره برای دیگر استانها در نشست خبری بعدی مشخص میشود.
سیاسی نیستیم
حیدری درباره اینکه آیا نزدیکی انتخابات مجلس و خبرگان و فضای سیاسی آن روزها بر جشنواره فیلم فجر تاثیر دارد؟ بیان کرد: جشنواره فیلم فجر، جشن مردمی سینمای ایران است و جشنواره سیاسی نیست. انتخابات هم در زمان خودش انجام می شود و ما را با سیاست کاری نیست.
نظر شما