به گزارش خبرنگار مهر، مهدی موذن در چهاردهمین مجمع سالیانه سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه امروزه شرایط سخت و دشواری بر ما حاکم است، گفت: به نوعی به اعضای سازمان حق میدهیم که کم تعداد در این مجمع حاضر شدهاند، زیرا دیدهاند که هر ساله میآیند اما اتفاق ویژهای نیفتاده است.
وی با بیان اینکه تا زمانی که مسئولان توجهشان را به واقعیتها جلب نکنند، چارهای جز تکرار صحبتها نداریم، افزود: واقعیت این است که امروزه صنعت ساختمان اوضاع خوبی ندارد و ساختمانسازی به نحو درستی پیش نمیرود.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران با بیان اینکه افرادی در این عرصه حضور دارند که جایگاه آنها ساختمانسازی نیست، افزود: همین موضوع موجب شده است که ساختمانهای ما آسیبپذیری زیادی در مقابل زلزله داشته باشند و ایمنی در ساختمانسازی بسیار پایین باشد.
موذن با اشاره به وجود بافتهای فرسوده در سراسر کشور، اظهارداشت: عدم توجه به مقاومسازی یکی از دلایلی است که ساختمانهای ساخته شده هم ایمنی کافی ندارند و مسئولان حتی نمیتوانند یک دلیل بیاورند که چرا تاکنون موضوع ساختمانسازی اصولی اجرا نشده است.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان هنوز تصمیم نگرفتهاند که ساختمانهای محکم و اساسی ساخته شود، افزود: همچنان شیوه نظارت تغییری نداشته و افراد غیرمتخصص در ساخت و ساز حضور دارند.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران با اشاره به حقالزحمه ناظران ساخت و ساز گفت: برای ساخت یک ساختمان هزار متری، ۱۰ میلیون تومان حق الزحمه میدهند که با احتساب زمان ۱۸ ماهه برای ساخت یک ساختمان، هر ماه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان حقوق کاردانها میشود.
موذن با اشاره به اینکه مشخص است که با چنین رویهای ساختمانسازی رو به فنا میرود، افزود: کسی که به دنبال ساختمانسازی است باید حقالزحمه را بپردازد، چرا که در روزگار کنونی هر فردی باید به فکر اقتصاد و معیشت خود باشد.
وی با انتقاد از مسئولان که مشکلات کاردانها را نمیپذیرند، گفت: الان جنگ بر سر این است که چرا شهرداری موضوع مجری صاحب صلاحیت را در ساخت و ساز نمیپذیرد، در حالی که ما مشکلات بزرگتری را هم نداریم.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران با اشاره به اینکه یک خط قرمز دور کاردانها کشیدهاند تا آنها به سمت ساختمانسازی نیایند، گفت: تصمیمگیریهایی که از سوی برخی انجام میگیرد، باعث شده که جلوی کاردانها خط قرمز بکشند، به همین دلیل است که آمار کاردانهای فنی ریزش داشته و هر ساله آنها ترجیح میدهند تا با خواندن چند کتاب، خود را مهندس کنند.
موذن با اشاره به اینکه برخی از مسئولان اظهار نگرانی کردند که چرا این حرفها را میزنم، گفت: کاردانها میخواهند نظام ساختمانسازی را اصلاح کنند اما اجازه نظارت و حضور در ساختمانسازی به آنها داده نمیشود.
وی با بیان اینکه از وزیر راه و شهرسازی انتظار داریم که اجازه ندهد برخی مدیران میانی در این امر تاثیرگذار باشند، اظهار داشت: تصمیماتی که امروزه در وزارت راه و شهرسازی گرفته میشود، چهار سال بعد خود را نشان میدهد؛ همانطور که در دوره پیشین مدیرکل تشکلهای وزارت راه و شهرسازی، اعتقادی به حضور کاردانها را نداشت و ما اثر آن را امروز میبینیم.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران با اشاره به اینکه در استان تهران بیش از 8 هزار نفر کاردان فنی داریم اما امروز ۲۰۰ نفر به اینجا آمدهاند، افزود: اگر نیازی به مقاطع کاردانی ندارند، جسارت داشته باشند و دانشگاهها را اصلاح کنند، چرا که در حال حاضر هزاران نفر در این مقطع تحصیل درس میخوانند.
موذن با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده بود که تعداد کاردانها به ۴۰۰ هزار نفر برسد اما الان این رقم ۵۰ هزار نفر است، گفت: از شهردار تهران خواهشمندیم تا به این مشکلات رسیدگی کنند، ضمن آنکه جلسات خوبی هم در این زمینه با دکتر قالیباف داشتیم.
وی ادامه داد: بنده را وادار به استعفا از شورای مرکزی سازمان کردند اما اگر لازم باشد باز هم حرفهای محکمتری را در این باره میزنم. معلوم نیست که این چه بازی است که برخی مسئولان راه انداختهاند.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران با اشاره به اینکه من به این صنعت وفادار هستم، افزود: بیش از ۴۳ سال است که در بخش ساختمان فعالیت میکنم و در نهایت هم از ریاست این سازمان میروم اما مشکلات صنعت ساختمان را باید برطرف کرد.
موذن با اشاره به اینکه به گفته یکی از مسئولان دولت قبل، قوانین ما را مهندسان مینویسند، گفت: این مسئول به من گفت که چه کنیم که قلمتان دست مهندسان است؛ بنابراین آنها هستند که برای ما تصمیمگیری میکنند.
نظر شما